Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Jämtlands län har sina historiska rötter som en del i ett sydsamiskt område och Mellannorrlands bondekultur. Platsen kanske är mest känt som ett vinterparadis med vinterorter som Åre, Östersund och Sveg. Ge dig ut för att se naturfenomenet norrsken eller åk hundspann längst Åresjön. I Östersund, som ligger vid Storsjön, går det under vinterhalvåret även att uppleva flera olika vintersporter så som skidskytte, slalom och pimpling. Museer hör också till Östersunds berikade upplevelser. Jämtland är en stor fjällregion med vackert vidsträckta fjäll så högt som 1796 meter över vattnet som är lika vacker på vintern som sommaren. Ett län fullt av nya äventyr att upptäcka!
Läs mer >
Hitta upplevelser
Kategori
Visar 18 av 45 upplevelser
Kampanj
-15%
Helikoptertur
Helikoptertur (14) Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Eslöv, Östersund, Funäsdalen
Från 1.271 kr 1.495 kr
Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
-20%
Bio och Snacks för två
Bio och Snacks för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 343 kr 429 kr
Skärmflygning
Skärmflygning (8) Göteborg, Kåseberga, Åre
Från 2.195 kr
Parspel - Puss och Snusk
Från 249 kr
Kampanj
-20%
Bio för två
Bio för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 231 kr 289 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Ölprovning Online
Ölprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Bubbelprovning Online
Bubbelprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Parspel - Nu Snackar Vi Kärlek
Från 249 kr
Lös mordmysterium - virtuellt
Från 395 kr
Klippklättring
Klippklättring Blekinge
Från 1.395 kr
Grottkrypning
Från 890 kr
Parspel - Vårt Äventyr
Från 249 kr
Parspel - Skratta och Skråla
Från 249 kr
Norrskensvandring i Åre
Från 990 kr
Hundspann
Hundspann Åre
Från 1.690 kr
Pimpla - Fiske på Frusen Sjö
Från 990 kr
Just nu visas 18 av 45 upplevelser

Upplev oförglömliga äventyr i Jämtland

Jämtland är upplevelsens län för alla som älskar äventyr. Här har du chansen att uppleva saker du aldrig trott du skulle få vara med om. Upplev det färgsprakande naturfenomen norrsken under en guidad vandring, besök renarna och få chansen att mata de direkt från din hand eller upplev fiske på en frusen sjö. Oavsett om du är på weekend med kompisgänget eller på honey moon med din partner kommer Jämtland aldrig göra dig besviken. 

Föredrar du att stanna inne? Ingen fara. Njut av utsikten från hotellrummet eller köksbordet med en online vinprovning eller besök biosalongen och se de senaste filmerna. Det lurar upplevelser runt varje hörn för dig att upptäcka!

Fartfyllda upplevelser i Jämtland

Gillar du att utmana dig själv och uppleva adrenalinshöjande upplevelser? Perfekt. I Åre har du chansen att sväva över byn under en skärmflygning. Ta steget över kanten och låt vinden fånga upp din skärm. Tillsammans med en tandempilot får du uppleva den fantastiska känsla av att flyga. Eller varför inte hoppas in i varsin mountain cart och ta fart ner för backen samtidigt som ni får njuta av obeskrivlig natur. Sladda i kurvorna och känn på farten i den svarta banan eller ta med de mindre barnen på den gröna backen då det passa utmärkt att sätta de framför dig i en cart. En fartfyllt upplevelse för familjen!

Upplevelser att göra gratis i Jämtland under sommaren

Befinner du dig i Jämtland rekommenderar vi dig att besöka någon av alla vandringsleder som finns att välja bland - helt gratis! Gå Blanktjärnsrundan för att få uppleva ovärderliga naturupplevelser eller ta dig från topp till topp i Vålådalsfjällen. Ta er upp för de annars vinterklädda skidbacken till Åreskutan för att få makalös utsikt över Årebyn. Har ni tur kan även toppen bjuda på snö mitt i sommaren! När du ändå är i Åre behöver du besöka Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Hör hur den 60 meters breda forsen dånar när vattnet tar sig ut i Östra Noren. Förutom att upptäcka naturen i Jämtland finns det flera gratisaktiviteter för barn under sommaren. Bland annat att spela frisbeegolf i Östersund eller bada på någon av länets vackra sandstränder.

Upplevelser att göra gratis i Jämtland under vintern

Jämtland är värd att besöka under vintertid för att uppleva vinter på riktigt. Snöra på dig vinterkängorna och ge dig ut i snön. Bygg snögubbar, gör snöänglar eller ta fram pulkan, man är aldrig för gammal för att leka i snön. Kanske har du några längdskidor som ligger på vinden du kan damma fram och ta ett varv i spåret. Att vara i Jämtland under vintern är en upplevelse i sig. Se de vitklädda fjälltopparna ståtligt sträcka sig upp mot himmelen och de snöbeläggda trätopparna lysa upp vintermörkret. Har du tur får du även se en ren eller två.