Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Västerbottens län är svårt att uppleva på en dag då det är Sveriges näst största län! I residensstaden Umeå finns Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet, och ett upplevelserikt studentliv därtill. Upplev Västerbottens varierade natur med karg kust och mäktig fjällnatur. Som en present till djuren och naturen ligger här Björnlandets nationalpark. Med en samling upplevelser från både dryckens värld och äventyr på vattnet kommer du inte ha en tråkig sekund.
Läs mer >
Hitta upplevelser
Kategori
Visar 18 av 29 upplevelser
Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
-20%
Bio och Snacks
Bio och Snacks Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 343 kr 429 kr
Kampanj
-20%
Bio för två
Bio för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 231 kr 289 kr
Parspel - Puss och Snusk
Från 249 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Ölprovning Online
Ölprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Bubbelprovning Online
Bubbelprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Parspel - Nu Snackar Vi Kärlek
Från 249 kr
Lös mordmysterium - virtuellt
Från 395 kr
Flyboard
Flyboard (3) Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Umeå, Gävle, Öland
Från 1.995 kr
Parspel - Vårt Äventyr
Från 249 kr
Forsränning
Forsränning Vindeln
Från 695 kr
Parspel - Skratta och Skråla
Från 249 kr
Kör Bentley
Kör Bentley Stockholm, Göteborg, Malmö, Åre, Helsingborg, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Jönköping, Borlänge, Uppsala
Från 890 kr
Träna på Gym
Träna på Gym Stockholm, Malmö, Göteborg, Eslöv, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lomma, Staffanstorp, Lund, Trelleborg, Vellinge, Ängelholm, Alingsås, Borlänge, Borås, Eskilstuna, Fagersta, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Katrineholm, Kristinehamn, Linköping, Ljungby, Ludvika, Mariestad, Motala, Norrköping, Nyköping, Oskarshamn, Sandviken, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Varberg, Vetlanda, Vänersborg, Värnamo, Västervik, Västerås, Växjö, Örebro, Boden, Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Östersund
Från 449 kr
Kör Hummer
Kör Hummer Stockholm, Göteborg, Malmö, Åre, Helsingborg, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Jönköping, Borlänge, Uppsala
Från 990 kr
Lyxig Hotellweekend för två
Lyxig Hotellweekend för två Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Arlanda, Arvika, Boden, Borlänge, Borås, Eskilstuna, Falun, Frösön, Gävle, Halmstad, Haninge, Helsingborg, Hudiksvall, Jukkasjärvi, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Kista, Kristianstad, Lidingö, Linköping, Luleå, Lund, Norrköping, Nyköping, Oskarshamn, Skellefteå, Skövde, Sundsvall, Södertälje, Trelleborg, Trollhättan, Umeå, Varberg, Visby, Vänersborg, Västerås, Växjö, Åre, Östersund, Örebro
Från 4.000 kr
Lyxig Spaweekend
Lyxig Spaweekend Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Arlanda, Arvika, Boden, Borlänge, Borås, Eskilstuna, Falun, Frösön, Gävle, Halmstad, Haninge, Helsingborg, Hudiksvall, Jukkasjärvi, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Kista, Kristianstad, Lidingö, Linköping, Luleå, Lund, Norrköping, Nyköping, Oskarshamn, Skellefteå, Skövde, Sundsvall, Södertälje, Trelleborg, Trollhättan, Umeå, Varberg, Visby, Vänersborg, Västerås, Växjö, Åre, Östersund, Örebro
Från 1.990 kr
Just nu visas 18 av 29 upplevelser

Från stadspuls till fjällandskap

Med städer som Vilhelmina, Vemdalen och Sorsele bjuder Västerbotten på fantastiska naturupplevelser och äventyr för alla åldrar. Men här hittar du även den upplevelserika stundentstaden Umeå för det som vill känna på stadspulsen. Strosa längst Umeälven och njut av ett glas svalkande att dricka intill vattnet en solig dag. Ta en sväng på stan och upplev stadskärnas puls för att avsluta kvällen med att bjuda vännerna på en bioupplevelse i stadens biograf. Eller tar er ut på Umeås gator för att lösa det virtuella mordmysteriumet med hjälp av er mobiltelefon. Synda er, den misstänkte härjar i staden!

Ta dig sedan vidare söderut till kuststaden Nordmaling där du hittar slutet på Höga Kustens vackra kustband för att sedan åka vidare till fjällriket i Storuman. Snöra på dig kängorna och ge dig ut för en fjällvandring till Forsviksberget, men missa inte att stanna på vägen i Vindeln för att uppleva en rafflande forsränning genom Hemseleforsen. 

Upplev Västerbotten på vintern

Är du på jakt efter upplevelser på vintern i Västerbotten har du hittat rätt. Med skidorder som Hemavan och Tärnaby får du uppleva vintern från dess bästa sida. Förutom att ge dig ut i backen för några svängar  i pisten får du inte missa att pimpla på en av områdes frysta sjöar. Vem av er lyckas fånga den största firren? Passa även på att bocka av en punkt på din Bucket list - bada isvak! 

Avsluta dagen med en fantastisk dryckesprovning i stugan efter en heldag ute i backen. Eller varför inte bjuda med familjen på ett bioäventyr i ett av länets biografer. En vistelse i Västerbotten på vintern kommer aldrig göra dig besviken!


Sevärdheter och gratisaktiviteter i Västerbotten

Som Sveriges näst största län finns det mycket att upptäcka. Bland annat Nordanråparken i Skellefteå eller Vilhelmina för ett besök i Fatmomakke kyrkstad, den kulturhistoriska platsen med Lapplansfjällen som bakgrund. Ta en promenad i Bonnstan i Skellefteå för en historia tillbakablick till 1700 talet under en promenad genom kyrkstaden och besök Hemavans skidområde för en dag i pisten. Flera av länets museum erbjuder gratis inträde för barn, så även inträdet till Robäcks 4H-gård. Där kan du besöka både lam, kor och hästar i byns bondgård. Klappa fåren och se hur grisarna lever under besöket på gården. Ta med barnen till ett av länets discgolfs-parker eller besök skateparken i Skellefteå. Mängder av aktiviteter väntar för familjen som vill uppleva Västerbotten!

Vilka äventyr för man inte missa i Västerbotten?

Västerbotten är ett län för äventyr. Gillar du att uppleva fjällen får du inte missa att gå längs Kungsleden i de norra delarna av länet. Det gömmer sig även några riktigt kustpärlor i länets östra delar. I Nordmaling hittar du vackra klippor efter kustlinjen och fantastiska fiskbodar för den som vill uppleva en dag efter Höga kustens nordligaste delar.

Vilken är Västerbottens största stad?

Umeå är Västerbottens största stad och erbjuder mängder av upplevelser, allt från härliga dryckesprovningar till vackra grönområden i ett av stadens naturreservat.