Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Ölprovning
Kampanj
-30%

Ölprovning i Stockholm

(25st omdömen) Läs alla
384 kr 549 kr
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Från 18 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 2 timmar Viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före ölprovningen. Undvik parfym och starka dofter.

Smakrik och intressant ölprovning i Stockholm - Gamla stan

Välkommen till den trevliga ölkällaren i Gamla stan där ciceronen och ölexperten Anders guidar dig igenom provningarna på ett inspirerande och intressant sätt. Det finns något för alla, både för de som just fått upp ögonen för drycken och för ölälskare på avancerad nivå. 

  •  Provning av öl i världsklass med goda tilltugg
  •  Unika säsongsvariationer för alla ölälskare
  •  Upplev en trevlig och smakrik stund tillsammans


 

Om upplevelsen - Ölprovning i Stockholm:

Varmt välkommen till den rustika och mysiga ölkällaren i Gamla Stan, där du erbjuds många olika inriktningar på ölprovningen. Tillsammans med ölprovningsexperten Anders tas du med på en resa genom ölets historia och djupdyker i ölets olika dofter, färger och smaker. Ni kommer även gå igenom hur drycken tillverkas, få råd om hur man på bästa sätt väljer, förvarar och njuter av sina öl. Och självklart provar vi några av de allra bästa ölen.

Öl i sig självt är inte så komplicerat, drycken består endast av fyra ingredienser. Magin uppstår när bryggaren kombinerar dessa fyra och börjar skapa olika tolkningar och varianter av drycken. 

Varje provning är unik, men det finns några gemensamma nämnare. Under alla provningar får du uppleva en stor mångfald av smaker, dofter och färger. En av de mest populära provningarna är ölskolan, men det finns såklart ett stort utbud av säsongsvarierande provningar att välja bland. Hur förbereder jag mig inför en ölprovning?

Tänk på att inte bära parfym eller andra starka dofter som kan påverka ditt intryck under ölprovningen. Undvik även att dricka alkoholhaltiga drycker innan ni provar den utvalda drycken. 

Vem är ölexperten och ciceronen i Stockholm?

Ölexperten Anders Bergström har mer än 20 års erfarenhet och håller i ölprovningarna i Stockholm. Med en stor dos glädje och inspiration förmedlar han sina kunskaper till deltagarna. Anders kommer ursprungligen från Gotland och har lärt sig konsten att brygga öl från olika bryggerier. Han har ett hjärta som glöder för en bättre syn på öl och brinner verkligen för sitt jobb, något som märks tydligt på provningarna.

Vad är en ölcicerone?

En cicerone inom ölvärlden är kort och gott en ölsommelier. Det är en person som genom programmet Cicerone Certification Program certifierat sig inom kunskapen om öl. Utbildningen kommer från USA och är ett sätt att sätta en standard för ölutbildningar och höja ölets status. Den kunskap som krävs för certifiering inkluderar förståelse för stilar, ingredienser, öl och bryggning, glasvaror, ölservice, ölprovning och matparning. Det är ett relativt nytt yrke men som växer sig allt populärare.

Vilka teman finns det på ölprovningarna i Stockholm?

Det finns en mängd olika teman av provningar och varje tema är säsongsbaserat. En av de populärsate provningarna i Stockholm är ölskolan.De olika provningarna som går att välja mellan i Stockholm är:Ölskolan, IPA-provningar, Stockholmsöl, Ekologiskt öl, Gräsklipparöl, Svenskt öl, Veteöl, Belgisk öl, Tysk öl, Extra starkt öl, Brittiskt öl, Vanlig hederlig bärs, Amerikansk öl, Överjäst öl, Bayersk öl, Oktoberfest-provning, Julölsprovning

Jag är 18 år, får jag gå på provningen?

Ja, så länge minst en i sällskapet är 20 år eller äldre är det okej att övriga i sällskapet är 18 år.

Är lokalen handikappanpassad?

För att ta sig in i lokalen behöver man ta sig över ett trappsteg. Utöver det finns det inga hinder för de som behöver en handikappanpassad lokal. 
Omdömen av den här upplevelsen:
25 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Ölprovning
Ana Wow!!! Supersmidigt och jättetrevligt kundbemötande! Presentboxarna man kunde välja till var otroligt fina och lyxiga. 10/10👏
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Brunchkryssning
Brunchkryssning i Stockholm
(3) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 595 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning i Stockholm
(17) +13
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 487 kr 649 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Sip and paint
Sip and paint
+5
Med pensel i ena handen och din favoritdryck i den andra gör Sip and Paint dig den perfekt upplevelsen för den kreativa.
Från 374 kr 499 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Middag i Mörker
Middag i Mörker
+1
Upplev den unika upplevelsen med att äta middag i totalt mörker.
Från 749 kr 999 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Matvandring
Matvandring i Stockholm
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 1.349 kr 1.799 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Romprovning
Romprovning I Stockholm
(7) +8
Romprovningen som ger dig det utmärkta tillfället att uppleva den mångfald av smaker aromerna tillför.
Från 449 kr 599 kr
Läs mer