Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer
Racing Experience
Kampanj
-40%
Bara hos oss

Racing Experience

(3st omdömen) Läs alla
2.157 kr 3.595 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Mantorp Park (Linköping), Arlanda, (Stockholm), Kinnekulle Ring (Lidköping) Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs med andra i en liten grupp Åldersgräns Från 18 år Tillgänglighet Utvalda datum Maj - September Varaktighet totalt 90 minuter inkluderat säkerhetsgenomgång, körning cirka 5-8 varv beroende på bana och medåkning i 3 varv Viktig information Nykterhet och körkort är ett krav. Bakgrundskontroll av samtliga deltagare genomförs i samband med bokningen. Val av bil och bana görs vid bokning.

En maxad racingupplevelse - Bara hos happy-day.se

Upplevelsen Racing Experience är framtagen av racingförare och riktar sig till racing-entusiaster, erfarna, som nybörjare. Många drömmer om att sitta bakom ratten eller åka med ett racingproffs i en Supersportbil på racingbana. Nu är båda möjligt! Upplev en av de bästa racing-upplevelserna med mycket körning i ett härligt format!
 

 • Kör antingen nya Porsche GT4 RS eller AMG GT R
 • Mycket körtid och förarcoaching av racingförare
 • Åk med i en Audi RS6 tillsammans med en racingförare


Om upplevelsen - Racing Experience:

Upplevelsen börjar med en genomgång av säkerheten och en genomgång av bilen. Racingföraren och tillika instruktören ger dig tips i körteknik och spårval på banan.

Sedan är det bara att sätta sig bakom ratten på din favoritbil, spänna fast säkerhetsbältet, och rulla ut på banan. Att släppa loss motorns krafter på första raksträckan och uppleva den fenomenala väghållningen i kurvorna är en känsla som kommer sitta i länge.

Körningen sker under ett pass som är cirka 10 minuter långt och antalet varv som körs beror på vilken bana som bokas. På Mantop Park och Gelleråsen blir det cirka 5 varv medan på Trosta Park och Kinnekulle Ring hinner du med några fler.

När körningen är genomförd så väntar en oförglömlig medåkning runt racingbanan i 3 varv med en professionell racingförare, en upplevelse som blir ett garanterat minne för livet. Spänn fast dig och håll i dig!


Supersportbilarna som används:

 • Porsche GT4 RS - Det är få förunnat att ha möjligheten att testköra den här bilen då det endast finns ett fåtal i Sverige. I dagsläget finns det inte någon, varken ny eller begagnad att köpa och kön är lång med hugade spekulanter.

  Bilen är en otroligt unik bil med fantastisk prestanda. GT4 RS har ett starkt DNA från racingbanan och det är första gången Porsche har satt i en motor från GT3 RS på över 500 hk i ett Cayman chassi med mittmotor, vilket gör bilen oerhört välbalanserad. Motorn varvar över 9000 RPM vilket gör ljudupplevelsen helt underbar. Bilen är byggd för att köras på bana och har säkerhetsbur, skalstolar och 6-punktsbälte.

  För de motornördar som läser tidningen Bilsport så har man inte kunnat undgå att biltestaren Tomas "Gullabo" Jansson satt den snabbaste tiden någonsin för produktionsbilar med gatdäck på den klassiska Bilsport Superstage.
 • Mercedes AMG GTR - Anses av många som den ultimata sportbilen. Bilen är byggd för att gå på racingbana och är utrustad med säkerhetsbur, skalstolar och 4-punktsbälte för maximal säkerhet. Den går även att köra på vanlig väg. V8an med dubbelturbo producerar 585 hästkrafter och har ett grymt härligt ljud. Ett måste att köra för sportbilsälskaren!
 • Audi RS6 - Är en riktigt snabb bil runt den ökända racingbanan Nurburgring. Bilen har en V8-motor som producerar 605 hk och gör 0-100 på 3,2 sekunder. En ikonisk sportbil med bra egenskaper för bankörning i ett stort format. Bilen är 4-sitsig och är den bilen som vi använder för medåkning i den här upplevelsen.

Racingbanorna vi kör på:

 • Testbana nära Arlanda - Välkommen till en av Sveriges modernaste testbanor och oerhört unik med sin närhet till centrala Stockholm. Här mäter ett varv 1400 meter och innehåller allt från hårnålssvängar till fullfartskurvor. 

