Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer
På jakt efter en konfirmationspresent? Då har du kommit rätt! Här hittar du tips på konfirmationspresenter till både kille och tjej. Hoppa över presenter som riskerar att hamna på vinden och damma, ge bort oförglömliga stunder! Som 15-åring är vännerna bland det viktigaste man har så varför inte ge bort en upplevelse där de får chansen att tillsammans upptäcka nya perspektiv under en luftballongstur eller en dag på äventyrsbanan. Ta del av våra tips på vad man ger en konfirmand - de perfekta upplevelsepresenter att ge i konfirmationsgåva hittar du här! 
Läs mer >
Välj plats
Välj kategori
Visar 18 av 269 upplevelser
Bästsäljare
Kampanj
-20%
Flyg Luftballong
Flyg Luftballong
(1) +23
Stig långsamt upp i luften högt över både trädtopparna och hustak. Upplev stillsamheten i en luftballong.
Från 1.916 kr 2.395 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Helikoptertur
Helikoptertur
(14) +7
Fantastiska miljöer och oslagbara vyer från ovan när du flyger helikopter tillsammans med en erfaren pilot.
Från 1.116 kr 1.395 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Spaka Flyget Själv
Spaka Flyget Själv
(2) +7
Det är en otrolig frihetskänsla när du testar att spaka flyget tillsammans med en erfaren pilot högt bland molnen.
Från 1.836 kr 2.295 kr
Läs mer
Presentkort
Presentkort
(2)
Presentkort på upplevelser ger mottagaren möjlighet att välja bland hundratals upplevelser. Köp online på happy-day.se.
Från 100 kr
Läs mer
Brunchkryssning
Brunchkryssning
(1) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 285 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Floating
Floating
(12) +6
Ta en paus i vardagen och koppla av i det stillsamma vattnet. Unna dig själv eller en vän total avkoppling.
Från 316 kr 395 kr
Läs mer
Massage
Massage
(1) +9
Ge din kropp den kärlek den förtjänar. Slappna av under en massage och känn stressen rinna av dina axlar.
Från 599 kr
Läs mer
Skärmflygning
Skärmflygning
(8) +3
Sväva i höjd med fåglarna. Upptäck det vackra landskapet från ovan under en tandemflygning. Frihetskänsla när det är som bäst.
Från 995 kr
Läs mer
Modell för en dag
Modell för en dag
(13) +5
Låt din inre modell komma fram när du ställer dig framför kameran och blir fotograferad av erfaren fotograf.
Från 549 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Hoppa Fallskärm
Hoppa Fallskärm
(16) +3
Följ med upp i flygplanet och upplev känslan av att falla fritt innan skärmen vecklas ut och du får njuta av vyn.
Från 2.679 kr 3.349 kr
Läs mer
Kampanj
-10%
Ansiktsbehandling
Ansiktsbehandling
+11
Unna dig egentid samtidigt som du ger din hy extra glow under en lugnande behandling där du själv står i centrum.
Från 536 kr 595 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Matvandring
Matvandring
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 272 kr 340 kr
Läs mer
Sushikurs
Sushikurs
+2
Lär dig mer om japansk matkultur tillsammans med duktiga kockar som guidar dig till fantastiska rätter.
Från 1.095 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Bio för två +
Bio för två +
+56
Bio för två eller ett spännande digitalt spel - låt presentmottagaren välja upplevelse.
Från 238 kr 298 kr
Läs mer
Dagspa i Skåne
Dagspa i Skåne
+1
Upplev en dag på The Lodge i Skåne för en avkopplande dag i magisk miljö.
Från 499 kr
Läs mer
Afternoon Tea
Afternoon Tea
+1
Njut av en härlig eftermiddag i ett mysigt tehus där du får åtnjuta en rad olika godsaker och drycker.
Från 429 kr
Läs mer
Room Escape
Room Escape
(18) +8
Bli inlåst i ett rum och använd ledtrådar och mystiska pussel för att ta dig ut ur rummet innan tiden är ute.
Från 280 kr
Läs mer
Räkfrossa till havs
Räkfrossa till havs
(2) +3
Hugg in på buffén bestående av havets läckerheter medan du glider längst det vackra kustbandet under en härlig kryssning.
Från 495 kr
Läs mer
Just nu visas 18 av 269 upplevelser

Ge en unik present till konfirmanden

Konfirmationspresenter ska vara unik och speciell för personen som tar emot den. En riktigt bra present är en som konfirmanden gläds över en lång tid framöver. Luftballongstur eller fallskärmshoppning skapar inte bara glädje vid presentöppningen, det kommer att skapa minnen att bära med sig livet ut. Släpp alla tankar på silverskedar och fotoramar. Ge 15-åringen en upplevelse att glädjas över i gåva!

