Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Flyg Luftballong
Kampanj
-25%

Flyg Luftballong

(5st omdömen) Läs alla
1.946 kr 2.595 kr
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Åldersgräns 7 år i vuxens sällskap, annars 18 år Tillgänglighet Maj - Oktober Varaktighet Cirka 4 timmar varav 60 minuters flygning Viktig information Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning har du givetvis möjlighet att boka om till ett annat tillfälle. Minimilängd 130 cm

En slående vacker och stillsam luftballongfärd

Sväva fritt över marken medan det vackra landskapet breder ut sig långt nedanför. Upplev frihetskänslan i att flyga i tystnaden över hustak och trädtoppar, långt ovanför stadens muller. Se fram emot en oförglömlig upplevelse. 

  • Hjälp till med uppackning, uppsättning och nedpackning av ballongen. 
  • Magisk flygtur tillsammans med erfaren ballongförare
  • Champagne och snacks uppdukat på bord med rödvit duk i soluppgång eller nedgången där ett personligt och signerat ballongdiplom delas ut 

     


Om upplevelsen - Ballongflygning:

Att flyga luftballong kan närmast beskrivas som att sväva fritt över natur och landskap helt utan något motorljud. Självklart är ballongen brandsäker och utrustningen uppfyller alla gällande standarder.

Upplevelsen inleds med att du ankommer till mötesplatsen och blir hälsad välkommen av piloten och besättningen samt får en genomgång av vad som kommer att hända. Du blir instruerad i uppackning och uppsättning av ballongen och en grundlig säkerhetsinformation. När förberedelserna är klara är det dags för take-off. Du får nu uppleva hur ballongen sakta stiger upp mot himlen, känslan är fridfull och inom ett par minuter befinner du dig högt upp i luften och njuter av utsikten.

Luftballongen styrs genom att reglera nivån från marken och med hjälp av vindarna. Därför varierar start och landningsplats för varje flygning, vindarna styr helt enkelt vart turen bär. Piloten har i förväg planerat in ett antal landningsplatser där det är lämpligt att landa säkert. Efter cirka 50 minuters flygning börjar piloten söka efter en bra plats att gå ner på, därför kan flygningen i vissa fall bli längre än 1 timme. Att flyga luftballong är något av de säkraste transportmedlen i luften 

Flygningarna sker på morgonen eller eftermiddagen, så du kommer med stor sannolikhet få uppleva en soluppgång eller solnedgång, vilket gör hela upplevelsen än mer oförglömlig. Piloterna är alltid erfarna och certifierade och kommer att ta dig över Sveriges landskap under ca en timmes flygning och avslutas med en mjuk och behaglig landning. Väl på marken avslutas upplevelsen med det traditionella Champagnedopet.

Exakt mötesplats för din ort ges vid bokning. Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning så bokas den självklart om till det datum du väljer.Vad driver luftballongen?

Du kommer att få flyga i en varmluftsballong. Den varma luften fylls i ballongen och i och men att den varma luften är lättare än kall luft kommer ballongen att lyfta från marken. 

Hur många ryms i en ballong?

Hur många som ryms i en ballong varierar beroende på ballongens kapacitet som används vid det specifika tillfälle. Antal platser kan också variera beroende på totalvikten. 

Hur lång tid tar flygningen?

Upplevelsen tar totalt cirka 4 timmar, varav en timme är flygning. Flygtiden kan variera beroende på väderförhållanden och plats för landning. 

När på dagen sker ballongflygningen?

Flygningen sker antingen på morgonen för att du ska få chansen att se staden vakna till liv från ballongen, eller på kvällen med chans att se en oförglömlig solnedgång. 

Hur planeras flygrutten och hur bestäms landningsplatsen

Flygrutten planeras beroende på vindriktning och det är vindarna som styr vart turen bär. Piloten har i förväg planerat in ett antal landningsplatser där det är lämpligt att landa säkert.

Kan alla flyga luftballong?

I regler är flygningen till för alla. Piloten ansvarar för alla passagerare och bestämmer om man som passagerare är lämpad för flygningen i och med säkerhetsåtgärder. 

Personer som avrekommenderas att flyga:
- Gravida i vecka 12 eller mer
- Barn under 130 cm och yngre än 6 år
- Du är rullstolsburen
- Om du av något skäl inte kan stå upp under hela färden
- Berusad eller framstår påverkad
Omdömen av den här upplevelsen:
5 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Flyg Luftballong
Minna 5/5 stjärnor! Fantastiskt upplevelse!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser