Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans Läs mer
Hickorygolf

Hickorygolf Stockholm

1.995 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på FLERA ORTER
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
viktig information - Orter Stockholm, Göteborg Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet Upplevelsen utförs under golfsäsongen Varaktighet Cirka 3 timmar

Lär dig hickorygolf tillsammans med Hickorygolf Professional Owe Werner i Åkersberga, Stockholm!

Vill du lära dig om golfens historia och spela som om du levde för 100 år sedan? Då är hickorygolf ett ypperligt tillfälle att testa just det. Låna tidsenliga kläder och utrustning och hör historier om hur man spelade förr. Det blir en rolig halvdag med mycket spel.


  • Låna tidsenlig utrustning och klädsel
  • Lär dig allt om golfens historia och varför hickorygolf är så populärt 
  • Dagen leds av en sakkunnig Hickorygolf Professional

     

Om upplevelsen - Hickorygolf i Stockholm:

Välkommen till Åkersberga i Stockholm där du får träffa Owe Werner som under en halvdag kommer lära dig spela hickorygolf.

Dagen börjar med en introduktion till golfens historia med fokus på både spelets och utrustningens utveckling under mer än 500 år. Efter introduktionen kommer du få låna Golflinks professionellt renoverade antika klubbor (100 år gamla) med skaft av hickoryträ och grepp av läder och givetvis en tidsenlig bärbag.

Du kommer spela med replicabollar som är tillverkade i formar från 1914-1923. För den som vill finns det även tidsenliga kläder att låna. 

Du kommer få lära dig om klubborna, hur de bör användas och du kommer även få tid till att lära känna ditt set.

När du känner att du har lite koll på grejerna är det dags att dra igång dagens spel, en klassisk 9 håls match med sunningdale och stymie rule.

Under spelet gång kommer vi ge goda tips och råd samt historiska anekdoter. När spelet är slut avrundar vi med en sammanfattning av dagen tillsammans med en förfriskning och vi tittar på bilder.
  

Vad är hickorygolf?

Hickorygolf är ett annorlunda och roligt sätt att spela golf på. I tidsenliga kläder och träklubbor blir golfspelet något helt annat än vad den vane golfaren är van vid. Det gäller att ha fokus på rätt tempo, bra tajming och ha känsla i svingen. 

Vad spelar man med för klubbor?

Hickoryklubborna har skaft av träslaget hickory, valnöt, därav namnet Hickorygolf. Hickory är ett hårt och elastiskt träslag som också används flitigt för skaft till yxor, hammare, trumpinnar mm. Det förekommer även klubbor med skaft av ask eller bambu men vanligast är valnöt.


Behöver jag kunna spela golf för att delta?

Absolut inte! Upplevelsen går lika bra att genomföra oavsett kunskapsnivå. Det är en rolig och utmanande sport där precision och känsla spelar stor roll. Men framför allt är det viktigt att ha kul! 

Vem är Owe Werner?

Owe har spelat och instruerat i golf sen 90-talet och har sen 2006 spelat hickorygolf. På sin internationella förteckning har han bland annat vunnit hickory -mästerskap i Skottland och Wales samt kommit till tredje plats i World Hickory Open. Owe kan besvara de flesta av dina frågor och funderingar om sporten.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Hickorygolf
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-20%
Flyg Luftballong
Flyg Luftballong Stockholm (1) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.996 kr 2.495 kr
Room Escape
Room Escape Stockholm (18) Läs mer om upplevelsen här!
Från 395 kr
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund
Från 495 kr
Vildmarksbyn
Från 3.990 kr
Takvandring
Takvandring Stockholm  (3) Läs mer om upplevelsen här!
Från 695 kr
Grottkrypning
Från 890 kr