Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans Läs mer
Whiskyprovning Göteborg

Whiskyprovning Göteborg

(12st omdömen) Läs alla
499 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Västerås, Gävle, Karlstad Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 2 timmar viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före provningen. Undvik parfym och starka dofter.

Familjär och lättsam whiskyprovning i Göteborg

Mitt i Göteborg hittar du den mysiga lilla röda stugan på Parkgatan i stadsdelen Heden, cirka 100 meter från Gamla Ullevi. Här leds provningarna på ett lättsamt sätt på övervåningen i den mysiga familjebistron. De vita dukarna är framlagda och många goda whiskysorter är framställda för en utsökt provning. Välkommen!
 

  • En smakupplevelse för whiskyälskare & nybörjare
  • Unika provningar i en lättsam & familjär miljö
  • Upptäck termer och begrepp för whiskyälskare 
     

 


Whiskyprovning Göteborg:

I klassiska kvarter välkomnar vi dig till familjebistron i den lilla röda stugan från tidigt 1900-tal, på Parkgatan i stadsdelen Heden i Göteborg. Här kan du uppleva en av Göteborgs bästa whiskyprovningar som passar både för den erfarna whiskyfantasten eller för dig som nyss har fått upp ögonen för den karaktäristiska drycken. Det ingår passande tilltugg, allt för att smakupplevelsen ska bli bästa tänkbara. Kom hit för en trevligt stund tillsammans! 

 

Olika teman som går att välja just nu:

✔ Klassisk whiskyprovning
✔ Rökig whiskyprovning 


** Val av exakt provningstema görs av dig eller presentmottagaren vid tidsbokningen efter köpet. följ anvisningar i värdebeviset. Smidigt och enkelt! 
 

  

Hur går en whiskyprovning till?

I stora drag handlar en provning om att göra en analys av drycken, whisky i detta fall. Det som analyseras är färgen, doften och självklart smaken. Det är vanligt att man jämför de olika dryckerna mot varandra och hittar skillnaderna och de små subtila smak nyanserna i respektive dryck. Man använder sig utav speciella whiskyprovarglas under provningen, för att det ska ge dig som provar whiskyn en maximerad upplevelse av framförallt doften.

Får man alltid prova samma sorter?

Nej, varje provning är unik. Det kan vara olika inriktningar, att man fokuserar på ett specifikt land, årgång eller märke. Variationsmöjligheterna när det kommer till dryckesprovningar är näst intill oändliga. Blandar man senare in olika tilltugg också får man ytterligare varianter av provningar.


Hur förbereder jag mig bäst för en provning?

Inför en provning behöver du inte göra något särskilt. Men vill du komma extra förberedd kan du alltid läsa på om hur en provning går till. Inför provningen rekommenderar vi att du äter något lätt så du inte kommer dit på tom mage. På själva provningen rekommenderar vi att ni inte bär för starka dofter i form av parfym och inte dricker någon annan alkoholhaltig dryck innan själva provningen. Detta då det kan påverka både smaklökarna och luktsinnet.

Hur många olika sorter får man prova?

I Göteborg får du stifta bekantskap med 4 till 6 olika sorters whisky under 1,5 timme. Här kommer ni även få lära er med om whiskyn historia, ursprung och hur drycken framställs.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
12 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Whiskyprovning
Peter Lagerqvist Toppen! Helt underbart! Fantastisk berättare. 10/10 på hela upplevelsen!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
Ölprovning
Ölprovning i Göteborg (22) Läs mer om upplevelsen här!
Från 319 kr
Kampanj
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning Göteborg (17) Läs mer om upplevelsen här!
Från 439 kr
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag Göteborg (13) Läs mer om upplevelsen här!
Från 895 kr
Brunchkryssning
Brunchkryssning Göteborg (1) Läs mer om upplevelsen här!
Från 585 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr