Vår-Rea upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Skärmflygning

Skärmflygning i Åre

(8st omdömen) Läs alla
2.199 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på flera orter:
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Göteborg, Kåseberga, Åre Antal deltagare Upplevelsen är för en person Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet Året om Varaktighet 1 timme varav flygningen tar cirka 15 minuter Viktig information Gravida personer får ej deltaga. Personer påverkade av alkohol eller droger kommer inte få flyga. Åskådare är välkomna. Minimivikt 30 kg & Maxvikt 110 kg.

Upplev Åre från ovan genom tandemskärmflygning 

Har du också drömt om att få flyga bland molnen? Varför inte prova på att skärmflyga över vackra Åre! Upplev naturen från fåglarnas perspektiv och njut av utsikten och vinden i ansiktet. Testa på att skärmflyga tandem tillsammans med en av våra utbildade instruktörer. 


  • Skärmflyg tandem med en erfaren instruktör
  • Filmning av upplevelsen ingår 
  • Njut av utsikten och den spänningsfyllda upplevelsen 
     

Om upplevelsen - Skärmflygning i Åre:

Här erbjuds tandemflyg från Åreskutan året om. Utan tidigare kunskaper om skärmflygning kan du efter några minuters förberedelser koppla ihop dig med en av instruktörerna och sedan få flyga som en fågel. Upplevelsen i sin helhet inkl upptransport, instruktioner, flygning och eftersnack, tar ungefär 1,5 timmar.

Utrustningen som du behöver ta med själv är stabila skor eller kängor, handskar och en tunn mössa att ha under hjälmen. Vi lånar ut all utrustning som rör själva flygningen.

När det väl är dags för flygningen kommer du och din tandempilot att sätta på er all säkerhetsutrustning. Ni kommer att spänna fast er tillsammans så att ni sitter säkert ihop genom en sele utrustad med fallskärm. Med på plats är ni redo för att ger er ut och sväva över marken! Instruktören ser till så att glidskärmen är redo när ni tar stegen mot hängkanten. Sen är det bara för er att njuta av att sväva fritt i luften över fantastisk natur. Helt magiskt! Flygningen avslutas med en bra och säker landning för högsta säkerhet.

Själva flygningen tar runt 15 minuter. Du får allt på video som du sedan får med dig hem på ett USB eller minneskort utan extra kostnad.

Hur ska jag klä mig för skärmflygning?

Kläder efter väder är att rekommendera. Ta gärna en extra tröja, en vindtät jacka och ett par handskar för det kan bli kyligt uppe i luften. Viktigt att du har skor som sitter fast ordentligt på fötterna.

Flyger jag själv?

Nej, upplevelsen avser en tandemflygning, vilket innebär att du flyger tillsammans med en erfaren instruktör som hjälper dig få en så härligt och njutningsfull upplevelse som möjligt uppe i det blå. 

Tandemflygning innebär att du flyger tillsammans med en instruktör. Du förankras framför piloten, i en egen sele, och hjälper till vid starten genom att springa rakt fram. Under flygturen ger instruktören dig instruktioner kring hur du ska göra. Sen är det bara att njuta av utsikten, tystnaden och upplevelsen.

Kan vem som helst flyga?

Nästan, det är en upplevelse som passar de allra flesta. Så länge du är vid god hälsa och inte allt för höjdrädd (mest för din egen skull) är du varmt välkommen!
Minimivikt är 30kg och maxvikt 110kg för upplevelsen. Gravida personer får ej deltaga. Personer påverkade av alkohol eller droger får av uppenbara skäl inte flyga. Åskådare är varmt välkomna. 


Hur stora är skärmarna man använder och hur länge kan man flyga?

De flesta skärmar som används vid skärmflygning idag har ett vingspann på 10-13 meter. Flygskärmarna har i allmänhet ett glidtal på uppemot 1:8, de glider med andra ord åtta meter framåt för varje meter de sjunker. Storts sin storlek är skärmar mycket enkla att manövrera och kan svänga mycket snävt och med stor precision. Skärmar kan flyga i mellan 20 och 50 km/h.

Flygskärmarnas prestanda är idag sådana att det går att flyga längre distanser och stanna i luften i åtskilliga timmar. Världsrekorden i distansflygning är drygt 45 mil (USA) och rekordet för tid i luften är över elva timmar. Men så länge kommer inte inte er upplevelse äga rum. 

Hur startar man sin skärmflygning?

Det finns tre olika metoder att starta skärmflygningen, vilken som används vid just din upplevelse beror på vart flygningen utförs. 
De tre olika startmetoderna är:

  • Start från berg eller bergssluttningar (skidbackar är idealiska).
  • Start genom vinsch på platta, öppna fält.
  • Start med motor/paramotor på platt, öppet fält.

Sverige är ett förhållandevis platt land med få höga och etablerade berg att starta ifrån, vilket gör att starta med vinschning är en vanligt förekommande metod. 

Omdömen av den här upplevelsen:
8 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Skärmflygning
Måns Mycket trevliga resor med bra upplägg! Mycket trevliga resor med bra upplägg!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Racing Experience
Racing Experience
(5) +7
En av de mest unika racingupplevelserna med mycket körtid. Upplev nya GT4 RS, Ferrari F8 Tributo & AMG GT R
Från 2.337 kr 3.595 kr
Läs mer
Kampanj
-55%
Bara hos happy-day
Top Gear Racetrack
Top Gear Racetrack
(5) +5
En helt unik körupplevelse där du får köra fyra olika supersportbilar på både bana och landsväg.
Från 4.948 kr 10.995 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Helikoptertur
Helikoptertur
(14) +7
Fantastiska miljöer och oslagbara vyer från ovan över Stockholm, Göteborg & Malmö när du flyger helikopter tillsammans med en erfaren pilot.
Från 1.196 kr 1.595 kr
Läs mer
Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Gevär- och pistolskytte
Gevär- och pistolskytte
(4) +4
Kliv in i filmens värld och testa några av de mest populära vapen som actionhjältarna använder i Hollywood.
Från 1.397 kr 2.149 kr
Läs mer
Kampanj
-30%
Bara hos happy-day
Kör tre supersportbilar
Kör tre supersportbilar
(3) +39
Det bästa från tre världar, här får du greppa tag i ratten på tre tyska kraftpaket från Audi, Porsche och Mercedes.
Från 2.307 kr 3.295 kr
Läs mer
Kampanj
-30%
Bara hos happy-day
Kör Världens Snabbaste Bil
Kör Världens Snabbaste Bil
(6) +39
Upplev känslan att köra världens snabbaste bil. En unik körupplevelse på våra svenska vägar. Känn trycket
Från 767 kr 1.095 kr
Läs mer