Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Ölprovning i Eskilstuna
Kampanj
-20%

Ölprovning för två

(22st omdömen) Läs alla
878 kr 1.098 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Gävle, Karlstad, Växjö, Vimmerby, Södertälje, Eskilstuna Antal deltagare Upplevelsen är för två personer och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet 90 minuter till 2 timmar viktig information Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före ölprovningen. Undvik parfym och starka dofter.

Drick gott och upptäck ölets berättelse i vår ölprovning

Välkommen till en kväll där du inte bara kommer att få prova öl, utan även lära dig mer om den goda drycken. Provningen erbjuder något både för den store ölkännaren, och den som just fått upp ögonen för ölet.
 

  • Provning av utvalda ölsorter med tilltugg​
  • Professionell och personlig ölmästare
  • Lär dig om ölets historia och bryggning


Om upplevelsen - Ölprovning:

Intresset för öl och att lära sig mer om dryckens nyanser är något som växer sig allt starkare. Begreppet "en stor stark" förekommer allt mer sällan i den svenska ölkulturen samtidigt som intresset för olika ölsorter, kända som mindre kända, växer. Något som gör en ölprovning till en upplevelse som är både rolig, intressant och framför allt god.

Alla provningar är unika och skiljer sig från varandra, men de allra flesta provningarna inleds med en djupdykning i ölets spännande historia. Ni får lära er om de specifika sorterna och dess färgstarka historia som ska testas under provningen. Därefter får ni smaka av flera olika sorters öl samtidigt som ni lär er teknikerna för att fullt ut uppleva den utsökta drycken. Under provningen lär ni er se färgerna, lukta på dofterna och känna de komplexa smakerna. 

Ölprovningar sker ofta i unika provningsteman, allt ifrån klassiska ölskolor som ofta är lite bredare, till mer unika provningar som IPA och Craft beer från lokala bryggerier. Det finns också provningar där en sommelier valt ut en härlig blandning av unika ölsorter och stilar som visar upp den mångfald av smak, doft och färger som öl har.

Tips för en lyckad ölprovning: 
  • Bestäm dig för ett tema. Kanske ni vill djupdyka i IPA, lära er allt om ljus öl eller är veteöl det bästa ni vet? Valmöjligheterna är oändliga.
  • Undvik starka dofter som parfym och rakvatten. Det är ölets doft ni ska känna!
  • Kom ihåg att det finns inga rätt eller fel när det gäller smak och doft. Alla har olika paletter och olika referenser till smak och doft. Vilket bidrar till att varje provning blir en unik upplevelse för varje deltagare.


 

Hur förbereder jag mig inför en ölprovning?

Tänk på att inte bära parfym eller andra starka dofter som kan påverka ditt intryck under ölprovningen. Undvik även att drick alkoholhaltiga drycker innan ni prövar den utvald drycken. 

Hur går en ölprovning till?

Alla provningar är unika och ingen är den andra lik. Med det sagt finns det tre grundpelare i en dryckesprovning, tre steg som består av att titta, dofta, smaka. Man tittar på är hur ölet ser ut, hur ölet doftar och självklart hur ölen smakar.

Hur väljer jag tema på ölprovningen och bokar tid?

Varje provningstema är säsongsbaserat. Valet av tema görs av dig eller mottagaren av upplevelsepresenten vid tidsbokningen för respektive ort efter köpet. För att se vilka teman som erbjuds på respektive ort, se de ortsspecifika sidorna.

Serveras det någon mat eller tilltugg till provningen?

Under majoriteten av provningarna serveras passande tilltugg och smakbitar, så ni får möjligheten att testa olika ölsorter till olika tilltugg. Drycken ändrar i många fall sin smak och hela upplevelsen beroende på vad som äts till. En rekommendation är att äta något lätt en stund innan provningen, så ni inte går dit på tom mage.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
22 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Ölprovning
Annika Å. Rekommenderas varmt! Trevlig kväll med duktig sommelier, lärorikt och kul att prova nya ölsorter och hur smaken ändras beroende på vad man hade för tillbehör. Rekommenderas varmt.
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Kampanj
-15%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning för två (17) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.018 kr 599 kr
Kampanj
-20%
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag för två (13) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.432 kr 895 kr
Nyhet
Glassprovning
Glassprovning för två Läs mer om upplevelsen här!
Från 790 kr
Nyhet
Glasskurs
Glasskurs för två Läs mer om upplevelsen här!
Från 3.390 kr
Brunchkryssning
Brunchkryssning för två (1) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.170 kr