Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Skärmflygning

Skärmflygning i Stockholm

(8st omdömen) Läs alla
995 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på flera orter:
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Göteborg, Kåseberga, Åre Antal deltagare Upplevelsen är för en person Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet April - oktober Varaktighet 1 timme varav flygningen tar cirka 15 minuter Viktig information Gravida personer får ej deltaga. Personer påverkade av alkohol eller droger kommer inte få flyga. Åskådare är välkomna. Minimivikt 30 kg & Maxvikt 110 kg.

Glid fram och njut av Sveriges vackra miljöer från ovan

Vad säger du om att sväva fritt på flera hundra meters höjd? Vi säger att det är en otroligt häftig upplevelse. Ta möjligheten att flyga som en fågel medan du njuter av vinden i ansiktet med synen av Sveriges vackra landskap under dig. Under våra tandemflygningar så är du alltid tillsammans med en erfaren instruktör.
 

  • En spänningsfylld och vacker upplevelse från ovan
  • Du flyger säkert tillsammans med en erfaren instruktör
  • Upplev frihetskänslan och utsikten

     

Om upplevelsen - Skärmflygning:

Om du någonsin drömt om att kunna flyga och sväva fritt så är skärmflygning en upplevelse för dig. Den är spänningsfylld men samtidigt enkel och trygg.

Skärmflygningen sker tillsammans med en erfaren instruktör och inleds med information, flyglära och test av utrustning. Upplevelsen tar ca 1-2 timmar varav flygningen tar ca 15 minuter beroende på väderförhållanden.

 

Hur det går till att skärmflyga med en tandempilot:

Det finns tre olika metoder att starta:

- Start från ett berg eller från en brant sluttning. 
- Start genom vinsch på ett platt öppet fält. 
- Start med paramotor på öppet fält. (Läs mer om vår upplevelse flyg paramotor här)

I Sverige finns det inte så många höga berg att starta ifrån. Därför är det ganska vanligt att starta flygningen med vinschning. Det lämpar sig bra för flygning vid utbildning eftersom det oftast går att vinscha i olika start och vindriktningar. Starter ifrån berg eller branta slutningar är mer vindriktningsberoende.

Innan en start förbereder tandempiloten alltid flygningen genom att inspektera startområdet och de aktuella vind- och väderförhållanden på plats. Sedan packas utrustningen upp och läggs fram för kontroll, allt för att upplevelsen alltid ska vara maximalt säker. 

När kontrollen av utrustningen är klar, ni har fått på er personlig utrustning och selen är justerad och klar - så är det dags att börja flyga. 

Vid en start drar alltid tandempiloten upp skärmen i luften först och ser till att ha kontroll på skärmen. Sedan sker starten genom att vända om i flygriktningen och ta fart med några steg framåt. Om vinden är idealisk behövs det oftast bara några få korta steg för att komma igång med flygningen. Om det är lätt eller ingen vind sker starten genom att springa igång skärmen med en rusning framåt.

Flygskärmar är enkla att manövrera och konstruktionen är mycket stabil. Tack vare skärmens design strävar den alltid efter att flyga rakt fram med piloten och passageraren mitt under.

Att landa är mycket enkelt och odramatiskt. En väl genomförd landning är som att kliva ner från en stol, och sedan ta några steg framåt. Landningsprinciperna lär man sig grundligt vid utbildningen/flygläran.Hur ska jag klä mig för skärmflygning?

Kläder efter väder är att rekommendera. Ta gärna en extra tröja, en vindtät jacka och ett par handskar för det kan bli kyligt uppe i luften. Viktigt att du har skor som sitter fast ordentligt på fötterna.

Flyger jag själv?

Nej, upplevelsen avser en tandemflygning, vilket innebär att du flyger tillsammans med en erfaren instruktör som hjälper dig få en så härligt och njutningsfull upplevelse som möjligt uppe i det blå. 

