Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Äventyrsbana

Äventyrsbana Rättvik

(5st omdömen) Läs alla
330 kr
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund, Umeå Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 12 år Tillgänglighet April - November Varaktighet Cirka 1,5 - 2 timmar Viktig information Viktgräns på 120 kg. Öppet i sol som regn.

Upplev det fantastiska äventyret och spänningen med äventyrsbanorna i Rättvik

Välkommen till härliga Rättvik och Rättviks camping där du hittar vår klätter- och äventyrspark i en härlig tallskog. Här har vi sex fantastiska äventyrsbanor som är indelade i färgkoder där varje färg har en svårighetsgrad. 
 

  • Upplev 6 fantastiska höghöjdsbanor i olika svårighetsgrader 
  • Prova den 140 meter långa ziplinan över till skogen på Nyheden
  • Ger garanterat pirr i magen oavsett svårighetsgrad och höjd på bana

     


Om upplevelsen - Äventyrsbana i Rättvik:

För att det ska vara lätt för dig att hitta en klätterbana som passar dig har vi delat in dem i olika svårighetsgrader med färgkoder precis som på en skidanläggning. Färgerna går från orange som är den lättaste, därefter följer ljusgrön, mörkgrön, blå och röd som är den svåraste banan. Banorna är utspridda i området i utkanten av campingen och har olika start- och slutpunkter. Vågar du testa vår 140 meter långa zipline som går över till den stora skogen på Nyheden?
 

Här kommer lite korta beskrivningar om varje bana:

Lillebror:
Detta är vår orangea bana som är parkens enklaste och passar för våra minsta besökare. Minimilängden är 80 cm och du som vuxen kan gå med på backen och hjälpa till om det skulle behövas. Banan innehåller nio spännande hinder som avslutas med en zipline.

Premiär:
Här har vi en av våra ljusgröna banor som även den räknas till de enklare banorna. Här har vi en minimilängd på 110 cm och är den perfekta nybörjarbanan för både stora som små. Här får du prova på hur systemet fungerar med fem roliga hinder och denna banan innehåller ingen zipline.

Imse Vimse:
Vår andra ljusgröna bana är dethär, samma minimilängd på 110 cm som på den tidigare. Här får du lite mer utmanande hinder som att glida fram på en stor kokosnöt och klättra förbi spindelns nät. Banan avslutas med en härlig zipline på 65 meter. Totalt sett är det åtta hinder på denna banan.

Tuffing:
Här har vi vår mörkgröna bana som passar hela familjen. Det är en spännande start med nätbro över anländande husbilar och husvagnar. Den här banan innehåller också två ziplines, de åtta hindren är relativt enkla men nu är det mycket mer luft under fötterna än tidigare.

Nyheden Express:
Den här banan har en minimilängd på 140 cm och är en blå bana som innebär mycket spänning. Det här är nämligen en av våra häftigaste banor där du kan ta vår längsta zipline på 140 meter över till den stora skogen på Nyheden. Men något att tänka på är att startplattformen är högt upp bland träden, riktigt högt. Efter den långa ziplinen fortsätter hindren med sina olika utmaningar. Det är totalt sju hinder här.

Helt Slut:
Här har vi vår svåraste bana som har färgkoden röd. Minimiländen på den här banan är 140 cm och innehåller fem riktigt tuffa hinder. Det är en kort men utmanande bana där du inget hellre vill än att komma ner på marken igen. Enda sättet ner är via våra quickjump som garanterat ger dig pirr i magen! Vad är en äventyrsbana?

En äventyrsbana, även kallad äventyrsbana, är en hinderbana uppe i träden som du tar dig igenom med hjälp av rep och genom att klättra igenom de olika hindren. En utmanande och rolig upplevelse för hela familjen, kompisgänget eller varför inte som en kick off med jobbet? Äventyrsbanan passar alla!

Vad ska jag ha på mig?

Vi rekommenderar oömma kläder du kan röra dig i samt bekväma skor som sitter fast ordentligt på fötterna, gärna sneakers eller träningsskor. Många föredrar att klättra i träningskläder. Glöm inte att klä dig efter väder och bär inte allt för bylsiga plagg.
Vi rekommenderar att du sätter upp långt hår och att du tar av smycken som riskerar att fastna bland trädtopparna.

Är det en säker upplevelse?

Absolut! Alla våra arrangörer har säkerheten som sin högsta prioritet och går igenom banorna dagligen för att upptäcka slitage eller skador. Innan ni ger er ut bland trädtopparna får ni en ordentlig säkerhetsgenomgång av personalen.

Hur många banor och svårighetsgrader finns det i Rättvik?

Rättvik bjuder på 7 olika höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad och med en mängd olika hindertyper. Du kommer utmana din balans, mod och ge dig själv ett otroligt roligt minne för livet! I Rättvik är den lägsta banan bara någon meter över marken och den högsta banan rör sig högt bland trädtopparna.

Kan vem som helst komma och klättra i äventyrsbanan?

Upplevelsen passar alla åldrar och grupper, i Rättvik har man en längdgräns på 80 cm och en övre viktgräns på 120 kg.
Omdömen av den här upplevelsen:
5 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Äventyrsbana
Andreas Proffsiga! Proffsiga!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-25%
Flyg Luftballong
Flyg Luftballong
(5) +3
Stig långsamt upp i luften högt över både trädtopparna och hustak. Upplev stillsamheten i en luftballong.
Från 1.871 kr 2.495 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Hoppa Fallskärm
Hoppa Fallskärm
(16) +4
Följ med upp i flygplanet och upplev känslan av att falla fritt innan skärmen vecklas ut och du får njuta av vyn.
Från 2.159 kr 2.879 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Room Escape
Room Escape
(18) +8
Bli inlåst i ett rum och använd ledtrådar och mystiska pussel för att ta dig ut ur rummet innan tiden är ute.
Från 210 kr 280 kr
Läs mer
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana i Rättvik
+18
Tillbringa en dag på en höghöjdsbana. Det perfekta sättet att utmana sig själv och ha kul med vänner eller familj.
Från 330 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Kurs i vilda ätbara växter
Kurs i vilda ätbara växter
+1
I moder natur finns det många ätbara växter. Lär dig allt om vilka ätbara växter som man inte får missa under skogspromenaden.
Från 262 kr 349 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Bushcraft kurs
Bushcraft kurs
+1
Lär dig allt om livsviktiga friluftstekniker som kommer att förhöja din upplevelse ute i naturen tillsammans med erfarna friluftsledare.
Från 487 kr 649 kr
Läs mer