Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer
Ölprovning i Eskilstuna

Ölprovning

(24st omdömen) Läs alla
549 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Gävle, Karlstad, Växjö, Vimmerby, Södertälje, Eskilstuna Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet 90 minuter till 2 timmar Viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före ölprovningen. Undvik parfym och starka dofter.

Drick gott och upptäck ölets berättelse i vår ölprovning

Välkommen till en kväll där du inte bara kommer att få prova öl, utan även lära dig mer om den goda drycken. Provningen erbjuder något både för den store ölkännaren, och den som just fått upp ögonen för ölet.
 

  • Provning av utvalda ölsorter med tilltugg​
  • Professionell och personlig ölmästare
  • Lär dig om ölets historia och bryggning


 

Om upplevelsen - Ölprovning:

Intresset för öl och att lära sig mer om dryckens nyanser är något som växer sig allt starkare. Begreppet "en stor stark" förekommer allt mer sällan i den svenska ölkulturen samtidigt som intresset för olika ölsorter, kända som mindre kända, växer. Något som gör en ölprovning till en upplevelse som är både rolig, intressant och framför allt god. 

Alla provningar är unika och skiljer sig från varandra, men de allra flesta provningarna inleds med en djupdykning i ölets spännande historia. Du får lära dig om de specifika sorterna och dess färgstarka historia som ska testas under provningen. Därefter får ni smaka av flera olika sorters öl samtidigt som du lär dig teknikerna för att fullt ut uppleva den utsökta drycken. Under provningen lär du dig se färgerna, lukta på dofterna och känna de komplexa smakerna. 

Ölprovningar sker ofta i unika provningsteman, allt ifrån klassiska ölskolor som ofta är lite bredare, till mer unika provningar som IPA och Craft beer från lokala bryggerier. Det finns också provningar där en sommelier valt ut en härlig blandning av unika ölsorter och stilar som visar upp den mångfald av smak, doft och färger som öl har.

Tips för en lyckad ölprovning: 

  • Bestäm dig för ett tema. Kanske ni vill djupdyka i IPA, lära er allt om ljus öl eller är veteöl det bästa ni vet? Valmöjligheterna är oändliga.
  • Undvik starka dofter som parfym och rakvatten. Det är ölets doft ni ska känna!
  • Kom ihåg att det finns inga rätt eller fel när det gäller smak och doft. Alla har olika paletter och olika referenser till smak och doft. Vilket bidrar till att varje provning blir en unik upplevelse för varje deltagare. 


Hur förbereder jag mig inför en ölprovning?

Tänk på att inte bära parfym eller andra starka dofter som kan påverka ditt intryck under ölprovningen. Undvik även att dricka alkoholhaltiga drycker innan ni provar den utvalda drycken. 

Hur går en ölprovning till?

Alla ölprovningar är unika och ingen är den andra lik. Med det sagt finns det tre grundpelare i en dryckesprovning, tre steg som består av att titta, dofta, smaka. Man tittar på är hur ölet ser ut, hur ölet doftar och självklart hur ölen smakar.

Hur väljer jag tema på ölprovningen och bokar tid?

Varje provningstema är säsongsbaserat. Valet av tema görs av dig eller mottagaren av upplevelsepresenten vid tidsbokningen för respektive ort efter köpet. För att se vilka teman som erbjuds på respektive ort, se de ortsspecifika sidorna.

Serveras det någon mat eller tilltugg till provningen?

Under majoriteten av provningarna serveras passande tilltugg och smakbitar, så ni får möjligheten att testa olika ölsorter till olika tilltugg. Drycken ändrar i många fall sin smak och hela upplevelsen beroende på vad som äts till. En rekommendation är att äta något lätt en stund innan provningen, så ni inte går dit på tom mage.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
24 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Ölprovning
Klas Va med på ölprovning i mörker jättekul ett plus till våran ciceron Anders som definitivt kan sin öl👍 Jättebra
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Brunchkryssning
Brunchkryssning
(1) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 285 kr
Läs mer
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning
(17) +13
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 499 kr
Läs mer
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag
(13) +4
Ta fast mördaren och lös mordet - en spännande middag för alla deckarälskare. Tvårätters middag med rafflande mordgåta.
Från 899 kr
Läs mer
Matvandring
Matvandring
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 349 kr
Läs mer
Romprovning
Romprovning
(7) +8
Romprovningen som ger dig det utmärkta tillfället att uppleva den mångfald av smaker aromerna tillför.
Från 495 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Sushikurs
Sushikurs
+2
Lär dig mer om japansk matkultur tillsammans med duktiga kockar som guidar dig till fantastiska rätter.
Från 876 kr 1.095 kr
Läs mer