Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer

2022-09-07 av Emelie Zakrisson

Upplevelser, Guide

17 födelsedagspresenter till den som har allt

Tips på grymma presenter till den som saknar önskelista

Är du trött på att få till svar ”jag önskar mig ingenting” när du ställer frågan om vad personen som snart fyller år önskar sig? Då är vi två. Ta hjälp av vår guide till hur du lyckas med en bra födelsedagspresent till den som inte skrivit en önskelista. 

Vi tror varken på att man ska sluta fira sin födelsedag med åldern eller att man av andra anledningar inte önskar dig något i födelsedagspresent. Ett vanlig argument är att man anser sig redan ha allt. Ja visst, man kan ha få många prylar men kan man verkligen ha för många minnen? Vi tror inte det. När bristen på inspiration inför att du nu ska inhandla födelsedagspresenten tynar hittar du alltid svaret i en upplevelse. 
 1. 1

  Bio för två

  Bjud med din kompis på ett biobesök med den senaste biorullen på duken. Med popcorn, dricka och de hetaste namnen i filmbranschen, behöver jag säga mer? Ingen säger nej till en filmkväll!

17 födelsedagspresenter till den som har allt
 1. 2

  Dryckesprovningar

  Vin, öl, champagne, cider - vilken är favoritdrycken? Bjud med födelsedagsbarnet på en dryckesprovning för att få en kväll tillsammans i dryckens värld. Berika er med historian och arbetet bakom den färdiga falska du ser på hyllorna i affären.

  Läs mer: Fira med Champagneprovning

 2. 3

  Massage

  En massage är någon man sällan unnar sig själv. Så se till att unna de i din närhet en stund av total avkoppling. En massage passar lika bra till henne som till honom!


 3. 4

  Room escape

  Lös ledtrådarna för att ta er ur rummet - Room escape är en spännande upplevelse och en riktigt bra date för att slippa stela stunder. Välj vilket mysterium som du vill ta dig an och slå ihop era huvud för att ta er ut innan tiden går ut.

   

  Läs mer: Room escape: Läs mer om de olika rummen

17 födelsedagspresenter till den som har allt
 1. 5

  Parfotografering

  Minnen förevigas som bäst i en fotografi. Passa på att stanna tiden under en parfotografering tillsammans med din vän, mamma, pappa, syster eller någon annan som anser sig ha allt. 

 2. 6

  Höghöjdsbana

  Vem har sagt att man bara är barn en gång? Med en dag på höghöjdsbanan få du chansen att leva ut barnet i dig. Svinga i lianer, balansera på stockar och klättra i träden på flera meters höjd. En dag på höghöjdsbanan är ett säkert val för alla som fortfarande har barnasinnet i sig! 

17 födelsedagspresenter till den som har allt
 1. 7

  Chokladprovning

  Önska dig ingenting sa du? Testa att nämna choklad och de kommer vara lika såld som choklad är ljuvligt för din själ. 

 2. 8

  Quizkväll

  Han älskar frågespel men kort- och brädspelen börjar bli alldeles för många där hemma? Ta med födelsedagsbarnet på en quizkväll istället. Härlig stämning med frågor som passar alla utan att du behöver köpa flera spel som lagras på hög.

En upplevelsepresent tar inte upp onödig plats

Känslan av uppskattning och tacksamhet när man tar emot ett paket känner de flera igen. En känsla som vi bär med oss ända sedan barnsben när jultomten släpade in säcken fylld av julklappar, förväntningar och glädje. Men man vet samtidigt hur den glädjen kan dödas den sekunden personen öppnar paketet och innehållet inte lever upp till förväntningarna. Något som varken den som öppnar eller ger presenten vill vara med om. När du köper en present till den som har allt blir det desto svårare att pricka rätt. För att komma undan problemen med att “det får inte plats mer saker i mitt hel” eller “jag har allt redan” är vårt råd att satsa på något som inte tar upp onödig plats. En upplevelsepresent tar varken upp onödig plats i hemmet eller är något som hamnar på hög. Allt det omvandlas till stunder som vi bevarar i förrådet med oändligt mycket plats - vårt minne.

