Fri frakt & hemleverans 3 ÅRS GILTIGHET - NÅGOT ATT SE FRAM EMOT personlig presentbox
Ölprovning
Kampanj -30%

Ölprovning i Stockholm

(22st omdömen) Läs alla
314 kr 449 kr
st
Fri frakt vid köp över 500:- Hemleverans av box, 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min. Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj en unik design
3 års giltighetstid. 45 dagars returrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 2 timmar viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före ölprovningen. Undvik parfym och starka dofter.

Smakrik och intressant ölprovning i Stockholm - Gamla stan

Välkommen till den trevliga ölkällaren i Gamla stan där ciceronen och ölexperten Anders guidar dig igenom provningarna på ett inspirerande och intressant sätt. Det finns något för alla, både för de som just fått upp ögonen för drycken och för ölälskare på avancerad nivå. 

  •  Provning av öl i världsklass med goda tilltugg
  •  Unika säsongsvariationer för alla ölälskare
  •  Upplev en trevlig och smakrik stund tillsammans


 

Om upplevelsen - Ölprovning i Stockholm:

Varmt välkommen till den rustika och mysiga ölkällaren i Gamla Stan, där du erbjuds många olika inriktningar på ölprovningen. Tillsammans med ölprovningsexperten Anders tas du med på en resa genom ölets historia och djupdyker i ölets olika dofter, färger och smaker. Ni kommer även gå igenom hur drycken tillverkas, få råd om hur man på bästa sätt väljer, förvarar och njuter av sina öl. Och självklart provar vi några av de allra bästa ölen.

Öl i sig självt är inte så komplicerat, drycken består endast av fyra ingredienser. Magin uppstår när bryggaren kombinerar dessa fyra och börjar skapa olika tolkningar och varianter av drycken. 

Varje provning är unik, men det finns några gemensamma nämnare. Under alla provningar får du uppleva en stor mångfald av smaker, dofter och färger. En av de mest populära provningarna är ölskolan, men det finns såklart ett stort utbud av säsongsvarierande provningar att välja bland.  

Vem är ölexperten och ciceronen i Stockholm?

Ölexperten Anders Bergström har mer än 20 års erfarenhet och håller i ölprovningarna i Stockholm. Med en stor dos glädje och inspiration förmedlar han sina kunskaper till deltagarna. Anders kommer ursprungligen från Gotland och har lärt sig konsten att brygga öl från olika bryggerier. Han har ett hjärta som glöder för en bättre syn på öl och brinner verkligen för sitt jobb, något som märks tydligt på provningarna.

Vad är en ölcicerone?

En cicerone inom ölvärlden är kort och gott en ölsommelier. Det är en person som genom programmet Cicerone Certification Program certifierat sig inom kunskapen om öl. Utbildningen kommer från USA och är ett sätt att sätta en standard för ölutbildningar och höja ölets status. Den kunskap som krävs för certifiering inkluderar förståelse för stilar, ingredienser, öl och bryggning, glasvaror, ölservice, ölprovning och matparning. Det är ett relativt nytt yrke men som växer sig allt populärare.

Vilka teman finns det på ölprovningarna i Stockholm?

Det finns en mängd olika teman av provningar och varje tema är säsongsbaserat. En av de populärsate provningarna i Stockholm är ölskolan. De olika provningarna som går att välja mellan i Stockholm är: Ölskolan, IPA-provningar, Stockholmsöl, Ekologiskt öl, Gräsklipparöl, Svenskt öl, Veteöl, Belgisk öl, Tysk öl, Extra starkt öl, Brittiskt öl, Vanlig hederlig bärs, Amerikansk öl, Överjäst öl, Bayersk öl, Oktoberfest-provning, Julölsprovning
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
22 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Ölprovning
Annika Å. Rekommenderas varmt! Trevlig kväll med duktig sommelier, lärorikt och kul att prova nya ölsorter och hur smaken ändras beroende på vad man hade för tillbehör. Rekommenderas varmt.
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Icebar och Middag för två
Från 740 kr
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning (17) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Karlstad, Jönköping, Växjö, Falun
Från 599 kr
Kampanj -20% Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag (13) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala
Från 716 kr 895 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Brunchkryssning
Brunchkryssning (1) Stockholm, Göteborg
Från 549 kr
Sushikurs
Sushikurs Stockholm, Göteborg
Från 1.095 kr