Vår-Rea upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Whiskyprovning Stockholm
Kampanj
-25%

Whiskyprovning

(12st omdömen) Läs alla
449 kr 599 kr
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Västerås, Gävle, Karlstad, Borlänge Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 18 år Tillgänglighet Året om Stockholm, Göteborg, Malmö, Borlänge. Januari-November Uppsala, Örebro, Gävle, Västerås Varaktighet Cirka 2 timmar Viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före provningen. Undvik parfym och starka dofter.

Utsökt whiskyprovning för alla med goda tilltugg

Är du en passionerad whiskyprovare med ett stort bibliotek med några av de finaste centilitrarna, eller du kanske gillar att ta en blended eller bourbon? Oavsett om du är erfaren whiskyäskare eller ser drycken med helt nya ögon så har vi provningen som passar dig!
 

✔ Stort utbud av olika teman - Whisky i världsklass med goda tilltugg

✔ En smakupplevelse för whiskyälskare på alla nivåer

✔ Upptäck termer och begrepp för whiskyälskare 

 


Om upplevelsen - Whiskyprovning:

Vi inleder whiskyprovningen med whiskyns spännande berättelse genom tiderna, där du lär dig mer om de specifika sorterna och dess färgstarka historia som ska testas under provningen. Du får sedan smaka av flera olika sorters whisky medan du lär dig teknikerna för att fullt ut uppleva den utsökta drycken. Du lär dig se färgerna, lukta på dofterna och känna de komplexa smaker som whiskyn erbjuder.

✔ Val av exakt provningstema görs vid tidsbokningen för respektive ort efter köpet. Följ anvisningar i värdebeviset. Smidigt och enkelt!


Om drycken whisky:

Whisky, eller som det kallas i Irland och USA, "Whiskey", är  en klassisk spritdryck som är gjord på spannmål. Tillverkningsprocessen tar ofta väldigt lång tid och efter destilleringen så lagras whiskyn nästan alltid i träfat. Det är då den får sin klassiska färg och utvecklas smakmässigt. Historiskt sett har whisky ansetts vara en dryck för riktiga karlar, men som tur är så förändras tiderna och nu är whisky en populär och trendig dryck även bland kvinnor. 

Whisky tillverkas över hela världen och i väldigt många olika stilar. På både Irland och i Kanada är den åt det fruktigare hållet och i Japan finner du ofta en "ren" stil. I Skottland är den rökig, i USA är den lite mer "bränd". Men i länder som inte är lika klassiska whisky-länder och inte förknippas med tillverkning på samma sätt, ex som Indien, Sverige och Taiwan där görs whiskyn med helt egen och unik karaktär.
 Hur går en whiskyprovning till?

I stora drag handlar en provning om att göra en analys av drycken, whisky i detta fall. Det som analyseras är färgen, doften och självklart smaken. Det är vanligt att man jämför de olika dryckerna mot varandra och hittar skillnaderna och de små subtila smak nyanserna i respektive dryck. Man använder sig utav speciella whiskyprovarglas under provningen, för att det ska ge dig som provar whiskyn en maximerad upplevelse av framförallt doften.

Får man alltid prova samma sorter?

Nej, varje provning är unik. Det kan vara olika inriktningar, att man fokuserar på ett specifikt land, årgång eller märke. Variationsmöjligheterna när det kommer till dryckesprovningar är näst intill oändliga. Blandar man senare in olika tilltugg också får man ytterligare varianter av provningar.

Hur förbereder jag mig bäst för en provning?

Inför en provning behöver du inte göra något särskilt. Men vill du komma extra förberedd kan du alltid läsa på om hur en provning går till. Inför provningen rekommenderar vi att du äter något lätt så du inte kommer dit på tom mage. På själva provningen rekommenderar vi att ni inte bär för starka dofter i form av parfym och inte dricker någon annan alkoholhaltig dryck innan själva provningen. Detta då det kan påverka både smaklökarna och luktsinnet.

Vilka olika smakämnen och doftegenskaper kan man upptäcka i whisky?

En komplex whisky kan erbjuda många olika smakämnen och doftegenskaper, såsom frukt, kryddor, torv, rök, choklad och vanilj. Under provningen kommer ni att lära er mer om vilka smakämnen och doftegenskaper som är vanliga i olika typer av whisky.

Heter det Whiskey eller Whisky?

Båda stavelserna går att använda. Däremot används de olika stavelserna olika beroende på vart produkten är ifrån. Om drycken kommer från Skottland, Japan eller Kanada skriver man Whisky och om den kommer från Irland eller USA benämner man det som Whiskey. 
Omdömen av den här upplevelsen:
12 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Whiskyprovning
Peter Lagerqvist Toppen! Helt underbart! Fantastisk berättare. 10/10 på hela upplevelsen!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Brunchkryssning
Brunchkryssning
(3) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 375 kr
Läs mer
Kampanj
-30%
Ölprovning
Ölprovning
(25) +14
Testa olika sorter av öl under vår provning av utvalda ölsorter med tilltugg. En härlig provningsupplevelse för alla.
Från 384 kr 549 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning
(17) +13
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 487 kr 649 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Sip and paint
Sip and paint
+5
Med pensel i ena handen och din favoritdryck i den andra gör Sip and Paint dig den perfekt upplevelsen för den kreativa.
Från 374 kr 499 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Middag i Mörker
Middag i Mörker
+1
Upplev den unika upplevelsen med att äta middag i totalt mörker.
Från 749 kr 999 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Matvandring
Matvandring
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 374 kr 499 kr
Läs mer