Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Skärmflygning

Skärmflygning i Kåseberga

(8st omdömen) Läs alla
1.199 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på flera orter:
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Göteborg, Kåseberga, Åre Antal deltagare Upplevelsen är för en person Åldersgräns Från 8 års ålder Tillgänglighet April - oktober Varaktighet 1 timme varav flygningen tar cirka 15 minuter Viktig information Gravida personer får ej deltaga. Personer påverkade av alkohol eller droger kommer inte få flyga. Åskådare är välkomna. Minimivikt 30 kg & Maxvikt 110 kg.

Upplev Tandemskärmflyg över Österlens vackra landskap

Välkommen till ditt livs flygäventyr, där du får uppleva Österlens fantastiska landskap när instruktören flyger er över både land och hav. Upplev den helt otroliga äventyrsupplevelsen med total frihet flera hundra meter upp i luften. Upplevelsen utförs alltid tillsammans med utbildad instruktör som kommer att ta hand om dig från start till landning.


  • Ett spännande och vackert äventyr
  • Erfarna instruktörer säkerställer att det blir en otrolig upplevelse
  • Upplev friheten på 300 meters höjd

     

Om upplevelsen - Skärmflygning i Kåseberga Österlen:

Flygningen utgår i från de klassiska kullarna ut mot havet vid Kåsebergas kust och utförs alltid i goda väderförhållanden. Tillsammans med en erfaren instruktör inleds upplevelsen med information, flyglära och test av utrustning. När all förberedelse och instruktion är klar så det dags för själva flygningen. 

Du sätts ihop med din tandempilot genom en sele med ben och mag/bröstremmar, som sitter fast i en fallskärm som är nästan dubbelt så stor som en vanlig glidskärm. Instruktören reser skärmen i flygläge, sedan tar ni några steg mot hängkanten och ni lyfter sedan odramatiskt från marken. Ni flyger i cirka 15 minuter helt fritt över det vackra landskapet och havet vid Sveriges sydspets. Flygningen avslutas med en bra och säker landning för högsta säkerhet. 

Upplevelsen är nästan för alla, gammal som ung, miniålder är 8 år och minimivikt är 30kg och maxvikt är 110kg.  Du bör använda bra skor (gärna kängor) ta med en långärmad tröja eftersom vinddraget under flygturen kyler lite. Ta med handskar och solglasögon samt kamera med halsrem om upplevelsen skall förevigas. 
 Hur ska jag klä mig för skärmflygning?

Kläder efter väder är att rekommendera. Ta gärna en extra tröja, en vindtät jacka och ett par handskar för det kan bli kyligt uppe i luften. Viktigt att du har skor som sitter fast ordentligt på fötterna.

Flyger jag själv?

Nej, upplevelsen avser en tandemflygning, vilket innebär att du flyger tillsammans med en erfaren instruktör som hjälper dig få en så härligt och njutningsfull upplevelse som möjligt uppe i det blå. 

Tandemflygning innebär att du flyger tillsammans med en instruktör. Du förankras framför piloten, i en egen sele, och hjälper till vid starten genom att springa rakt fram. Under flygturen ger instruktören dig instruktioner kring hur du ska göra. Sen är det bara att njuta av utsikten, tystnaden och upplevelsen.

Kan vem som helst flyga?

Nästan, det är en upplevelse som passar de allra flesta. Så länge du är vid god hälsa och inte allt för höjdrädd (mest för din egen skull) är du varmt välkommen!
Minimivikt är 30kg och maxvikt 110kg för upplevelsen. Gravida personer får ej deltaga. Personer påverkade av alkohol eller droger får av uppenbara skäl inte flyga. Åskådare är varmt välkomna. 


Hur stora är skärmarna man använder och hur länge kan man flyga?

De flesta skärmar som används vid skärmflygning idag har ett vingspann på 10-13 meter. Flygskärmarna har i allmänhet ett glidtal på uppemot 1:8, de glider med andra ord åtta meter framåt för varje meter de sjunker. Storts sin storlek är skärmar mycket enkla att manövrera och kan svänga mycket snävt och med stor precision. Skärmar kan flyga i mellan 20 och 50 km/h.

Flygskärmarnas prestanda är idag sådana att det går att flyga längre distanser och stanna i luften i åtskilliga timmar. Världsrekorden i distansflygning är drygt 45 mil (USA) och rekordet för tid i luften är över elva timmar. Men så länge kommer inte inte er upplevelse äga rum. 

Hur startar man sin skärmflygning?

Det finns tre olika metoder att starta skärmflygningen, vilken som används vid just din upplevelse beror på vart flygningen utförs. 
De tre olika startmetoderna är:

  • Start från berg eller bergssluttningar (skidbackar är idealiska).
  • Start genom vinsch på platta, öppna fält.
  • Start med motor/paramotor på platt, öppet fält.

Sverige är ett förhållandevis platt land med få höga och etablerade berg att starta ifrån, vilket gör att starta med vinschning är en vanligt förekommande metod. 

Omdömen av den här upplevelsen:
8 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Skärmflygning
Måns Mycket trevliga resor med bra upplägg! Mycket trevliga resor med bra upplägg!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Racing Experience
Racing Experience
(5) +6
En av de mest unika racingupplevelserna med mycket körtid. Upplev nya GT4 RS, Ferrari F8 Tributo & AMG GT R
Från 2.337 kr 3.595 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Helikoptertur
Helikoptertur
(14) +7
Fantastiska miljöer och oslagbara vyer från ovan över Stockholm, Göteborg & Malmö när du flyger helikopter tillsammans med en erfaren pilot.
Från 1.196 kr 1.595 kr
Läs mer
Kampanj
-55%
Bara hos happy-day
Top Gear Racetrack
Top Gear Racetrack
(5) +5
En helt unik körupplevelse där du får köra fyra olika supersportbilar på både bana och landsväg.
Från 4.948 kr 10.995 kr
Läs mer
Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Gevär- och pistolskytte
Gevär- och pistolskytte
(4) +4
Kliv in i filmens värld och testa några av de mest populära vapen som actionhjältarna använder i Hollywood.
Från 1.397 kr 2.149 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Spaka Flyget Själv
Spaka Flyget Själv
(2) +7
Det är en otrolig frihetskänsla när du testar att spaka flyget tillsammans med en erfaren pilot högt bland molnen.
Från 1.799 kr 2.399 kr
Läs mer
Kampanj
-30%
Bara hos happy-day
Kör Världens Snabbaste Bil
Kör Världens Snabbaste Bil
(6) +39
Upplev känslan att köra världens snabbaste bil. En unik körupplevelse på våra svenska vägar. Känn trycket
Från 767 kr 1.095 kr
Läs mer