Något att se fram emot • Upp till -55% • Fri frakt & hemleverans   Läs mer
Ost och Vinprovning
Kampanj
-20%

Ost och Vinprovning för två

(17st omdömen) Läs alla
958 kr 1.198 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Karlstad, Jönköping, Växjö, Falun Antal deltagare Upplevelsen är för två personer och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Crika 60 minuter viktig information Drick inte alkohol före ost och vinprovningen. Undvik parfym och starka dofter.

Ost och vin i bästa kombination - Upplev fantastiska smaker!

Lär dig hur ostarna bäst harmoniserar med olika viner tillsammans med vår erfarne sommelier som berättar om dess historia. Lär känna vinets grundsmaker och hur den matchas med rätt karaktärsost. Med dessa nya kunskaper kan du sätta guldkant på dina framtida kvällar tillsammans med någon du tycker om. 


✔ Lär känna vinets olika grundsmaker och ostens olika karaktärer

✔ Ost och vinprovningen hålls av en internationellt certifierad sommelier

✔ Bli proffs på att matcha vin och ost

 


Om upplevelsen - Ost och vinprovning:

Du hälsas välkommen av en erfaren sommelier som kommer hålla provningen. Under den här provningen kommer du få lära dig vinets olika grundsmaker, ostarnas olika karaktärer och hur du får den ultimata kombinationen.

Det blir en riktig finsmakarkväll med fantastiska dofter och smaker. Vår sommelier berättar om både vinets och ostens historia och varför de passar så bra ihop. Du kommer få prova på de typiska ostvinerna men också några svårmatchade viner.

Såklart kommer du att lära dig matcha alla viner till ostbrickans spännande innehåll.

** Det kan förekomma säsongvariationer och olika provningsteman. Eventuella val av görs av dig eller mottagaren av upplevelsepresenten vid tidsbokningen för respektive ort efter köpet. Följ anvisningarna i värdebeviset. Smidigt och enkelt! 
  

Jag har aldrig gått på en provning tidigare, passar upplevelsen för mig?

Absolut! Upplevelsen passar både den erfarne vinprovaren och nybörjaren som aldrig varit på en vinprovning tidigare. Ledaren för provningen kommer guida dig genom alla steg och svara på alla dina frågor. En vinprovning ger dig chansen att fördjupa din kunskap om drycken och kanske om du har tur hitta en ny favoritdruva.

Vilka viner passar till ost?

Olika viner passar bra till olika ostar, en kombination som slagit fel kan bli väldigt fel, men när det blir rätt är den en smaksensation utöver det vanliga. Hur man kombinerar olika vinsorter med olika ostar är precis vad ni kommer få lära er under ost- och vinprovningen.
Man brukar säga att hårdostar som parmesan, gruyère och cheddar passar bra tillsammans med vita viner som är fylliga och smakrika eller med röda viner av typen amarone. 
Mer smakrika ostar passar ofta bra till smakrika rödviner. 

Hur förbereder jag mig bäst inför en ost- och vinprovning?

Om du vill komma extra förberedd till vinprovningen kan det vara en god idé att läsa på om hur en vinprovning går till om du aldrig varit på en provning tidigare. Ofta får du reda på vilka viner som ska provas i förväg, då kan du passa på att läsa på om dessa innan provningen äger rum. 
Inför provningen rekommenderar vi att ni inte bär för starka dofter i form av parfym och inte dricker någon annan alkoholhaltig dryck innan själva provningen. Detta då det kan påverka både smaklökarna och luktsinnet. Ät gärna något lätt innan provningen så ni inte kommer dit på tom mage.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
17 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Ost och Vinprovning
Monica Kunnig sommelier och roligt att lära sig! Kunnig sommelier, roligt att lära sig vinhistoria med provsmakningar av vin o ost👍🍷i Gävle
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-30%
Ölprovning
Ölprovning för två (22) Läs mer om upplevelsen här!
Från 769 kr 549 kr
Kampanj
-20%
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag för två (13) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.432 kr 895 kr
Kampanj
-10%
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 206 kr 229 kr
Kampanj
-15%
Brunchkryssning
Brunchkryssning för två (1) Läs mer om upplevelsen här!
Från 933 kr 549 kr
Sushikurs
Sushikurs Stockholm, Göteborg
Från 1.095 kr
Kampanj
-20%
Whiskyprovning
Whiskyprovning för två (11) Läs mer om upplevelsen här!
Från 792 kr 495 kr