Whiskyprovning
Kampanj -7%

Whiskyprovning

(11 st omdömen) Läs alla
st
Välj en variant i listan.
395,00 kr 425,00 kr
 •  Alltid fri frakt av presentbox 
 • leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • Sista minuten present
 • leverans inom 5 min via E-Post
 • 3 års giltighetstid
 • Marknadens bästa villkor
 • Köp nu. Betala sen
 • Handla nu och betala senare
Orter:
Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Uppsala, Gävle, Västerås
Antal deltagare
Upplevelsen är för en person och genomförs i grupp med andra deltagare
Åldersgräns
från 20 år
Tillgänglighet
Året om
Varaktighet
Cirka 2 timmar
Viktig information
Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före provningen. Undvik parfym och starka dofter.
Upplevelsepresenter

 Vill du att mottagaren ska välja upplevelse själv? Köp ett presentkort istället!

Om du har fallit för Whisky har vi något för dig

Om du har vett nog att uppskatta en god och smakrik whisky med en kännbar karaktär så kommer du att få en trevlig kväll. Kvällen kommer att ta dig med på en smakupplevelse, full av spännande berättelser och kunskap, och provsmakande av fina whiskysorter förstås.

 

 • Stort utbud av olika teman - Whisky i världsklass med goda tilltugg
 • En smakupplevelse för whiskyälskare på alla nivåer
 • Upptäck termer och begrepp för whiskyälskare 

   


Om upplevelsen - Whiskyprovning:

Vi inleder whiskyprovningen med whiskyns spännande berättelse, där du lär dig mer om de specifika sorterna och dess färgstarka historia som ska testas under provningen. Du får sedan smaka av flera olika sorters whisky medan du lär dig teknikerna för att fullt ut uppleva den utsökta drycken. Du lär dig se färgerna, lukta på dofterna och känna de komplexa smaker som whiskyn erbjuder.
 

Whiskyprovning Stockholm:

Välkommen till den rustika och mysiga whiskykällaren i Gamla Stan. Här erbjuds ett brett utbud av whiskyprovningar. Vad döljer sig i begreppet whisky? Syftet är att visa upp den mångfald och skönhet som döljer sig i begreppet whisky snarare än att påvisa att den ena whiskysorten eller flaskan är bättre eller sämre än det andra. Det finns en anledning till att skottar, irländare, japaner och amerikanare destillerar på ganska olika sätt. Välj bland populära teman som Whiskyskolan eller andra säsongsvarierande provningar. Lär dig mer och prova amerikansk whiskey, japansk whisky, irländsk whisky, svensk whisky eller varför inte riktigt kvalitativ indisk, fransk och taiwanesisk whisky?
 

Whiskyprovning Göteborg:

I klassiska kvarter välkomnar vi dig till Engelbrektsgatan i Göteborg. Du kan boka en av Göteborgs bästa whiskyprovningar här! Det finns något för både den erfarna Whiskyfantasten eller för den som nyss har fått upp ögonen för den karaktäristiska drycken. Provningarna är säsongsanpassade och det ingår passande tilltugg, allt för att smakupplevelsen ska bli bästa tänkbara. Kom hit för en trevligt stund tillsammans!


Whiskyprovning Malmö:

Välkommen till Whiskyexperten Joakim i västra hamnen, Malmö. Här erbjuds en intressant och spännande smakupplevelse i form av riktigt proffsiga whiskyprovningar. Joakim brinner verkligen för att dela med sig av sina stora kunskap och som whiskyexpert i över 20 år och utbildad sommelier. Häng med på whiskyprovningar med olika teman, grunden för provningarna är att 4 olika whiskysorter provas för det valda temat, som oftast är säsongsvarierat. Till Whiskyn erbjuds även passande tilltugg och som avslutning för upplevelsen - säckpipeblåsning, allt för att fånga en perfekt inramning i äkta Skotsk anda!
 

