Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Höghöjdsbana

Höghöjdsbana i Karlstad

330 kr
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Viktig information Viktgräns på 120 kg. Öppet i sol som regn. Orter Stockholm, Göteborg, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund, Umeå Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Vår rekommendation är från ca 10 år. Tillgänglighet April - November Varaktighet Cirka 1,5 - 2 timmar

Upplev fantastisk klättring med höghöjdsbanorna i Karlstad

Vill du utmana dig själv genom att klättra, svinga dig i nät och åka linbanor högt upp mellan träden? Då borde du verkligen testa på en höghöjdsbana! Ett otroligt rolig äventyr där du själv väljer vilken svårighetsgrad du vill klättra på.


✔ Utmana dig själv på en passande nivå

✔ Upplev spännande klättring i fantastisk skogsmiljö

✔ En upplevelse utöver det vanliga, oändligt kul

 


Om upplevelsen - Höghöjdsbana i Karlstad:

Välkommen till Skutberget på ett äventyr du vill uppleva igen och igen! Här smälter våra banor in i en vacker löv och barrskog och du får uppleva en ny känsla av att vara i skogen.

Vi har flera olika höghöjdsbanor med ett brett urval av svårighetsgrader som ger dig möjlighet att börja på en nivå som passar dig och sedan utmana dig själv på de högre och lite svårare banorna.

Du kommer få en säkerhetsgenomgång av en instruktör när du anländer och sedan bli tilldelad klättersele och hjälm. Vi har öppet oavsett väder och vi rekommenderar träningskläder eller lättare utomhuskläder, bra skor med bra sula som en träningssko. Ett annat tips är att klä sig i flera lager eftersom du kommer bli varm medan du klättrar. Information om de olika Höghöjdsbanorna i Karlstad:

Lillasyster: 

Det här är vår orangea bana som också är vår enklaste. Den passar perfekt för våra minsta besökare, med 8 spännande hinder och avslutas med en linbana. Minimilängden för denna banan är 80 cm och som vuxen kan man gå med på backen och hjälpa till.
 

Äntligen:

Här är vår ljusgröna bana och den har svårighetsgrad enkel. Det är en perfekt bana för stora och små som testar höghöjdsbana för första gången. Banan är belägen 2-4 meter över marken och innehåller 11 roliga hinder.
 

Håll i dig:

Detta är en mörkgrön bana som passar perfekt för familjen. Den har en minimilängd på 110 cm. Det är en spektakulär bana me utmanande hinder, den går lite högre och avslutas med en 50 meter lång linbana.
 

Stora Imse Vimse:

Detta är vår andra mörkgröna bana som också den passar bra för hela familjen, minimilängden här är också 110 cm. Den här banan har ingen linbana och passar därför perfekt för dig som tycker att just den delen är lite svår. Däremot får du förbereda dig på att det finns spindelnät, kokosbollar och andra spännande överraskningar. 
 

Zip it:

Här har du en av våra häftigaste banor som tar dig ut på en längre tur runt hela klätterparken. Det är en blå bana som passar familjen men har en minimilängd på 140 cm. Här finns inga svårare hinder, bara massa härliga linbanor med olika längd. Här börjar det blir riktigt luftigt under fötterna!
 

Nej fy då, röd/svart:

Välkommen till vår riktigt höga bana som är indelad i två delar, röd och svart. Minimilängden här är 150 cm eftersom det är en riktig utmaning att ta sig genom denna banan. Första delen kräver både mod och styrka. Den andra delen där de sista hindren börjar kommer du vilja kyss gräset när du är åter på fast mark. En perfekt bana för de som går igång på galenskap!
 Vad är en höghöjdsbana?

En höghöjdsbana, även kallad äventyrsbana, är en hinderbana uppe i träden som du tar dig igenom med hjälp av rep och genom att klättra igenom de olika hindren. En utmanande och rolig upplevelse för hela familjen, kompisgänget eller varför inte som en kick off med jobbet? Höghöjdsbanan passar alla!

Är det en säker upplevelse?

Absolut! Alla våra arrangörer har säkerheten som sin högsta prioritet och går igenom banorna dagligen för att upptäcka slitage eller skador. Innan ni ger er ut bland trädtopparna får ni en ordentlig säkerhetsgenomgång av personalen.

Vad ska jag ha på mig?

Vi rekommenderar oömma kläder du kan röra dig i samt bekväma skor som sitter fast ordentligt på fötterna, gärna sneakers eller träningsskor. Många föredrar att klättra i träningskläder. Glöm inte att klä dig efter väder och bär inte allt för bylsiga plagg.
Vi rekommenderar att du sätter upp långt hår och att du tar av smycken som riskerar att fastna bland trädtopparna.

Hur många banor och svårighetsgrader finns det i Karlstad?

I Karlstad finns det fem olika banor för dig att utmana dig själv och dina vänner i. Banorna varierar i svårighetsgrad och höjd. Den orangea banan är anläggningens lättaste och är belägen någon meter över marken. Den röda banan, som är den tuffaste på anläggningen rör sig uppe bland trädtopparna och avslutas med ett hopp från en plattform 18 meter upp i trädet. Vågar du?

Kan vem som helst utföra upplevelsen?

Till höghöjdsbanan i Karlstad är alla över 80 cm långa välkomna att klättra. Av säkerhetsskäl är maxvikten 120 kg.
Omdömen av den här upplevelsen: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Höghöjdsbana
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-25%
Flyg Luftballong
Flyg Luftballong i Karlstad
(5) +3
Stig långsamt upp i luften högt över både trädtopparna och hustak. Upplev stillsamheten i en luftballong.
Från 1.871 kr 2.595 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Hoppa Fallskärm
Hoppa Fallskärm
(16) +5
Följ med upp i flygplanet och upplev känslan av att falla fritt innan skärmen vecklas ut och du får njuta av vyn.
Från 2.159 kr 2.879 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Room Escape
Room Escape
(18) +8
Bli inlåst i ett rum och använd ledtrådar och mystiska pussel för att ta dig ut ur rummet innan tiden är ute.
Från 210 kr 280 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Kurs i vilda ätbara växter
Kurs i vilda ätbara växter
+1
I moder natur finns det många ätbara växter. Lär dig allt om vilka ätbara växter som man inte får missa under skogspromenaden.
Från 262 kr 349 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Bushcraft kurs
Bushcraft kurs
+1
Lär dig allt om livsviktiga friluftstekniker som kommer att förhöja din upplevelse ute i naturen tillsammans med erfarna friluftsledare.
Från 487 kr 649 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Danskurs
Danskurs
+1
Släpp loss och ta på dig dansskorna. Testa på att lära dig dansa med över 40 olika kurser att välja mellan.
Från 412 kr 549 kr
Läs mer