trygg-ehandel-logo
 • Marknadens bästa villkor:
 • 45 dagars öppet köp
 • 3 års giltighet
 • Blixtsnabb leverans
Kampanj -24%

Ölprovning

(16 st omdömen) Läs alla
st Alla orter
295,00 kr 390,00 kr
 • Fri Frakt & Presentbox
 • 1-3 dagars leveranstid
 • Sista Minuten present
 • direktleverans via E-Post
 • Sveriges bästa priser
 • lägsta prisgaranti
 • Du köper presenten
 • mottagaren bokar tid
Orter:
Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Uppsala, Gävle, Västerås
Antal deltagare
Upplevelsen är för en person och genomförs i grupp med andra deltagare
Åldersgräns
från 20 år
Tillgänglighet
Året om
Varaktighet
Cirka 2 timmar
Viktig information
Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före ölprovningen. Undvik parfym och starka dofter.

Finns på följande orter

test test test test test test test
Upplevelsepresenter

Om du vill, kan du få värdebeviset för upplevelsen levererad i en presentbox. Är det brottom så mailar vi värdebevis direkt till dig och du har det inom 5 minuter. Valet gör du i kassan. Inget av alternativen kostar något extra. Bra va?

Är du orolig över att mottagaren inte kommer bli helt nöjd med din present? Ta det lugnt - Det går att lämna tillbaka presenten inom 45 dagar eller byta den mot en annan upplevelse i tre år. Bokning av tid för upplevelsen sker efter köpet, följ informationen i värdebeviset. Enkelt. Och inte nog med det, ni har även tre år på er att utföra upplevelsen. Marknadens klart bästa villkor.

Drick gott och upptäck ölets berättelse i vår ölprovning

Välkommen till en kväll där du inte bara kommer att få prova öl, utan även lära dig mer om den goda drycken. Provningen erbjuder något både åt den store ölkännaren, och den som just fått upp ögonen för ölet.
 

 • Välj mellan utvalda ölsorter med tilltugg
 • Professionell och personlig ölsommelier

 • Lär dig om ölets historia och bryggning
   

Om upplevelsen:

Vi inleder ölprovningen med ölets spännande berättelse, där du lär dig mer om de specifika sorterna och dess färgstarka historia. Du får sedan smaka av flera olika sorters öl medan du lär dig teknikerna för att fullt ut uppleva den utsökta drycken. Du lär dig se färgerna, lukta på dofterna och känna de komplexa smaker som ölet erbjuder. Öl bryggs på malt, humle, jäst och vatten och är en populär dryck i hela världen.

Du väljer inriktning på din ölprovning med alternativen:

Ölskolan, Mer om öl, Veteöl, Porter & Stout, Ekologiskt öl, Julöl, Svenskt öl, Tyskt, Brittiskt eller Belgiskt.

 

Bilder:

no-title
no-title
no-title
no-title
no-title
no-title

Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:

16 omdömen Skriv vad du själv tycker om upplevelsen

Joakim H, 23 september 2017 15:06

Mycket bra

Mycket bra provningar, har varit både på både whiskey och öl provningar! Joakim är oerhört kunnig och bra på att hålla intressanta föredrag :) Rom blir nästa provning!

Andreas Ekström, 17 augusti 2017 16:29

Underhållande och Intressant

Det var lite snålt med 5 sorter att smaka av. Men överlag var det riktigt underhållande och intressant.