 • Kinnekulle Ring - Kinnekulle Ring är en teknisk och snabb bana som ligger strax utanför Lidköping. Den 2072 meter långa banan bjuder på en härlig mix för alla fartglada.

 • Mantorp Park - Banan är snabb med långa svepande kurvor och mäter 3106 meter. Du hittar banan utanför Linköping i just Mantorp och har flera kända kurvor som "Parisen" och Mjölbykurvan.
 • Gelleråsen - I Karlskoga är en klassik svensk racingbana av hög standard som har både snabba och tekniska partier och mäter 2350 meter över ett varv. Banan har väl tilltagna avåkningszoner för maximal säkerhet. 
   


Kan jag lägga till så jag får köra fler än 5 varv?

Ja absolut! Du kan enkelt uppgradera upplevelsen med fler varv. Det gör du när du bokar in upplevelsen.

Är bilen försäkrad om jag skulle köra av banan och skada bilen?

Ja. Bilen är försäkrad. Innan körningen får föraren en teoretisk genomgång för att kunna genomföra en trygg och säker körning. Instruktören sitter även med i passagerarsätet under hela körningen för att ge tips och säkerställa att instruktionerna följs.  

Får jag låna utrustning?

Ja, det är hjälmkrav på banan så hjälm och balaklava finns att låna på plats. Se till att ta på dig bekväma kläder och skor utan klack när du kommer till banan. 

Finns det en safety car som visar hur jag ska köra?

Ja! För att hjälpa dig i din körning så kommer en safety car att köra framför dig. Vår instruktör som sitter med dig inne i bilen kommer självklar också att hjälpa dig i din körning för att få ut det mesta av upplevelsen. 

Får jag som är under 18 år köra bilen själv?

Nej, om du är under 18 år får du åka med när vår professionella racingförare kör runt banan. 

När du åker med racingföraren kommer du såklart även få åka med de varv som även erbjuds för att köra själv. Du får alltså massor av medåkning!

Jag vill inte köra bilen själv, är det okej om jag bara åker av er racingförare?

Ja det går precis lika bra. Du väljer själv om du vill köra några av varven själv eller om du i stället vill att racingföraren kör alla varv med dig som passagerare. När du åker med racingföraren kommer du såklart även få åka med de varv som även erbjuds för att köra själv. Du får alltså massor av medåkning!

Är det krav på körkort än fast det är på en bana?

Körkort är ett krav för den här upplevelsen. 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
3 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Racing Experience
Dick B. Lindberg Grymt rolig upplevelse! Tack Calle med kollega för en grymt bra coachning med körning på trosta Park och även bra kört under med åkningen 🙂 rekommenderar verkligen denna upplevelse
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-35%
Bara hos oss
Gevär- och pistolskytte
Gevär- och pistolskytte
+3
Kliv in i filmens värld och testa några av de mest populära vapen som actionhjältarna använder i Hollywood.
Från 1.397 kr 2.149 kr
Läs mer
Kampanj
-55%
Bara hos oss
Top Gear Racetrack
Top Gear Racetrack
+1
En helt unik körupplevelse där du får köra fyra olika supersportbilar på både bana och landsväg.
Från 4.947 kr 10.995 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Helikoptertur
Helikoptertur
(14) +7
Fantastiska miljöer och oslagbara vyer från ovan när du flyger helikopter tillsammans med en erfaren pilot.
Från 1.196 kr 1.495 kr
Läs mer
Kampanj
-40%
Bara hos oss
Kör tre supersportbilar
Kör tre supersportbilar
+36
Det bästa från tre världar, här får du greppa tag i ratten på tre tyska kraftpaket från Audi, Porsche och Mercedes.
Från 1.977 kr 3.295 kr
Läs mer
Kampanj
-40%
Bara hos oss
Kör Porsche GT4 RS
Kör Porsche GT4 RS
+36
Passa på att testa och köra en av världens mest unika och snabbaste sportbilar som gör 0-100 km/h på bara 3,4 sekunder.
Från 657 kr 1.095 kr
Läs mer
Kampanj
-40%
Bara hos oss
Kör AMG GT R
Kör AMG GT R
+36
Ta chansen och testa att köra denna exklusiva sportbil. Ett ögonblick som du sent kommer att glömma.
Från 657 kr 1.095 kr
Läs mer