Fri frakt & hemleverans 3 ÅRS GILTIGHET - NÅGOT ATT SE FRAM EMOT personlig presentbox
Flyg Luftballong

Flyg Luftballong Västra Götaland för två

(1st omdömen) Läs alla
4.590 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på FLERA ORTER
Fri frakt vid köp över 500:- Hemleverans av box, 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min. Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj en unik design
3 års giltighetstid. 45 dagars returrätt
Upplevelsepresenter
viktig information Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning har du givetvis möjlighet att boka om till ett annat tillfälle. Minimilängd 130 cm Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Borås, Enköping, Falköping, Helsingborg, Högsäter, Lidköping, Lund, Sjöbo, Skövde, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Varberg Antal deltagare Upplevelsen är för två personer och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Åldersgräns 7 år i vuxens sällskap, annars 18 år Tillgänglighet Maj - Oktober Varaktighet Cirka 4 timmar varav 60 minuters flygning

Flyg Luftballong och upplev en fantastisk känsla

Häng med på härliga luftballongsturer över utvalda vackra städer i Västra Götaland. Du får uppleva fantastiska miljöer från ovan och njuta av flygturen och den makalösa utsikten. Känslan att flyga luftballong är både härlig och avkopplande på ett mycket unikt sätt.


 • Inbjudan till att hjälpa till med uppackning, uppsättning och nedpackning av ballongen.
 • Upplev utvalda städer i Västra Götaland från ovan med en härlig ballongflygning
 • Champagne och snacks uppdukat på bord med rödvit duk där ett personligt och signerat ballongdiplom delas ut

   

Om upplevelsen - Ballongflygning i Västra Götaland:

Upplevelsen inleds med välkomnande och introduktion på plats av pilot och besättning, sedan reser vi ballongen, och om du vill får du självklart vara med och göra det. När alla förberedelser är klara så kommer piloten mjukt ta oss upp mot himlen. Det enda ljudet du hör nu är från brännaren som får ballongen att stiga, annars så kommer vi ljudlöst att sväva över det vackra landskapet. I och med att ballongens färdriktning bestäms av vindriktningen och vindhastigheten så varierar det alltid vart turen tar oss, men vi försöker alltid planera så att vi ska få uppleva så många sevärdheter som möjligt.

Det kan vara sevärdheter som olika platåberg, den enastående utsikten över Vänern eller Vättern, det natursköna Valleområdet med sina många sjöar och många andra vackra vyer över på stad och landsbygd.

När en timme gått så kommer piloten att söka upp en landningsplats och mjukt ta er ned för en behaglig landning.

På landningsplatsen får ni vara med om Champagnedopet som är en tradition för nybörjaren inom ballongflygning. Därefter avslutas upplevelsen med transport tillbaka till samlingsplatsen. 

Välkommen till en flygupplevelse där du erbjuds en ballongtur i flera orter i Västra Götaland. Vid tidsbokningen av upplevelsen som sker av dig eller mottagaren av upplevelsepresenten efter köpet så kan du även välja en unik startplats.
 

Det sker löpande ballongturer från följande orter:

 • Borås
 • Falköping
 • Göteborg
 • Högsäter
 • Lidköping
 • Skövde
 • Trollhättan
 • Varberg
 • Uddevalla

Oavsett vilken startplats du väljer så vi övertygade om att det är flygturen som kommer att bli ett minne för livet, inte vad vi flög över.  

Kan man flyga luftballong i alla väder?

Det korta svaret är nej, en luftballong kan inte flyga i alla väder. Upplevelsen är ytterst väderberoende då luftballongen är känslig för både vind och nederbörd. Detta innebär att en flygning kan ställas in och detta görs av säkerhetsskäl för både passagerare och pilot. Den högsta prioriteten för arrangören är alltid säkerheten. 

Hur lång är en flygtur med luftballong?

Luftballongen befinner sig i luften i ca 1 timme, beroende på väder och vind samt vart piloten hittar lämpliga landningsplatser. Räkna dock med ca 4 timmar för hela upplevelsen från start till slut.

Vilka tider kan man flyga luftballong?

Flygningarna äger rum antingen precis efter soluppgången eller innan solnedgången. Den exakta tidpunkten varierar därför beroende på när under säsongen flygningen sker.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
1 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Flyg Luftballong
Sara En riktigt härlig upplevelse. Supertrevlig personal och grymma piloter. Fick delta under en flygning för ett par somrar sedan och det var en riktigt härlig upplevelse med vackra vyer och en underbar frihetskänsla. Ett måste på allas bucket-list i min mening.
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Room Escape
Room Escape (18) Stockholm, Göteborg, Örebro, Jönköping, Norrköping, Linköping, Lund
Från 395 kr
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik
Från 495 kr
Surfa med Efoil
Surfa med Efoil Smögen
Från 2.495 kr
Vindsurfing
Vindsurfing Stockholm, Malmö
Från 899 kr
Klippklättring
Klippklättring Blekinge
Från 1.395 kr
Spela in din egen Musikvideo
Från 2.495 kr