Whiskyprovning Gävle:

Vad sägs om en välordnad whiskyprovning i vackra lokaler på Elite Grand Hotell? . Här erbjuds unika whiskyprovningar sammansatta i olika teman på ett spännande sätt utifrån olika säsongsvariationer. Vid varje provning testas mellan fyra till åtta utvalda whiskysorter, beroende på valt tema. Whiskyn matchas ihop med passande tilltugg och vi utlovar en intressant smakupplevelse och resa bland dryckens historia, tillverkningsprocesser och olika stilar.
 

Whiskyprovning Uppsala:

På Trädgårdsgatan i Uppsala erbjuds flera olika typer av whiskyprovningsteman.
Ofta har provningarna komponerats utifrån säsongsvariationer med en röd tråd.
En sommelier guidar dig igenom grundsmakerna. Vilket är den första och nödvändiga etappen för att lära känna dryckens uppbyggnad och metodik. Därefter landar vi i själva whiskyprovningen av fyra till åtta olika sorters whisky. Under provningen kommer vi att diskutera hur man känner skillnad mellan olika spannmål, tillverkningsstilar, destilleringspannor och fat. Välkommen till en stund fylld av goda smaker, intressanta diskussioner och nya kunskaper.
 

Whiskyprovning Västerås:

Hotell Esplanade, en pärla i Västerås centrum välkomnar dig för en lärorik och smakfull whiskyprovning som upplevelse. Provningarna som erbjuds i Västerås blandar dåtid med nutid i ett försök att ge en helhetsbild av whisky som dryck i en rad olika teman. Vid varje provning testas fyra till åtta olika sorter. Lär dig mer om rökig och len whisky, samt varifrån den rökiga smaken i whiskyn kommer ifrån och hur man mäter den. Välkommen på en spännande och lärorik provning, oavsett valt tema så utlovar vi en riktigt trevlig stund tillsammans!
 

Whiskyprovning Örebro: 

Välkommen till välrenommerade Örebro Saluhall och en Whiskyprovning som sker under avslappnade former med fokus på att prova goda whiskysorter och ha en trevlig stund tillsammans. Här erbjuds flera olika provningsteman. Lär dig hur whisky påverkar munkänsla och smak. Den ena sortens whisky kan upplevas rivig, den andre fruktig. Vilket är en av anledningarna till varför whiskyn är perfekt lämpad för provsmakning! Oavsett tema så provsmakas 4-8 sorter och till det erbjuds passande tilltugg. Välkommen på en avslappnad och intressant whiskyprovning i Örebro.

 

Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:

11 omdömen Skriv vad du själv tycker om upplevelsen

Daniel S, 20 juni 2019 12:14

5 av 5!

Jag var på whiskyprovning i Örebro i fredags och är oerhört imponerad över kunskapen och karisman som sommelieren utbringade. 5 av 5! 👍

Thomas, 16 november 2018 15:29

Trevligt!

Trevlig whiskyprovning, mkt intressant blindtest!

Jim H., 29 september 2018 19:16

Tack!

Tack för en oförglömlig rökig whiskey provning. 3 rätt av 5 missade Bowmore och indiska Amrut
Visa fler omdömen

Liknande upplevelser

Kampanj -12%
Ölprovning (22)
Ölprovning
Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Uppsala, Gävle, Västerås
Från 395,00 kr 449,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här
Kampanj -10%
Vinprovning (16)
Vinprovning
Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Uppsala, Västerås, Örebro
Från 385,00 kr 429,00 kr
Välj en variant i listan.
Köp
Läs mer om upplevelsen här
Kampanj -7%
Ost och Vinprovning (17)
Ost och Vinprovning
Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle
Från 509,00 kr 549,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här
Kampanj -15%
Mordgåta med Middag (13)
Mordgåta med Middag
Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala
Från 719,00 kr 849,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här
Kampanj -14%
Romprovning (7)
Romprovning
Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Gävle, Västerås, Örebro
Från 425,00 kr 495,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här
Kampanj -6%
Choklad och Vinprovning (5)
Choklad och Vinprovning
Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle
Från 509,00 kr 539,00 kr
Köp Läs mer om upplevelsen här
1

Välj

2

Köp

3

Boka

4

Upplev