Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer

2022-04-28 av Emelie Zakrisson

Guide

Guide: Så upplever du Stockholm bäst

Listan du behöver för en maxad tid i huvudstaden

Är Skansen, Gröna Lund och Kungliga Operan det första du tänker på när du hör Stockholm? Då är det dags att se nya sidor av staden. Vi har samlat de bästa tipsen du behöver för att uppleva mer av huvudstaden. 

En weekend i Stockholm är aldrig fel. Kanske är det till och med höjdpunkten på året. Goda restauranger, besök på museum och en hel del shopping. Men vår huvudstad erbjuder så mycket mer än Drottninggatan och Stadsmuseet. Oavsett om det handlar om en weekend eller en ”staycation” i din egna hemstad finns det nya upplevelser i Stockholm att upptäcka. I den här artikeln får du guiden du behöver för att maximera din vistelse i staden. Våga lyft blicken för nya äventyr väntar! 
 1. 1

  Planera i tid

  För en riktig bra upplevelse krävs det ibland planering och framförhållning. Det kanske är så att du har rest långt eller vill försöka tajma in en magisk upplevelse i samband med en stor händelse såsom alla hjärtans dag, bröllopsdagen eller födelsedagsfirandet. Med god planering kan du även få till en riktigt bra överraskning. Och inte på tala om den tid du sparar genom att slippa allt velande. Mer tid för att uppleva Stockholm helt enkelt!

  Hett tips! Ge bort en helt unik helikoptertur, gevär- och pistolskytte eller varför inte en racing experience - perfekta upplevelser för en riktigt bra överraskning.

   

 2. 2

  Välj upplevelse efter årstid

  Sommar, vinter, vår eller höst, ja alla årstider har verkligen sin charm. Vilken föredrar du? Förutom att tänka på vad du vill göra är det bra att tänka på när på året du vill göra det. Är du sugen på en mysig afternoon tea på höstkanten eller ett äventyr på vattnet i sommarsolen? För att få ut det mesta av upplevelsen i Stockholm är det bra att tänka på att vissa upplevelser är säsongsbetonade. 

  Upplevelser i Stockholm på våren 
  Är inte våren alldeles för underbar? I takt med att fåglarna börjar sjunga vaknar staden till liv och allt fler hittar tillbaka ut till parkerna, uteserveringar och skärgården. Vad säg som en helikoptertur i majsolen eller luftballongstur över staden i solnedgången? Med våren kommer helt unika upplevelser som har stått i dvala under vinterhalvåret. Så ut och testa vingarna!


  Guide: Så upplever du Stockholm på bästa sätt


  Upplevelser i Stockholm på sommaren 

  Är du på besök i staden under sommaren heta soldagar är det få som tackar nej till en svalkande havsbris i Stockholms skärgård. Fördrar du pulshöjande äventyr eller något i mer lugnare miljöer? Vi har något för alla som vill ta sig ut på vattnet! Upplev en unik pistolskytte där du blir transporterad med en stridsbåt ut i Stockholms skärgård för att sedan testskjuta pistoler och revolvrar ner i ett bergrum. Eller hetta till din vistelse med en riktig racingupplevelse bakom ratten på Världens snabbaste bil. 

  Gillar du däremot att luta dig tillbaka och slappna av passar en kryssning dig som handen i handsken. Välj när på dygnet du vill göra dagsutflykten och boka in dig på en härlig matkryssning i Stockholm skärgård!


  Upplevelser i Stockholm på hösten

  Att få vira halsduken ett extra varv runt halsen och ta på sig en stickad tröja efter en lång sommar är bara för mysigt. De färgsprakande höstlöv i träden och den friska luften får en att känna sig extra pigg när man öppnar ytterdörren och möts av höstsolen. Det är den tid på året där man börjar längta lite extra till att få komma in och ta en kopp värmande tea under en filt. Sätt guldkant på hösten genom att boka in en choklad och vinprovning med tjejerna eller ta en riktigt bra aw med en ölvandring genom Gamla Stan med kollegorna. Hitta din motivation när höstmörkret kryper sig på genom att boka in något riktigt kul att se framemot!

  Upplevelser i Stockholm på vinter 
  Vintern är vacker på så många sätt. Men det kan även vara en stressfull tid med både jul- och nyårsfirande. Kanske är det just i år lotten hamnade på att vara hemma hos dig? Vad är då inte mer passande än att önska dig en riktigt bra spaupplevelse i julklapp? Eller varför inte vara lite taktisk, ge bort ”hyr en privat relaxavdelning” till din älskling där du bjuder in dig själv till den otroliga upplevelsen. Stockholm erbjuder även unika matupplevelser som tar dig på en smakresa du tidigare inte varit med om. Samla vännerna för en matvandring med en blandning av goda smaker och intressanta historier om Stockholms brottslighet från förr. Eller frossa i choklad under en brunch alla chokladälskare bara kunnat drömma om tidigare - ge bort en afternoon chocolate i julklapp!

  Om du inte vill låsa upp dig på en viss årstid föreslår vi att du väljer ett biobesök på en av Stockholms biografer, dryckesprovningar i några av stadens fantastiska lokaler eller varför inte en unik skytteupplevelse. Då får du både oförglömliga upplevelser och möjligheten till fantastiska stunder oavsett ruskig novemberkväll eller stekhet julidag.

  Hett tips! Håller inte vädret rätt kvalité? Välj upplevelser som garanterat funkar oavsett väderförhållanden - köp en spaupplevelse!

  Guide: Så upplever du Stockholm på bästa sätt
 3. 3

  Våga tänka nytt

  Upplev tre nya platser, besök två olika restauranger och checka av minst en upplevelse på din Bucket list. Sätt upp ett mål för dig själv för att våga tänka nytt. 

  5 upplevelser i Stockholm du bör checka av på din bucket list:
  - Åka helikopter
  - Köra världens snabbaste bil
  - Flyga luftballong
  - Testa på gevär- och pistolskytte
  - Testköra en sportbil på Trosta Park

 4. 4

  Bjud med flera

  Delad glädje, är dubbel glädje. Det är sedan gammalt. Dela din tid i Stockholm med din familj eller dina vänner och gör det till en stund värt att minnas för resten av era liv. De flesta upplevelserna som vi på happy-day.se erbjuder går att uppgradera till flera än en person. Vi tycker att upplevelser ska ge minnen som ni kan prata om tillsammans under flera år framöver. Därför har vi satt ihop de perfekta boxarna upplevelser att göra i Stockholm om du vill dela dina minnen med flera.