Något att se fram emot • Upp till -55% • Fri frakt & hemleverans   Läs mer
Spaka Flyget Själv
Kampanj
-20%

Spaka Flyget Själv

(1st omdömen) Läs alla
Från 1.916 kr 2.395 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås Antal deltagare Upplevelsen är för en person. Du har en erfaren flygare som instruktör Åldersgräns Från 12 år Tillgänglighet Beror på vald ort Varaktighet Cirka 1 timme varav 30 minuters flygtid viktig information Nykterhet är givetvis ett krav. Minimilängd 140 centimeter. OBS! Glöm ej att ta med legitimation

Upplev drömmen och känslan att vara pilot i ett flygplan

Har du drömt om att vara pilot i ett flygplan? I den här upplevelsen får du testa att ta över spakarna själv och styra flygplanet när du flyger genom luften bland molnen. Du får flyga tillsammans med en erfaren flyginstruktör och tillika pilot som låter dig uppleva spänningen i att själv manövrera planet under helt trygga former.
 

  • Detaljerade instruktioner och feedback
  • Plan med dubbelkommando för högsta säkerhet
  • Otrolig frihetskänsla bland molnen

     


Om upplevelsen - Spaka flyget själv:

Upplev den fantastiska känslan att uppfylla en dröm! Innan du lyfter från marken hålls en genomgång av det du behöver veta för att flyga säkert. Du tar sedan plats i planet tillsammans med en erfaren pilot och tillika flyginstruktör i det tvåsitsiga planet med dubbelkommando. Väl uppe i luften bland molnen så får du prova dina vingar och ta över kontrollen av flygplanet under pilotens trygga uppsikt. Känslan när du gör din första sväng i luften är obeskrivlig. 

Spaka flyget själv i Stockholm: 
Här utförs flygningen på Vängsö Flygfält i Gnesta. Planet som används är en så kallad motorseglare vilket betyder att det även går att segelflyga med. Planet är tvåsitsigt skol/sportflygplan. Torgny med personal möter upp er för er upplevelse och går igenom de olika momenten inför flygningen. Ni får i luften öva på navigation och att kontrollera samt hantera planet. För den lite tuffare finns chans att få testa mer avancerade och kittlande svängar för att få uppleva viktlöshet. Du får med dig ett diplom efter flygningen.  

Spaka flyget själv i Göteborg: 
Välkommen till Säve flygplats för att få spaka flyget själv, här finns sex olika flygplan och piloten väljer det bäst lämpade just för er flygning. Innan flygningen blir du kontaktad av Magnus som kommer boka in er dag och tid samt förmedla er till piloten. När ni kommer till platsen så är det först en genomgång på marken med piloten 

Spaka flyget själv i Malmö:
Här sker flygningen från Sjöbo-Sövde flygplats. Flygningen görs främst med flygplanet SE-LXN Cessna 172S G1000. Men de har också en SE-LOH Piper PA28 Archer III. Er första kontakt med leverantören är genom Lena som hjälper till att boka in er sensationella upplevelse där ni själva ska få testa på livet som pilot för en stund. Du sitter i tryggt sällskap med någon av de erfarna flyglärarna  som kommer handleda dig genom hela upplevelsen. Flygläraren hjälper till med radiokommunikationen och start och landning men när du får ‘’ ta över’’ spakarna sker det givetvis i samråd med läraren.

Spaka flyget själv i Västerås: 
Här i Västerås utförs flygningarna från Johannisbergs flygfält. Här finns det fyra olika plan; SE-KMI Piper PA-28 Cadet, SE-KML Piper PA-28 Cadet, SE-MIA Cessna 172S och Diamond DV-20 Katana SE-FVR. Det är Tommy eller Stefan som ni har kontakt med innan er flygning. De guidar er genom hela upplevelsen från bokning, väl på plats men genomgång innan ni flyger samt i luften och har även tid för ett ‘’eftersnack’’ då många av dem som testar blir så pass fästa efter en provtur att de senare väljer att ta flygcertifikat.
  

Hur lång tid tar upplevelsen?

Upplevelsen tar ca 1-1,5h varav 30-45 minuter är ren flygtid. Utöver flygtiden kommer du få en genomgång av planet, säkerhet och instruktioner från piloten innan det är dags att ta plats i cockpit. 

Kan instruktören ta över om något skulle hända?

Ja, alla plan som används för den här upplevelsen är dubbelstyrda, vilket innebär att instruktören kan ta över styrningen om något skulle hända eller om du blir osäker eller bara behöver hjälp under flygturen.

Hur högt flyger man?

Det är svårt att ange en exakt höjd som flygplanet håller sig på. I flygplanet mäter man höjder i fot, vanligast är att man flyger på höjder mellan 1500-2500 fot, vilket motsvarar 450-750 meter. 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
1 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Spaka Flyget Själv
Johan Fint! Trevlig klubb med fint fält!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-50%
Bara hos oss
Nyhet
Racing Experience
Racing Experience Gelleråsen (Karlskoga), Mantorp Park (Linköping), Trosta Park, (Stockholm)
Från 1.798 kr 3.595 kr
Kampanj
-20%
Helikoptertur
Helikoptertur (12) Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg
Från 1.036 kr 1.295 kr
Kampanj
-35%
Bara hos oss
Gevär och Pistolskytte
Gevär och Pistolskytte (7) Stockholm, Karlstad
Från 1.297 kr 1.995 kr
Kampanj
-40%
Bara hos oss
Nyhet
Kör Världens Snabbaste Bil
Kör Världens Snabbaste Bil Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Jönköping, Karlstad, Linköping
Från 657 kr 1.095 kr
Kampanj
-40%
Bara hos oss
Nyhet
Kör AMG GT 63S Edition One
Kör AMG GT 63S Edition One Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Jönköping, Karlstad, Linköping
Från 597 kr 995 kr
Kampanj
-25%
Kör Ferrari / Lamborghini
Kör Ferrari / Lamborghini (19) Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Linköping, Västerås, Örebro
Från 746 kr 995 kr