Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Öl och Ostprovning
Kampanj
-30%

Ost och Ölprovning Linköping

(12st omdömen) Läs alla
419 kr 599 kr
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Karlstad, Jönköping, Växjö Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 18 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 2 timmar Viktig information Drick inte alkohol före provningen. Undvik parfym och starka dofter.

Ost- och ölprovning med sommelier i Linköping


Tänk dig en provning där du får möjlighet att dränka dina smaklökar i olika smakkombinationer mellan ost och öl. Du får smaka på flera karaktäristiska ostar tillsammans med öl av alla dess färger, från ljus till mörk. Och du får inte glömma att du också får lära dig massor av intressant fakta om både drycken och tilltugget.

 

  • Upptäck nya, spännande och goda smakkombinationer
  • Bli guidad av en erkänt skicklig sommelier
  • Lär dig om tillverkningsprocesserna och vad de gör med smakerna 

     

Om upplevelsen - Ost och ölprovning i Linköping:

I en gemytlig miljö får du följa med på en resa in i osten och ölets gemensamma värld. Under den två timmar långa provningen guidas du av en erfaren och erkänt skicklig sommelier. Oavsett hur bevandrad du är i ost- och ölvärlden är det här något för dig. Du kommer få prova fyra kombinationer där vår sommelier noga valt ut olika typer av öl och matchat dem med en stor blandning ostar – allt för att skapa den perfekta balansen mellan smakerna.

Provningtillfället ger dig möjlighet att:

  • Bli kompisgängets öl- och tilltuggsexpert
  • Upptäck det komplexa i alla ölsorter

     

Provningen är upplagd som en mellan en och två timmar lång ölskola där du får en grundlig lektion i ölets historia, för att på så sätt förstå varför vissa öl smakar på ett visst sätt. Du kommer testa allt ifrån den ljusaste lagern till den mörkaste stouten och allt däremellan. Dessutom kommer du lära dig vilken ost du ska ta till vilken öl för att maximera smakerna, och varför det är så – allt för att du ska kunna göra rätt val när du själv ska välja öl och ost i framtiden.

 

** Varje provningstema är säsongsbaserat. Valet av tema görs av dig eller mottagaren av upplevelsepresenten vid tidsbokningen för respektive ort efter köpet. Följ anvisningarna i värdebeviset. Smidigt och enkelt! 
 Kan alla delta i upplevelsen?

Absolut, så länge du är över 20 år är du varmt välkommen på provningen. Ingen tidigare erfarenhet kring dryckesprovningar krävs.

Hur förbereder jag mig bäst för en provning?

Du behöver inte göra något särskilt inför provningen, men vill du komma extra förberedd kan du alltid läsa på om hur en provning går till. Inför provningen rekommenderar vi att du äter något lätt så du inte kommer dit på tom mage. På själva provningen rekommenderar vi att ni inte bär för starka dofter i form av parfym och inte dricker någon annan alkoholhaltig dryck innan själva provningen. Detta då det kan påverka både smaklökarna och luktsinnet. 

Hur lång är öl och ostprovningen?

Provningen är ca 2 timmar lång

Hur går provningen till i Linköping?

Varje provning är unik, men i stora drag kommer ni få testa flera olika ölsorter både för sig och i kombination med olika ostar. Guidade av en erfaren instruktör kommer ni upptäcka nya fantastiska smakkombinationer. Själva öldelen av provningen kan ses som en ölskola, där ni får fördjupa er i drycken och lära er mer om dess ursprung. Under kvällen introduceras och provas ett spektra av olika öl, från det ljusaste till det mörkaste. Vem vet, du kanske hittar både en ny favoritöl och ost under kvällen! 
Omdömen av den här upplevelsen:
12 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Öl och Ostprovning
Karl-Einar Rekommenderar! Jag och min fru var på öl och ostprovning i Uppsala den 10:e Mars. Det var riktigt spännande att upptäcka hur mycket ett öl kunde ändra karaktär beroende på vilken ost man åt samtidigt. Vår sommelier Anton var mycket kunnig och trevlig och gjorde vår kväll perfekt. Kan absolut rekommendera detta.
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Brunchkryssning
Brunchkryssning
(3) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 375 kr
Läs mer
Kampanj
-30%
Ölprovning
Ölprovning i Linköping
(25) +14
Testa olika sorter av öl under vår provning av utvalda ölsorter med tilltugg. En härlig provningsupplevelse för alla.
Från 384 kr 549 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning i Linköping
(17) +13
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 487 kr 649 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Middag i Mörker
Middag i Mörker
+1
Upplev den unika upplevelsen med att äta middag i totalt mörker.
Från 749 kr 999 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Sip and paint
Sip and paint
+5
Med pensel i ena handen och din favoritdryck i den andra gör Sip and Paint dig den perfekt upplevelsen för den kreativa.
Från 374 kr 499 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Matvandring
Matvandring
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 374 kr 499 kr
Läs mer