Patrik S, 21 juni 2017 14:54

Riktigt roligt

Riktigt rolig och informativ ölprovning!
Visa fler omdömen

Liknande upplevelser

Restaurang för två Restaurang för två
Stockholm, Göteborg, Borgholm, Borås, Båstad, Gimo, Grythyttan, Helsingborg, Hunnebostrand, Höganäs,  Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kivik, Kristianstad, Kvänum, Lund, Lysekil, Mullsjö, Malmö, Norrköping, Leksand, Linköping, Rydebäck, Simrishamn, Sjöbo, Skanör, Sunne, Sundsvall, Smögen, Strömstad, Hellberg, Tjörn, Tomelilla, Torekov, Trelleborg, Trosa, Uppsala, Värnamo, Umeå, Växjö, Yngsjö, Öland, Örebro, Östarp
450,00 kr Köp Läs mer om upplevelsen här 3 års giltighet - 45 dagars öppet köp
Brunchkryssning Brunchkryssning
Stockholm, Göteborg
520,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här 3 års giltighet - 45 dagars öppet köp
Spökvandring med middag (13) Spökvandring med middag
Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping
595,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här 3 års giltighet - 45 dagars öppet köp
Räk och Laxkryssning Räk och Laxkryssning
Göteborg
615,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här 3 års giltighet - 45 dagars öppet köp
Räkfrossa till havs Räkfrossa till havs
Stockholm, Uppsala
345,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här 3 års giltighet - 45 dagars öppet köp
Skärgårdstur med middag Skärgårdstur med middag
Stockholm, Göteborg
280,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här 3 års giltighet - 45 dagars öppet köp

 

Lär dig mer om vår ölprovning

Öl är inte så komplicerat som många tror. Vanligen består öl oftast av endast fyra olika ingredienser. Med dessa fyra ingredienser kan bryggaren skapa ett näst intill oändligt antal olika varianter, det vi i folkmun kallar ölsorter. Och visst, lite mer komplicerat blir det. Varför smakar just den här ölen som den gör? Varför blev ölet ljust eller  mellanmörkt? Beskt av humle  eller sött av malt? Ska det verkligen vara skumkrona på ölet när det serveras? Under en ölprovning, som tar ungefär två timmar i hinner vi med det viktigaste och går igenom ölets historik, förklarar hur det tillverkas, ger råd om hur man på bästa sätt väljer en passande öl för tillfället, förvarar och njuter av ett öl. Och det viktigaste av allt. Vi provar vi några av de allra bästa ölen.

För dig som redan kan åtskilligt om öl erbjuder vi flera olika fördjupningsprovningar, där vi lägger fokus på just det ni som deltagare vill veta mer om och fördjupa er i.
 

Ölskola

Vår Ölskola innehåller provning av sex ölsorter och syftet är enkelt. Vi visar dig den utsökta palett av färger, dofter och smaker som öl har. Ett utmärkt sätt att lära sig det viktigaste om öl. Provningen sker i en informativ och humoristisk anda. Härifrån går du mycket väl förberedd för ditt nästa öl-inköp eller pubrunda. 

Ölskola med endast Stockholms-öl

Den småskaliga svenska bryggerivärlden växer snabbt. 1986 fanns det 6 bryggerier kvar i Sverige. Idag finns det över 300. Det småskaliga microbryggerierna sätter sin prägel på ölvärlden genom unika smaker i små serier som inte alltid är så enkla att köpa på systemboalget, men offtast finns i deras beställningssortiment. Den här provningen innehåller  smakrikedom och spännande vinklingar i synen på öl. Låt dig överraskas av hur mycket det faktiskt finns i och omkring Stockholm.  

Ölskola med quiz

Är en trevlig provning. Det hela är upplagt som en vanlig Ölskola med mycket kunskap och information om ölet vi häller i glasen. Sex olika öl skall provas. Men invävt i provningen är även en Quiz med ölrelaterade frågor. Varje enskilt bord i vår källare bildar ett lag och hela bordet tävlar gemensamt om möjligheten att vinna påfyllning av öl.

Belgisk öl

Belgien är ett otroligt spännande ölland! Småskaligt och traditionsrikt. I Belgien finns det ännu munkägda bryggerier och öl som får spontan-jäsa lite hur som helst. Mycket speciell process. Vi provar sex olika belgiska öl, både ljusa och mörka men genomgående mycket unika och smakrika.