Ett annat bra tips på konfirmationspresent till killen eller tjejen är att ta tillvara på det säkra kortet när det kommer till presenter - ett presentkort. Genom att ge bort ett presentkort laddat med en summa, som du bestämmer helt själv, kan konfirmanden själv bestämma vad hon eller han uppleva. 

Konfirmationspresent till kille

Gillar han ansiktsvård? Föredrar att häng med kompisar före mello-kvällar med familjen? Spenderar han mycket tid att rätta till frisyren i spegeln? Vi har de perfekta konfirmationspresenterna för alla killar som tar konfirmationen i år. En dag på gokart banan, testflyga ett plan i luften eller hoppa fallskärm är presenter för han som vill utmana sig själv och testa på alla livets äventyr. Som gåva passar det även perfekt att ge en dag med kluriga gåtor att lösa i ett room escape tillsammans med kompisarna eller ge ett gäng bioupplevelser för chansen att se alla årets största filmer på bioduken. En upplevelse i konfirmationspresent till killen kommer inte bara få honom att le lite extra, du kommer även blir nästa favoritperson!

Konfirmationspresent till tjej

Det finns mängder av presenter att välja bland, men våga tänka utanför ramarna och slopa de traditionella presenterna. För att få en konfirmationspresent till tjejen riktigt bra behöver den vara anpassade efter tjejens intressen och egenskaper. Lättare sagt än gjort? Ingen fara. Vi på happy-day.se har upplevelser oavsett om det handlar om en tjej som föredrar en lyxig spabehandling eller är mer av en kreativ själ som älskar matlagning. Sushi-kurser, ansiktsbehandling eller en dag på gokart-banan - alla perfekta i konfirmationspresent till henne! Om du fortfarande känner dig osäker i ditt val, välj presenten som går hem hos alla - ett presentkort. Låt tjejen få välja själv. En lyxig brunchkryssning eller kanske en maxad äventyrsdag med att hoppa fallskärm. Ge en rolig och helt unik present till tjejen i konfirmationspresent. 


Hur firar man konfirmationen?

Som avslutning på konfirmationen sker den sista gudstjänsten i kyrkan tillsammans med vänner och familj. Där burkar konfirmanderna få visa upp vad de gjort under tiden fram tills den dagen och det är även vanligt med psalmer och nattvarden. Det är sedan vanligt att familjen grattar konfirmanden med en mottagning i hemmet. 

I vilken ålder konfirmerar man sig?

Det vanligaste är att man konfirmerar sig som 15-åring. Det är även den lägsta åldern man får vara för att konfirmeras. Du behöver även vad döpt. Är du inte döpt är det vanligt att man döps i samband med konfirmationen. Alla som är 15 år eller äldre och är medlem i Svenska kyrkan får konfirmeras. 

Vad är konfirmation? 

Konfirmation är en kristen ritual och en bekräftelse av dopet. Det vanligaste är att man som 15-åring börjar sin konfirmation genom att tillsammans i grupp lära sig mer om den kristna tron samtidigt som man får hänga med kompisar, åka på läger och om man inte redan är döpt, döpa sig. Konfirmationen avslutas med en ceremoni i kyrkan där familj bjuds in för att fira tillsammans. Det är även då som presenterna delas ut för att fira steget mot vuxenlivet. 

Vad är en bra konfirmationsgåva?

En bra konfirmationsgåva beror på personens intressen, önskemål och personliga stil. Här är några idéer på presenter som brukar uppskattas vid konfirmationen:

  • En dag på spa: Ta en eftermiddag bara ni två och spendera tid tillsammans samtidigt som ni får chansen att ladda batterierna.
  • Presentkort - Om du är osäker på vad personen vill ha, kan ett presentkort till exempelvis en klädbutik eller en biograf vara en bra gåva.
  • Smycken - En personlig halskedja, ett armband eller en ring med ett fint budskap eller en symbol som betyder något för personen. Eller varför inte låta personen göra sitt egna smycke under en smyckeskurs?
Oavsett vad du väljer att ge i present är det viktigt att tänka på personen och vad som skulle passa henne bäst. En personlig gåva som visar omtanke är alltid uppskattat.