Upplevelser att se fram emot • 20-55% rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer
Vinprovning
Kampanj
-20%

Vinprovning i Jönköping

(16st omdömen) Läs alla
479 kr 599 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Viktig information Drick inte alkohol före vinprovningen. Undvik parfym och starka dofter. Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Uppsala, Västerås, Örebro, Jönköping, Karlstad Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 2 timmar

Följ med in i vinets fantastiska värld under en vinprovning i Jönköping


Vill du lära dig mer om vinets olika egenskaper, om hur olika druvsorter påverkar vinets karaktär och hur man kombinerar vin med mat? Då är vår vinprovning i Jönköping definitivt något för dig. Bjud med någon du tycker om och upplev vinets värld tillsammans!

 

  • Lär dig mer om vinets olika kännetecken
  • En kunnig, professionell och trevlig sommelier leder kvällen
  • Upplev nya smaker och undertoner som du tidigare inte känt

     


Om upplevelsen – Vinprovning i Jönköping:


Välkommen till vår vinprovning i vackra lokaler i Jönköping. Här kommer du få uppleva en fantastisk vinprovning tillsammans med en professionell sommelier som guide. Du kommer att få lära dig att prova viner med spännande teman på ett inspirerande sätt. Vi kommer ta en djupdykning in i den smakrika världen som vin erbjuder och lära känna de olika kännetecknen som präglar olika druvsorter och vintyper. Den kunnige sommelieren har noga valt ut flera olika viner utifrån doft, smak, utseende och komposition som du får smaka på. Oavsett tidigare kunskaper kan vi lova att du lär dig något nytt under provningen som ger ditt vinintresse nya dimensioner. När du bokar in dig på en provning kan du välja bland flera olika teman, allt ifrån vinskola till fördjupade kvällar på utvalda druvor och regioner. Varför inte bjuda med din kompis eller partner i kärlek på en oförglömlig vinprovning i tändstickornas stad - Jönköping.Hur går en vinprovning till?

En vinprovning är precis som det låter - man provar olika viner genom att identifiera olika smaker, dofter och färger på vinerna. Varje vinprovning är unik och ingen är exakt som den andre, men grundkonceptet är oftast ganska likt. Kvällen inleds med att vinerna presenteras ett efter ett av sommeliern som också guidar deltagarna genom hela processen. Det blir ofta mindre diskussioner kring dofter, färger och självklart smaken. I vinprovning finns inga rätt eller fel och vilka smaker du känner kan skilja sig från din bordsgranne. 

Vad kallas en person som kan allt om vin?

Ordet du söker är troligtvis en sommelier. En sommelier är en person med fördjupad kunskap inom alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Ibland kallas en sommelier även för vinkypare på restaurang.

Vilka är de olika stegen vid en vinprovning?

Det finns fyra olika steg i en vinprovning: Det visuella, dofta, smaka och bedöm och sammanfatta. 
Det första steget, det visuella, handlar om att titta på vinet, vilken färg har det, nyans, är det grumligt eller rent. När man väl börjar titta på detta upptäcker man snabbt hur många olika nyanser av färger det finns.
Steg två, dofta, görs för att försöka analysera ålder på vinet, om det är öppet eller slutet och om det är några särskilda noter i vinet man hittar. 
Det tredje steget, smaka, är också det roligaste steget. Äntligen är det dags att smaka på vinet. Försök känna efter hur vinets struktur är, upplevs syran i vinet vara hög eller låg, är vinet strävt, torrt, fylligt eller sött? Det finns inga felaktiga svar här, vad vi känner för smak är ytterst individuellt.
Det fjärde och sista steget är att bedöma och sammanfatta vinet. Försök avgöra kvalitén på vinet, gör gärna en anteckning om vilken druva, land och region vinet kommer från samt ålder. 

Hur förbereder jag mig bäst inför en vinprovning?

Om du vill komma extra förberedd till vinprovningen kan det vara en god idé att läsa på om hur en vinprovning går till. Ofta får du reda på vilka viner som ska provas i förväg, då kan du passa på att läsa på om dessa innan provningen äger rum. 
Inför provningen rekommenderar vi att ni inte bär för starka dofter i form av parfym och inte dricker någon annan alkoholhaltig dryck innan själva provningen. Detta då det kan påverka både smaklökarna och luktsinnet.

Vad passar till en vinprovning?

Enklare tilltugg som chark, snittar eller ostar passar ofta bra till vinprovning. Men det är viktigt att hitta rätt tillbehör till de utvalda vinerna. Under vår vinprovning får du tilltugg noga utvald till kvällen druvor. 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
16 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Vinprovning
Kajsa A. Toppen kväll! Trevlig och kunnig sommalier, som handledde oss i mycket gott vin med tilltugg, som blev fantastisk gott tillsammans! Toppen kväll 👍👍👍
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-20%
Ölprovning
Ölprovning
(22) +14
Testa olika sorter av öl under vår provning av utvalda ölsorter med tilltugg. En härlig provningsupplevelse för alla.
Från 319 kr 399 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning i Jönköping
(17) +12
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 479 kr 599 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag
(13) +4
Ta fast mördaren och lös mordet - en spännande middag för alla deckarälskare. Tvårätters middag med rafflande mordgåta.
Från 716 kr 895 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Brunchkryssning
Brunchkryssning
(1) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 228 kr 285 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Romprovning
Romprovning
(7) +8
Romprovningen som ger dig det utmärkta tillfället att uppleva den mångfald av smaker aromerna tillför.
Från 396 kr 495 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Matvandring
Matvandring i Jönköping
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 792 kr 990 kr
Läs mer