Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer
Mordgåta med Middag

Mordgåta med Middag för två

(13st omdömen) Läs alla
1.798 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på flera orter:
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala Antal deltagare Upplevelsen är för två personer och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Åldersgräns 18 år (20 år i Malmö) eller 15 år med målsmans sällskap (gäller ej Malmö). Glöm ej att ta med giltig legitimation.  Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 3 timmar Viktig information Tvårätters middag ingår. Allergier och vegetariska alternativ löses.

Njut av en fantastisk middag under en kväll i deckaranda

Gör dig redo för en mystisk kväll, fylld av misstankar och skratt! Under kvällen ges du möjligheten att vara med och lösa en rafflande mordgåta full av mysterier. Samtidigt bjuds du på en riktigt god middag.
 

  •  Delta i ett mystiskt och klurigt mordmysterium med många skratt
  •  Utsökt tvårättersmiddag serveras under mordgåtan
  •  Du deltar på den nivån du känner dig bekväm i

     


Om upplevelsen - Mordgåta med middag:

Gör dig redo för en mystisk kväll, fylld av misstankar och skratt! Under kvällen ges du möjligheten att vara med och lösa en rafflande mordgåta full av mysterier. Samtidigt bjuds du på en fantastisk två rätters middag.

En mordgåta handlar om att man vill hitta vem den skyldige mördaren är. Du är med i ett mysterium som ni tillsammans med era instruktioner, rollfigurer och ledtrådar ska lösa, och det är det som hela kvällen går ut på, samtidigt som du får äta en god middag. När alla är samlade får man en förklaring om bakgrunden till mordet.

Sedan blir du tilldelad en karaktär och instruktioner om din rollfigur. Det krävs absolut inte några skådespelartalanger, alla kan vara med och du deltar på den nivån du känner dig bekväm i. Sen är det dags att slå dig ner till middagen, och mysteriet kan börja! Nu gäller det att samla information från dina motspelare, för ju mer information du får desto närmare mördaren kommer du. För vem är mördaren? Är det din bordsgranne, servitrisen, eller - är det du?


 

✔ Det finns tre olika mordgåtor att välja bland:

Balltorps Teater 

Ett mordmysterium på 1920-talet. Något fruktansvärt sker på Balltorps teater. Under en föreställning av teateruppsättningen "den sista ridån" kollapsar huvudrollsinnehavaren, John Doe och ligger död på golvet. Det skapar kaos på teatern, folk skriker och ridån faller till marken så att man kan börja förundersökningarna. Det finns misstankar som pekar på att John inte dött en naturlig död och Scotland Yard tror att det handlar om ett mord. Var det planerat, eftersom teatern får ett uppsving efter denna händelse? Det är dags att få svar på alla mystiska frågor och hitta den kallblodiga mördaren…
 

Firmafesten!

En mordgåta med skratt och humor, utspelad i nutid.En firmafest går av stapeln och Wall Enberg har bjudit in sina anställda på företaget Intrustor AB. Några av gästerna under festligheterna är även hans ex-fruar; Karolina och Louise, hans advokat Sam Filbersky och hans goda vän Sigge Björk, då dessa skänkt honom glädje under året som gått. Alla har mycket trevligt men plötsligt vänds kvällen upp och ner när kommissarie Wallander anländer. Ett mystiskt mord har skett och nu har han kommit till festen för att gripa någon… Denna mordgåta är mycket komiskt där du får skratta och se sidor av dina kollegor/vänner du inte trodde fanns. 
 

Cederhalls Ridklubb

Sverige, 1990-talet. Ett hemskt dödsfall har skett på Cederhalls Ridklubb och det är ingen mindre än dess ordförande, Fru Amanda Cederhall som bragts om livet. Först trodde man att hennes död var en olyckshändelse, men när polisutredningen börjar ta fart misstänker de att att hon kan ha blivit mördad. Trots det hemska som hänt fortsätter klubben agera som vanligt och ska välja en ny ordförande. Man fortsätter även att köpa och sälja hästar inför det stora hästloppet där man man ska både tjäna och satsa mycket pengar och polisen kan inte göra någonting åt det. Vem är den mystiska mördaren och varför har det vidriga mordet begåtts?
 

** Val av tema för mordgåtan samt middagsmeny görs av dig eller mottagaren av upplevelsepresenten vid tidsbokningen för respektive ort efter köpet. Du kan välja förrätt och huvudrätt eller huvudrätt och efterrätt. Följ anvisningarna i värdebeviset. Smidigt och enkelt!Hur går upplevelsen till?

Upplevelsen inleds med en introduktion där bakgrunden till mordet förklaras och alla i sällskapet tilldelas sin roll/karaktär för kvällen. Hela gruppen deltar i mordmysteriet och man agerar självklart på den nivån man är bekväm med. Mysteriet fortsätts att lösas under kvällens gång, med paus för mat och nya ledtrådar. Kvällen avslutas med att all information som samlats in under kvällen knyts ihop och förhoppningsvis leder det till att mördaren avslöjas. Innan ni avslutar kvällen delas priser ut för ”Bästa lösning”, "Mest pengar” och ”Bästa karaktär”.

Går det att utföra upplevelsen på engelska?

Ja det är möjligt att utföra upplevelsen på svenska eller engelska. Viktigt att ni meddelar arrangören detta innan om ni önskar att utföra upplevelsen på engelska.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
13 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Mordgåta med Middag
Kristin Kanonkväll! Mycket trevlig kväll! Vi fick en kanonkväll ihop med arbetsgruppen och alla gick all in. Tror att gänget som man är med gör om det fungerar eller inte!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Brunchkryssning
Brunchkryssning för två
(1) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 1.280 kr
Läs mer
Ölprovning
Ölprovning för två
(24) +14
Testa olika sorter av öl under vår provning av utvalda ölsorter med tilltugg. En härlig provningsupplevelse för alla.
Från 1.098 kr
Läs mer
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning för två
(17) +13
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 1.198 kr
Läs mer
Matvandring
Matvandring för två
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 2.498 kr
Läs mer
Romprovning
Romprovning för två
(7) +8
Romprovningen som ger dig det utmärkta tillfället att uppleva den mångfald av smaker aromerna tillför.
Från 1.198 kr
Läs mer
Räkfrossa till havs
Räkfrossa till havs för två
(2) +3
Hugg in på buffén bestående av havets läckerheter medan du glider längst det vackra kustbandet under en härlig kryssning.
Från 998 kr
Läs mer