17 födelsedagspresenter till den som har allt
 1. 9

  Brunchkryssning

  Många drömmer om den svenska skärgården. Under tre timmar får du njuta av en välfylld brunchbuffé med kobbar och skär som bakgrund. Brunchkryssningen passar alla åldrar, en perfekt present att ge och bjuda med hela släkten.

 2. 10

  Matvandring

  Äta ska man ju ändå göra, så varför inte göra det under tiden du får en historisk tillbakablick samtidigt som du blir mätt och belåten. Perfekt present till den som har ett tight schema. 

17 födelsedagspresenter till den som har allt
 1. 11

  Afternoon chocolate

  Choklad, choklad och äter igen choklad. Något som alltid går hem till den som inte önskar sig något är mat. I alla dess former men kanske framför allt sötsaker. Under Afternoon choklad får du frossa i choklad i alla dess olika former. 

 2. 12

  Kör gokart

  Till de som inte önskar dig något har de inte tänkt på gokart. En dag på gokartbanan är en upplevelse som tar fram tävlingshornen hos alla. 

17 födelsedagspresenter till den som har allt
 1. 13

  Lerduveskytte

  Hur pricksäker är du? Testa färdigheterna under ett lerduveskytte. Alla behöver lite mer spänning i vardagen helt enkelt!

 2. 14

  Takvandring

  Har du verkligen allt? Har du ett minne av att se solnedgången från ett hustak på en känd byggnad i din stad? Samla på flera minnen av vackra stunder med en takvandring!

En upplevelse skapar minnen som ni kan dela tillsammans

Till skillnad från en pryl kan du faktiskt dela en upplevelse med födelsedagsbarnet. Passa på att ge en upplevelse som du vet är en dröm som ni båda delar. Det kan vara allt från det lilla till det stora. Chokladprovning, helikoptertur, när det kommer till upplevelser finns det inga begränsningar på vad du kan ge. Det ni kommer bära med er är ett minne för livet. Upplevelser för två är de bästa upplevelserna! 

17 födelsedagspresenter till den som har allt
 1. 15

  Luftballongstur

  Vet du vad det bästa är med att flyga luftballong? Att den ena turen aldrig är lik den andra. Oavsett om födelsedagsbarnet redan har varit med om luftballongsflygning tidigare kommer den här upplevelsen skapa nya minnen. Att flyga luftballonger något helt unik. 

 2. 16

  Vinprovning online

  Skippa utekvällen och ge bort en vinprovning i hemmet. Skäm bort födelsedagsbarnet med en vinprovning. Duka från med dina finaste glas, tänd ljus sen löser sommelier resten. Vinprovningen är en förinspelad provning där ni kan pausa, spola tillbaka och se om den igen för att ta det i er egna takt. 

 3. 17

  Helikoptertur

  Till alla som inte önskar sig något, ni kommer ångra er. För en helikoptertur är något som man inte vill gå minste om i livet. Med en upplevelse från en helikopter kommer du garanterat ge en present som födelsedagsbarnet aldrig kommer att glömma.

17 födelsedagspresenter till den som har allt

Satsa på ett säkert kort

Är du fortfarande osäker på vad du ska ge hon eller han som har allt? Vad sägs om att ge ett presentkort där de själva får välja bland över 300 upplevelsen? Du bestämmer helt själv vilken summa som du vill ge för att sedan låta födelsedagsbarnet göra valet. Alla våra presentkort är giltiga i 3 år vilket gör att det finns gott om tid att hitta en upplevelse som passar. Många väljer att överlämna upplevelsepresenten tillsammans med en bukett blommor eller en fin chokladask. Eller varför inte skicka över den digitalt titel till deras mejl. På så sätt blir det en trevlig överraskning när han eller hon kollar igenom sin mejl och hittar ett personlig presentkort.