Julkampanj 15-55% Rabatt • 3 års giltighet  • Fri frakt & Hemleverans. läs mer
Flyg Luftballong
Kampanj
-20%

Flyg Luftballong 

(1st omdömen) Läs alla
1.996 kr 2.495 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Borås, Enköping, Falköping, Helsingborg, Högsäter, Lidköping, Lund, Sjöbo, Skövde, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Varberg, Västerås, Gävle, Halmstad, Karlstad, Borlänge, Mariestad Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Åldersgräns 7 år i vuxens sällskap, annars 18 år Tillgänglighet Maj - Oktober Varaktighet Cirka 4 timmar varav 60 minuters flygning Viktig information Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning har du givetvis möjlighet att boka om till ett annat tillfälle. Minimilängd 130 cm

En slående vacker och stillsam luftballongfärd över himlen

Sväva fritt över himmelen medan det vackra landskapet breder ut sig långt nedanför. Upplev frihetskänslan i att flyga i tystnaden över hustak och trädtoppar, långt ovanför motorbuller och avgaser. Se fram emot en oförglömlig upplevelse. 

  • Invitation till att hjälpa till med uppackning, uppsättning och nedpackning av ballongen
  • Det traditionella champagnedopet för nyinvigda ballongflygare
  • Champagne och snacks uppdukat på bord med rödvit duk i solnedgången där ett personligt och signerat ballongdiplom delas ut 

     


Om upplevelsen - Ballongflygning:

Att flyga luftballong kan närmast beskrivas som att sväva fritt över natur och landskap helt utan något motorljud och är något av de säkraste transportmedlen i luften. Självklart är ballongen brandsäker och utrustningen uppfyller alla gällande standarder.

Upplevelsen inleds med att du ankommer till mötesplatsen och blir hälsad välkommen av piloten och besättningen samt får en genomgång av vad som kommer att hända. Du blir instruerad i uppackning och uppsättning av ballongen och en grundlig säkerhetsinformation. När förberedelserna är klara är det dags för take-off. Du får nu uppleva hur vi stilla stiger upp mot himlen, känslan är fridfull och inom ett par minuter befinner vi oss högt upp i luften och njuter av utsikten.

Luftballongen styrs genom att reglera nivån från marken och med hjälp av vindarna. Därför varierar start och landningsplats för varje flygning, vindarna styr helt enkelt vart turen bär. Piloten har i förväg planerat in ett antal landningsplatser där det är lämpligt att landa säkert. Efter cirka 50 minuters flygning börjar piloten söka efter en bra plats att gå ner på, därför kan flygningen i vissa fall bli längre än 1 timme.

Flygningarna sker på morgonen eller eftermiddagen, så du kommer med stor sannolikhet få uppleva en soluppgång eller solnedgång, vilket gör hela upplevelsen än mer oförglömlig. Piloterna är alltid erfarna och certifierade och kommer att ta dig över Sveriges landskap under ca en timmes flygning och avslutas med en mjuk och behaglig landning. Väl på marken avslutas upplevelsen med det traditionella Champagnedopet.

Exakt mötesplats för din ort ges vid bokning. Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning så bokas den självklart om till det datum du väljer.Kan man flyga luftballong i alla väder?

Det korta svaret är nej, en luftballong kan inte flyga i alla väder. Upplevelsen är ytterst väderberoende då luftballongen är känslig för både vind och nederbörd. Detta innebär att en flygning kan ställas in och detta görs av säkerhetsskäl för både passagerare och pilot. Den högsta prioriteten för arrangören är alltid säkerheten. 

Hur lång är en flygtur med luftballong?

Luftballongen befinner sig i luften i ca 1 timme, beroende på väder och vind samt vart piloten hittar lämpliga landningsplatser. Räkna dock med ca 4 timmar för hela upplevelsen från start till slut.

Vilka tider kan man flyga luftballong?

Flygningarna äger rum antingen precis efter soluppgången eller innan solnedgången. Den exakta tidpunkten varierar därför beroende på när under säsongen flygningen sker.

Vad driver luftballongen?

Du kommer att få flyga i en varmluftsballong. Den varma luften fylls i ballongen och i och men att den varma luften är lättare än kall luft kommer ballongen att lyfta från marken. 

Hur många ryms i en ballong?

Hur många som ryms i en ballong varierar beroende på ballongens kapacitet som används vid det specifika tillfälle. Antal platser kan också variera beroende på totalvikten. 

Hur lång tid tar flygningen?

Upplevelsen tar totalt cirka 4 timmar, varav en timme är flygning. Flygtiden kan variera beroende på väderförhållanden och plats för landning. 

När anordnas flygningarna?

Flygningen sker antingen på morgonen för att du ska få chansen att se staden vakna till liv från ballongen, eller på kvällen med chans att se en oförglömlig solnedgång. 

Hur sker transporten tillbaka till startpunkten ut?

Se till att ha en kompis eller familjemedlem med dig på marken som kan plocka upp dig där landningen sker och ta dig tillbaka till startplatsen eller direkt hem. 

Kan alla flyga?

I regler är flygningen till för alla. Piloten ansvarar för alla passagerare och bestämmer om man som passagerare är lämpad för flygningen i och med säkerhetsåtgärder. 

Personer som avrekommenderas att flyga:
- Gravida i vecka 12 eller mer
- Barn under 130 cm och yngre än 6 år
- Du är rullstolsburen
- Om du av något skäl inte kan stå upp under hela färden
- Berusad eller framstår påverkad
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
1 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Flyg Luftballong
Sara En riktigt härlig upplevelse. Supertrevlig personal och grymma piloter. Fick delta under en flygning för ett par somrar sedan och det var en riktigt härlig upplevelse med vackra vyer och en underbar frihetskänsla. Ett måste på allas bucket-list i min mening.
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser