Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans Läs mer
Whiskyprovning Uppsala

Whiskyprovning Uppsala

(12st omdömen) Läs alla
599 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Västerås, Gävle, Karlstad Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 18 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 1-2 timmar viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före provningen. Undvik parfym och starka dofter.

Utsökt whiskyprovning i Uppsala med goda tilltugg 

Häng med till Uppsala för en oerhört trevlig whiskyprovning som kommer få dig att se på whisky med helt nya ögon. Det blir en spännande och lärorik resa in i whiskyns värld med många nya tips och idéer!

  • Provning av 5 olika sorter 
  • En smakupplevelse för whiskyälskare på alla nivåer
  • Upptäck nya termer och begrepp i whiskyvärlden

     


Om upplevelsen - Whiskyprovning i Uppsala:

På Skomakargatan i Uppsala erbjuds flera olika typer av whiskyprovningsteman. Ofta har provningarna komponerats utifrån säsongsvariationer med en röd tråd. En sommelier guidar dig igenom grundsmakerna. Vilket är den första och nödvändiga etappen för att lära känna dryckens uppbyggnad och metodik. Därefter landar vi i själva whiskyprovningen av fyra till åtta olika sorters noga utvalda whisky. Under provningen kommer vi att diskutera hur man känner skillnad mellan olika spannmål, tillverkningsstilar, destilleringspannor och fat. Välkommen till en stund fylld av goda smaker, intressanta diskussioner och nya kunskaper.
 


** Val av exakt provningstema görs av dig eller presentmottagaren vid tidsbokningen efter köpet. följ anvisningar i värdebeviset. Smidigt och enkelt!

  

Hur går en whiskyprovning till?

I stora drag handlar en provning om att göra en analys av drycken, whisky i detta fall. Det som analyseras är färgen, doften och självklart smaken. Det är vanligt att man jämför de olika dryckerna mot varandra och hittar skillnaderna och de små subtila smak nyanserna i respektive dryck. Man använder sig utav speciella whiskyprovarglas under provningen, för att det ska ge dig som provar whiskyn en maximerad upplevelse av framförallt doften.

Får man alltid prova samma sorter?

Nej, varje provning är unik. Det kan vara olika inriktningar, att man fokuserar på ett specifikt land, årgång eller märke. Variationsmöjligheterna när det kommer till dryckesprovningar är näst intill oändliga. Blandar man senare in olika tilltugg också får man ytterligare varianter av provningar.


Hur förbereder jag mig bäst för en provning?

Inför en provning behöver du inte göra något särskilt. Men vill du komma extra förberedd kan du alltid läsa på om hur en provning går till. Inför provningen rekommenderar vi att du äter något lätt så du inte kommer dit på tom mage. På själva provningen rekommenderar vi att ni inte bär för starka dofter i form av parfym och inte dricker någon annan alkoholhaltig dryck innan själva provningen. Detta då det kan påverka både smaklökarna och luktsinnet.

Hur många sorter får jag prova?

Under whiskyprovningen i Uppsala kommer du få testa 4-8 olika sorsorterstert whisky, noga utvalda av en kunnig whiskymästare. Vilka sorter som kommer provsmakas beror på om provningen har ett särskilt tema eller inriktning. 

Kommer det att finnas snacks till provningen?

Ja, under vår provning i Uppsala kommer det serveras tilltugg för att förhöja smakupplevelsen!
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
12 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Whiskyprovning
Peter Lagerqvist Toppen! Helt underbart! Fantastisk berättare. 10/10 på hela upplevelsen!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
Ölprovning
Ölprovning i Uppsala (22) Läs mer om upplevelsen här!
Från 439 kr
Kampanj
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning Uppsala (17) Läs mer om upplevelsen här!
Från 479 kr
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag Uppsala (13) Läs mer om upplevelsen här!
Från 895 kr
Brunchkryssning
Brunchkryssning (1) Stockholm, Göteborg, Västerås
Från 585 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr