Något att se fram emot • Upp till -55% • Fri frakt & hemleverans   Läs mer
Flyg Luftballong
Kampanj
-20%

Flyg Luftballong för två

(1st omdömen) Läs alla
3.672 kr 4.590 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på FLERA ORTER
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
viktig information Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning har du givetvis möjlighet att boka om till ett annat tillfälle. Minimilängd 130 cm Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Borås, Enköping, Falköping, Helsingborg, Högsäter, Lidköping, Lund, Sjöbo, Skövde, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Varberg Antal deltagare Upplevelsen är för två personer och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Åldersgräns 7 år i vuxens sällskap, annars 18 år Tillgänglighet Maj - Oktober Varaktighet Cirka 4 timmar varav 60 minuters flygning

En slående vacker och stillsam luftballongfärd över himmeln

Sväva fritt över himmelen medan det vackra landskapet breder ut sig långt nedanför. Upplev frihetskänslan i att flyga i tystnaden över hustak och trädtoppar, långt ovanför motorbuller och avgaser. Se fram emot en oförglömlig upplevelse.
 


​✔ Invitation till att hjälpa till med uppackning, uppsättning och nedpackning av ballongen. 

✔ Det traditionella champagnedopet för nyinvigda ballongflygare

✔ Champagne och snacks uppdukat på bord med rödvit duk i solnedgången där ett personligt och signerat ballongdiplom delas ut 

 


Om upplevelsen - Ballongflygning:

Att flyga luftballong kan närmast beskrivas som att sväva fritt över natur och landskap helt utan något motorljud och är något av de säkraste transportmedlen i luften. Självklart är ballongen brandsäker och utrustningen uppfyller alla gällande standarder.

Upplevelsen inleds med att du ankommer till mötesplatsen och blir hälsad välkommen av piloten och besättningen samt får en genomgång av vad som kommer att hända. Du blir instruerad i uppackning och uppsättning av ballongen och en grundlig säkerhetsinformation. När förberedelserna är klara är dags för take-off. Du får nu uppleva hur vi stilla stiger upp mot himlen, känslan är fridfull och inom ett par minuter befinner vi oss högt upp i luften och njuter av utsikten.

Luftballongen styrs genom att reglera nivån från marken och med hjälp av vindarna. Därför varierar start och landningsplats för varje flygning, Vindarna styr helt enkelt vart turen bär. Piloten har i förväg planerat in ett antal landningsplatser där det är lämpligt att landa säkert. Efter cirka 50 minuters flygning börjar piloten söka efter bra plats att gå ner på, därför kan flygningen i vissa fall bli längre än 1 timme.

Flygningarna sker på morgonen eller eftermiddagen, så du kommer med stor sannolikhet få uppleva en soluppgång eller solnedgång, vilket gör hela upplevelsen än mer oförglömlig. Piloterna är alltid erfarna och certifierade och kommer att ta dig över Sveriges landskap under ca en timmes flygning och avslutas med en mjuk och behaglig landning. 

Väl på marken avslutas upplevelsen med det traditionella Champagnedopet. Detta måste du bara uppleva, det blir ett minne för livet.

Exakt mötesplats för din ort ges vid bokning. Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning så bokas den självklart om till det datum du väljer.  

Kan man flyga luftballong i alla väder?

Det korta svaret är nej, en luftballong kan inte flyga i alla väder. Upplevelsen är ytterst väderberoende då luftballongen är känslig för både vind och nederbörd. Detta innebär att en flygning kan ställas in och detta görs av säkerhetsskäl för både passagerare och pilot. Den högsta prioriteten för arrangören är alltid säkerheten. 

Hur lång är en flygtur med luftballong?

Luftballongen befinner sig i luften i ca 1 timme, beroende på väder och vind samt vart piloten hittar lämpliga landningsplatser. Räkna dock med ca 4 timmar för hela upplevelsen från start till slut.

Vilka tider kan man flyga luftballong?

Flygningarna äger rum antingen precis efter soluppgången eller innan solnedgången. Den exakta tidpunkten varierar därför beroende på när under säsongen flygningen sker.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
1 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Flyg Luftballong
Sara En riktigt härlig upplevelse. Supertrevlig personal och grymma piloter. Fick delta under en flygning för ett par somrar sedan och det var en riktigt härlig upplevelse med vackra vyer och en underbar frihetskänsla. Ett måste på allas bucket-list i min mening.
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Room Escape
Room Escape för två (18) Läs mer om upplevelsen här!
Från 790 kr
Kampanj
-15%
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana för två Läs mer om upplevelsen här!
Från 842 kr 495 kr
Kampanj
-20%
Surfa med Efoil
Surfa med Efoil Smögen
Från 1.996 kr 2.495 kr
Kampanj
-20%
Klippklättring
Klippklättring för två Läs mer om upplevelsen här!
Från 2.232 kr 1.395 kr
Vindsurfing
Vindsurfing Stockholm, Malmö
Från 899 kr
Spökvandring i Gamla Stan
Spökvandring i Gamla Stan (6) Stockholm
Från 249 kr