Tandemflygning innebär att du flyger tillsammans med en instruktör. Du förankras framför piloten, i en egen sele, och hjälper till vid starten genom att springa rakt fram. Under flygturen ger instruktören dig instruktioner kring hur du ska göra. Sen är det bara att njuta av utsikten, tystnaden och upplevelsen.

Kan vem som helst flyga?

Nästan, det är en upplevelse som passar de allra flesta. Så länge du är vid god hälsa och inte allt för höjdrädd (mest för din egen skull) är du varmt välkommen!
Minimivikt är 30kg och maxvikt 110kg för upplevelsen. Gravida personer får ej deltaga. Personer påverkade av alkohol eller droger får av uppenbara skäl inte flyga. Åskådare är varmt välkomna. 


Hur stora är skärmarna man använder och hur länge kan man flyga?

De flesta skärmar som används vid skärmflygning idag har ett vingspann på 10-13 meter. Flygskärmarna har i allmänhet ett glidtal på uppemot 1:8, de glider med andra ord åtta meter framåt för varje meter de sjunker. Storts sin storlek är skärmar mycket enkla att manövrera och kan svänga mycket snävt och med stor precision. Skärmar kan flyga i mellan 20 och 50 km/h.

Flygskärmarnas prestanda är idag sådana att det går att flyga längre distanser och stanna i luften i åtskilliga timmar. Världsrekorden i distansflygning är drygt 45 mil (USA) och rekordet för tid i luften är över elva timmar. Men så länge kommer inte inte er upplevelse äga rum. 

Hur startar man sin skärmflygning?

Det finns tre olika metoder att starta skärmflygningen, vilken som används vid just din upplevelse beror på vart flygningen utförs. 
De tre olika startmetoderna är:

  • Start från berg eller bergssluttningar (skidbackar är idealiska).
  • Start genom vinsch på platta, öppna fält.
  • Start med motor/paramotor på platt, öppet fält.

Sverige är ett förhållandevis platt land med få höga och etablerade berg att starta ifrån, vilket gör att starta med vinschning är en vanligt förekommande metod. 

Omdömen av den här upplevelsen:
8 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Skärmflygning
Måns Mycket trevliga resor med bra upplägg! Mycket trevliga resor med bra upplägg!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Racing Experience
Racing Experience
(5) +6
En av de mest unika racingupplevelserna med mycket körtid. Upplev nya GT4 RS, Ferrari F8 Tributo & AMG GT R
Från 2.337 kr 3.595 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Helikoptertur
Helikoptertur i Stockholm
(14) +7
Fantastiska miljöer och oslagbara vyer från ovan över Stockholm, Göteborg & Malmö när du flyger helikopter tillsammans med en erfaren pilot.
Från 1.196 kr 1.595 kr
Läs mer
Kampanj
-55%
Bara hos happy-day
Top Gear Racetrack
Top Gear Racetrack
(5) +5
En helt unik körupplevelse där du får köra fyra olika supersportbilar på både bana och landsväg.
Från 4.948 kr 10.995 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Spaka Flyget Själv
Spaka Flyget Själv i Stockholm
(2) +7
Det är en otrolig frihetskänsla när du testar att spaka flyget tillsammans med en erfaren pilot högt bland molnen.
Från 1.949 kr 2.699 kr
Läs mer
Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Gevär- och pistolskytte
Gevär- och pistolskytte i Stockholm
(4) +4
Kliv in i filmens värld och testa några av de mest populära vapen som actionhjältarna använder i Hollywood.
Från 1.598 kr 2.459 kr
Läs mer
Kampanj
-30%
Bara hos happy-day
Kör Världens Snabbaste Bil
Kör Världens Snabbaste Bil
(6) +39
Upplev känslan att köra världens snabbaste bil. En unik körupplevelse på våra svenska vägar. Känn trycket
Från 767 kr 1.095 kr
Läs mer