Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Ölprovning i Eskilstuna

Ölprovning i Eskilstuna

(22st omdömen) Läs alla
449 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före ölprovningen. Undvik parfym och starka dofter. Orter Eskilstuna Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 1.5 timme

Upplev ölets olika smaker och varianter på en intressant ölprovning i Eskilstuna

Välkommen på en lärorik ölprovning där det är fokus på Svensk öl. Provningen hålls i centrala Eskilstuna i närheten av stadsmuseet. Vår skickliga och trevliga ölmästare Per kommer guida er genom den Svenska ölets värld. Ni får lära er mer om skillnader och eventuella likheter mellan olika typer av öl både mörk och ljus.
 

  • Prova  4-5 olika öler 
  • Provningen passar både nybörjare och erfarna ölfantaster
  • Fokus på Svensk öl

     


Om upplevelsen - Ölprovning i Eskilstuna:

Ni kommer till en trevlig lokal med perfekt miljö för ölprovning. Ni kommer att få testa och bli guidade genom historien till cirka 4-5 ölsorter. Visst varierande matchande tilltugg kommer det bjudas på. Mer mat finns att köpa till på plats om det så önskas.

Temat är Svensk öl och det kommer att vara olika sorter för att ni ska kunna lära er mer om ölets olika karaktär. Några exempel på öl som kan förekomma är Ale, Pilsner, Veteöl och Porter. Vår ölmästare kommer förklara om det finns något speciellt sätt att få fram ölets aromer. Han kommer noggrant ha valt ut de olika ölsorterna som prövas.

Lite svensk ölhistoria:
De äldsta resterna av öl som påträffats i Sverige har sitt ursprung i Bronsåldern. Man kan med andra ord konstatera att öl har funnits med i vårt svenska kök länge. Sedan länge har det tillverkats två överjästa ölsorter i Sverige som kallats svagdricka och dubbelöl som mer motsvarar starköl. På 1840-talet öppnades det första underjäsningsbryggeriet i Stockholm och därmed började den moderna ölproduktionen i Sverige.
  

Hur förbereder jag mig inför en ölprovning?

Tänk på att inte bära parfym eller andra starka dofter som kan påverka ditt intryck under ölprovningen. Undvik även att drick alkoholhaltiga drycker innan ni prövar den utvald drycken. 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
22 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Ölprovning
Annika Å. Rekommenderas varmt! Trevlig kväll med duktig sommelier, lärorikt och kul att prova nya ölsorter och hur smaken ändras beroende på vad man hade för tillbehör. Rekommenderas varmt.
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
-15%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning (17) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Karlstad, Jönköping, Växjö, Falun
Från 509 kr 599 kr
Kampanj
-20%
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag (13) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala
Från 716 kr 895 kr
Nyhet
Glassprovning
Glassprovning Malmö
Från 395 kr
Nyhet
Glasskurs
Glasskurs Malmö
Från 1.695 kr
Brunchkryssning
Brunchkryssning (1) Stockholm, Göteborg, Västerås
Från 585 kr