Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer
Höghöjdsbana
Kampanj
-20%

Höghöjdsbana i Rättvik

264 kr 330 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Viktig information Viktgräns på 120 kg. Öppet i sol som regn. Orter Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund, Umeå Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Vår rekommendation är från ca 10 år. Tillgänglighet April - November Varaktighet Cirka 1,5 - 2 timmar

Tänj dina gränser med de fantastiska Höghöjdsbanorna i Rättvik

Här i Rättvik vid Rättviks camping i härlig tallskog kan du hitta vår fantastiska äventyrs- och klätterpark. Vi har sex äventyrbanor med olika hör och svårighetsgrad. Varje bana har en färg som berättar vilken typ av svårighetsgrad den har. Vågar du klättra upp högt bland träden och utföra utmaningarna?
 

  • Olika minimilängd för maximal säkerhet
  • Åk över till den stora skogen på Nyheden med vår 140m långa zipline
  • Utmana dig själv på en höjd och svårighetsgrad du är bekväm med

     


Om upplevelsen - Höghöjdsbana i Rättvik:

Vi har delat in alla banorna i olika färgkoder för att göra det lättare för dig att hitta rätt bana för den utmaningen du vill anta. Garderingen går från orange som är parkens absolut lättaste bana, ljusgrön, mörkgrön, blå och röd som är parkens svåraste och högsta bana. Det finns ingen åldersgränds på banorna men däremot finns det en minimilängd på varje för att garantera att man når och att det är säkert.


Här kan du läsa mer om varje bana:

Lillebror:
Vår absolut lättaste bana, orange. Den passar för parkens minsta besökare och som förälder kan du gå med på marken och hjälpa till om det skulle behövas. Den här banan har en minimilängd på 80cm, innehåller nio spännande hinder och avslutas med en kortare Zipline.

Premiär:
Ljusgrön, som också betyder att detta är en enkel bana. Det är den perfekta nybörjarbanan och passar för både stora och små. Här kan du testa på hur systemet fungerar på de fem olika men roliga hindren. Här finns det dock ingen zipline att prova och minimilängden är 110cm.

Imse Vimse:
Här har vi en annan ljusgrön bana som också den är ganska enkel. Vi skulle kalla denna banan för spektakulär med utmanande hinder. Du kommer bland annat få klättra förbi spindelns nät, glida fram på en stor kokosnöt och avsluta med en 65 meter långa härlig zipline.

Tuffing:
Vår mörkgröna bana passar bra för hela familjen och har men minimilängd på 110 cm. Banan har åtta relativt enkla hinder som startar med en hängbro över anländande husvagnar och husbilar. Det finns också två spännande ziplines. Även om hindren inte är så svåra så börjar det blir rikligt med luft under fötterna.

Nyheden Express:
Vill du uppleva rikligt med spänning kan vår blå bana passa dig utmärkt. Detta är nämligen en av våra häftigaste banor. Efter den långa 140 meters turen på vår zipline över till den stora skogen på Nyheden fortsätter banan med sju utmanande hinder. Nu kan vi prata på att det är högt upp bland träden. Här har vi en minimilängd på 140cm.

Helt Slut:
Har har vi vår absolut svåraste och högsta bana, den röda banan. Det här är en kort men väldigt tuff och utmanande bana som innehåller fem riktigt tuffa hinder där det enda du kommer vilja är att komma ner på marken igen. Ner kommer du att komma men det gör du via vår quickjump som garanterat kommer ge dig ett härligt pirr i magen.

 Vad är en höghöjdsbana?

En höghöjdsbana, även kallad äventyrsbana, är en hinderbana uppe i träden som du tar dig igenom med hjälp av rep och genom att klättra igenom de olika hindren. En utmanande och rolig upplevelse för hela familjen, kompisgänget eller varför inte som en kick off med jobbet? Höghöjdsbanan passar alla!

Är det en säker upplevelse?

Absolut! Alla våra arrangörer har säkerheten som sin högsta prioritet och går igenom banorna dagligen för att upptäcka slitage eller skador. Innan ni ger er ut bland trädtopparna får ni en ordentlig säkerhetsgenomgång av personalen.

Vad ska jag ha på mig?

Vi rekommenderar oömma kläder du kan röra dig i samt bekväma skor som sitter fast ordentligt på fötterna, gärna sneakers eller träningsskor. Många föredrar att klättra i träningskläder. Glöm inte att klä dig efter väder och bär inte allt för bylsiga plagg.
Vi rekommenderar att du sätter upp långt hår och att du tar av smycken som riskerar att fastna bland trädtopparna.

Hur många banor och svårighetsgrader finns det i Rättvik?

Rättvik bjuder på 7 olika höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad och med en mängd olika hindertyper. Du kommer utmana din balans, mod och ge dig själv ett otroligt roligt minne för livet! I Rättvik är den lägsta banan bara någon meter över marken och den högsta banan rör sig högt bland trädtopparna.


Kan vem som helst komma och klättra i höghöjdsbanan?

Upplevelsen passar alla åldrar och grupper, i Rättvik har man en längdgräns på 80 cm och en övre viktgräns på 120 kg.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Höghöjdsbana
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-20%
Flyg Luftballong
Flyg Luftballong
(1) +23
Stig långsamt upp i luften högt över både trädtopparna och hustak. Upplev stillsamheten i en luftballong.
Från 1.996 kr 2.495 kr
Läs mer
Hoppa Fallskärm
Hoppa Fallskärm
(16) +3
Följ med upp i flygplanet och upplev känslan av att falla fritt innan skärmen vecklas ut och du får njuta av vyn.
Från 2.875 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Room Escape
Room Escape
(18) +8
Bli inlåst i ett rum och använd ledtrådar och mystiska pussel för att ta dig ut ur rummet innan tiden är ute.
Från 224 kr 280 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Westernridning
Westernridning
+1
Det är något speciellt med westernridning. Upplev stilens historia och sättet ryttare verkligen kommer i kontakt med sina hästar.
Från 920 kr 1.150 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Kurs i vilda ätbara växter
Kurs i vilda ätbara växter
+1
I moder natur finns det många ätbara växter. Lär dig allt om vilka ätbara växter som man inte får missa under skogspromenaden.
Från 279 kr 349 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Bushcraft kurs
Bushcraft kurs
+1
Lär dig allt om livsviktiga friluftstekniker som kommer att förhöja din upplevelse ute i naturen tillsammans med erfarna friluftsledare.
Från 519 kr 649 kr
Läs mer