Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Mitt i Sverige breder Dalarnas djupa skogar ut sig, med Siljan som länets mittpunkt. Som både födelseplats åt den färgglada dalahästen och hem för det ikoniska Vasaloppet lockar Dalarna besökare i alla åldrar. Bland masar och kullor finns ett rikt kulturliv att upptäcka och en mängd spännande upplevelser för dig att utforska! 
Läs mer >
Hitta upplevelser
Kategori
Visar 18 av 39 upplevelser
Kampanj
-20%
Flyg Luftballong
Flyg Luftballong (1) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Borås, Enköping, Falköping, Helsingborg, Högsäter, Lidköping, Lund, Sjöbo, Skövde, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Varberg, Västerås, Gävle, Halmstad, Karlstad, Borlänge, Mariestad
Från 1.996 kr 2.495 kr
Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
-20%
Bio och Snacks för två
Bio och Snacks för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 343 kr 429 kr
Kampanj
-15%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning (17) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Karlstad, Jönköping, Växjö, Falun
Från 509 kr 599 kr
Parspel - Puss och Snusk
Från 249 kr
Kampanj
-20%
Bio för två
Bio för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 231 kr 289 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Kampanj
-15%
Parfotografering
Parfotografering Stockholm, Jönköping, Halmstad, Växsjö, Borlänge, Värnamo Stockholm
Från 846 kr 995 kr
Ölprovning Online
Ölprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Bubbelprovning Online
Bubbelprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr
Kampanj
-15%
Familjefotografering
Familjefotografering Stockholm, Jönköping, Halmstad, Växsjö, Borlänge, Värnamo
Från 846 kr 995 kr
Parspel - Nu Snackar Vi Kärlek
Från 249 kr
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund
Från 495 kr
Choklad och Vinprovning
Choklad och Vinprovning (5) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Jönköping, Karlstad, Växjö, Falun
Från 599 kr
Lös mordmysterium - virtuellt
Från 395 kr
Parspel - Vårt Äventyr
Från 249 kr
Äventyrsbana
Äventyrsbana (5) Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund
Från 495 kr
Kampanj
-15%
Champagneprovning
Champagneprovning (2) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Västerås, Jönköping, Gävle, Karlstad, Falun
Från 509 kr 599 kr
Just nu visas 18 av 39 upplevelser

Sätt en extra guldkant på vardagen i Dalarna 

Lyxa till vardagen för sig själv och någon du tycker om och checka in på en herrgård för en weekend. Låt dig omfamnas av lyx och ta chansen att slappna av och äta gott. Eller varför inte starta helgen på absolut bästa sätt med en lyxig brunch? Valmöjligheterna för att lyxa till vardagen med någon av våra upplevelser i Dalarna är näst intill oändliga!

Utmanande upplevelser för hela familjen i Dalarna

Vad sägs om att utmana både dig själv och dina nära och kära i en äventyrsbana uppe bland trädtopparna? Vem klarar den tuffaste banan, vem lyckas övervinna sin höjdrädsla och vem blev medveten om att hen var just höjdrädd? Många skratt utlovas bland repstegar och stockar uppe i trädkronorna.
Om ni föredrar att se äventyr på den stora filmduken har vi självklart upplevelsen för dig. Kryp upp i biostolen och försvinn bort till en annan värld för en stund. Oavsett hur du vill uppleva ditt äventyr har vi upplevelsen för dig!

Tips på gratis upplevelser i Dalarna

Ett besök på Dalarnas museum är inte bara gratis utan också ett rent nöje för dig som besökare! Här får du upptäcka hur människor i Dalarna har levt, bott och rört sig i landskapet genom historien. Museet hittar du i Falun och har öppet tisdag-söndag. 
I Mora finns den ikoniska målgången för Vasaloppet, med devisen "I fäders spår för framtids segrar". Här kan du riktigt känna lyckan från alla målgångar av Vasaloppet sen 1923, portalen permanentades 1986 och står sen dess där året runt. 
Runt om i Dalarna finns ett flertal frisbeegolf banor som är helt gratis att använda, varför inte ta med familjen på en runda och se vem som är pricksäkrast runt banan.
Befinner ni er i Dalarna under vinterhalvåret kan vi rekommendera att ta med skridskorna och ta er till någon av de öppna isbanorna som finns runt om i länet. Det erbjuds gratis åkning för allmänheten bland annat i Tegera Arena i Leksand, Ovakohallen i Smedjebacken och ABB Arena i Ludvika. 


Vad kan man göra i Dalarna?

I Dalarna finns det massor att göra och upptäcka, med ett rikt naturliv och en mängd olika vandringsleder runt om i länet kan du komma riktigt nära naturen. För den sportintresserade finns det flera olika sportevenemang under året där Vasaloppet och SHL matcher är att nämna några. I Dalarna är du aldrig långt ifrån din nästa upplevelse och här har du alltid nära till naturen.

Vad är Dalarna känt för?

Dalarna är kända för många olika saker, men framför allt för sina traditioner som dalkullor i folkdräkt, traditionsenliga midsommarfirande, spelmän med fiol och knätofsar. Självklart också för sina färgglada dalahästar och moraknivarna får inte herre glömmas bort. Att nämna Dalarna utan att nämna Vasaloppet går ju såklart inte, det världskända loppet uppfört efter Gustav Vasas flykt från den danske kungen 1521.