Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Upplev Kalmar läns rika kultur och historia. Under 1200-talet var Kalmar slott en riktig upplevelse som Sveriges modernaste fästning. Passa även på att uppleva kärnan av Eksjö i Kalmar län, som gömmer över 50 trähus som är kulturminnesmärkta. Som en present till dig själv kan du även se till att uppleva Astrid Lindgrens barndomshem som du hittar i länet. 
Läs mer >
Hitta upplevelser
Visar 18 av 39 upplevelser
Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
-20%
Ölprovning
Ölprovning (22) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Gävle, Karlstad, Växjö, Vimmerby, Södertälje, Eskilstuna
Från 439 kr 549 kr
Kampanj
-20%
Bio och Snacks
Bio och Snacks Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 343 kr 429 kr
Kampanj
-15%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning (17) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Karlstad, Jönköping, Växjö, Falun
Från 509 kr 599 kr
Kampanj
-20%
Bio för två
Bio för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 231 kr 289 kr
Parspel - Puss och Snusk
Från 249 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Ölprovning Online
Ölprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Bubbelprovning Online
Bubbelprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Parspel - Nu Snackar Vi Kärlek
Från 249 kr
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund
Från 495 kr
Choklad och Vinprovning
Choklad och Vinprovning (5) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Jönköping, Karlstad, Växjö, Falun
Från 599 kr
Lös mordmysterium - virtuellt
Från 395 kr
Kombinera Mat och Vin
Kombinera Mat och Vin (2) Stockholm, Göteborg, Linköping, Jönköping, Växjö
Från 599 kr
Flyboard
Flyboard (3) Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Umeå, Gävle, Öland
Från 1.995 kr
Flyg Paramotor
Från 1.695 kr
Parspel - Vårt Äventyr
Från 249 kr
Äventyrsbana
Äventyrsbana (5) Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund
Från 495 kr
Just nu visas 18 av 39 upplevelser


Kalmar, en härlig stad fylld av upplevelser

Välkommen till Kalmar, som under medeltiden var Sveriges viktigaste stad och som lyckats bevara mycket av den gamla stadsmiljön än idag. Vilket gör staden otroligt mysig och  trevligt att strosa omkring i bland de gamla kvarteren som mixas med det nya och moderna. Här i Kalmar har vi flera trevliga upplevelser som du kan uppleva på egen hand eller tillsammans med någon du tycker om.

Tips på trevliga upplevelser för två i Kalmar

Om du letar efter en upplevelse i Kalmar som du kan uppleva tillsammans med någon så har du hittat till rätt sida. Här har vi ett blandat utbud av upplevelser du kan göra och uppleva tillsammans med någon. Vad sägs om en lyxig brunch för två, en mysig hotellweekend eller en avkopplande spa-upplevelse som ger er tid till varandra. Eller utöka er kunskap och sätt era sinnen på prov med någon av våra trevliga provningar. Exempelvis kan ni gå på en ölprovning tillsammans och lär er allt om ölets historia, att sättet det bryggs på har betydelse för smaken och smaka på flera goda öler.

Hitta ditt äventyr i Kalmar

Letar du efter en spännande upplevelse där du får känna adrenalinet pumpa? Då har vi några roliga upplevelser som passar utmärkt för det! Om du vill uppleva himlen och se naturen nedanför dig, kan du prova på att flyga paramotor. Här får du prova på att styra själv med uppsikt från piloten och du kan även välja om du vill att flygningen ska vara mer lekfull eller lite lugnare.

En annan upplevelse där du får vara uppe i luften är när du tar dig fram genom olika hinder och ziplinor i äventyrsbanan. Detta är en riktigt populär upplevelse för alla som gillar att vara högt uppe bland träden och utmanas av olika saker. Här finns det flera olika äventyrsbanor att välja mellan, de är på olika höjd för att du ska känna dig bekväm när du klättrar. Högsta banan är på 15 meters höjd och då kommer du känna hur allt svajar runt och under dig.

Gratis upplevelser och sevärdheter i Kalmar län

Kalmar län kantas av historiska platser och erbjuder många olika sevärdheter och upplevelser för dig att upptäcka. Många av dessa sevärdheter kan du uppleva helt gratis dessutom. Här kommer några av våra favoriter i Kalmars län: 
Visste du att Sveriges äldsta träd finns i Kalmars län? I Norra Kvill Nationalpark står en över 1000 år gammal ek. Den mäter drygt 15 m i diameter på det tjockaste stället och är väl värt ett besök. När vi ändå tipsar om naturupplevelser måste vi passa på att tipsa om Gamleby Trollskogen. Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen och en unik upplevelse i skogen. Upptäck de olika trollen och skulpturerna längs den upptrampade stigen. Passa på att ta med er picknick som ni kan njuta av under turen eller efter promenaden. 
Befinner du dig i Kalmar är det nästan ett måste att uppleva Ölandsbron, antingen genom att åka över till Öland för en dagstur på ön eller från strandkanten. Det är en magnifik bro som fungerat som förbindelse mellan Öland och fastlandet sen 1972. När du väl befinner dig i Kalmar kan vi tipsa om ett besök på Kalmar Läns Museum. Här väntar många spännande utställningar på dig och du kan bland annat lära dig mer om regalskeppet Kronan och dess öde. 

Vad kan man göra i Kalmar län?

Allt! Nästan iallafall. I Kalmar län hittar du alla möjliga upplevelser och sevärdheter, allt från adrenalinfyllda upplevelser som får det att kittla i magen till lugna och avslappnande upplevelser. Runt om i hela länet hittar du även spår från förr, när länet tillhörde en av de absolut viktigaste platserna i Sverige. Upptäck Kalmar län tillsammans med oss på happy-day.se och hitta din nästa upplevelse hos oss!

Vilka är de populäraste sevärdheterna och upplevelserna i Kalmar län?

Generellt sätt ligger Astrid Lindgrens värld i Vimmerby högt upp på listan, ett väldigt populärt resmål för många barnfamiljer. Även Kalmar slott är en väldigt populär plats att besöka. Bland våra upplevelser ligger hotellfrukost och hotellweekend i absolut topp, vilket man förstår. Vem vill inte lyxa till det lite ibland?

Finns det några friluftsupplevelser i Kalmar län?

Massor! I vårt sortiment hittar du flera spännande upplevelser som utförs i naturen. Vad sägs om att prova på vindsurfing eller kanske att flyga paramotor? Varför inte utmana dig själv i en höghöjdsbana och klättra bland trädtopparna. 
Runt om i länet hittar du mycket härlig natur att upptäcka och vandra i. Närheten till vattnet gör det möjligt för många olika vattensporter att testa på också. I Kalmar län är nästa naturupplevelse aldrig långt borta.