Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans Läs mer
Hickorygolf

Hickorygolf

1.995 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på FLERA ORTER
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
viktig information - Orter Stockholm, Göteborg Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet Upplevelsen utförs under golfsäsongen Varaktighet Cirka 3 timmar

Upplev hickorygolf med tidsenlig utrustning och klädsel

Var med och upplev hickorygolf, lär dig golfens historia och låna tidsenliga kläder samt utrustning för maximal inlevelse. Hickorygolf är precis på vanlig golf fast man använder sig av speciella kläder, klubbor av trä och speciella bollar.


✔ Spela golf på ett roligare sätt 

✔ Dagen leds av en Hickorygolf Professioal

✔ Lär dig allt om hickorygolf och dess historia

 


Om upplevelsen - Hickorygolf:

Under denna roliga och intressanta hickorygolf tur kommer du få uppleva känslan av att använda sig utav klubbor som är gjorda för över 100 år sedan. Hur det känns när golfklubbans huvud träffar replicabollarna och de flyger iväg genom luften.

Men innan detta får du en introduktion och vi kommer gå igenom lite historia. Vart hickorygolf kommer ifrån och varför det är så populärt. Sedan kommer du bli tilldelad ett set med golfklubbor och tidsenlig klädsel om så önskas.

Du kommer få lära dig om klubborna, hur de bör användas och du kommer även få tid till att lära känna ditt set. När du känner att du har lite koll på grejerna är det dags att dra igång dagens spel. Det blir en rolig och spännande dag med mycket kuriosa och historiska anekdoter.
  

Vad är hickorygolf?

Hickorygolf är ett annorlunda och roligt sätt att spela golf på. I tidsenliga kläder och träklubbor blir golfspelet något helt annat än vad den vane golfaren är van vid. Det gäller att ha fokus på rätt tempo, bra tajming och ha känsla i svingen. 

Vad spelar man med för klubbor?

Hickoryklubborna har skaft av träslaget hickory, valnöt, därav namnet Hickorygolf. Hickory är ett hårt och elastiskt träslag som också används flitigt för skaft till yxor, hammare, trumpinnar mm. Det förekommer även klubbor med skaft av ask eller bambu men vanligast är valnöt.


Behöver jag kunna spela golf för att delta?

Absolut inte! Upplevelsen går lika bra att genomföra oavsett kunskapsnivå. Det är en rolig och utmanande sport där precision och känsla spelar stor roll. Men framför allt är det viktigt att ha kul! 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Hickorygolf
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-20%
Flyg Luftballong
Flyg Luftballong (1) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Borås, Enköping, Falköping, Helsingborg, Högsäter, Lidköping, Lund, Sjöbo, Skövde, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Varberg, Västerås, Gävle, Halmstad, Karlstad, Borlänge, Mariestad
Från 1.996 kr 2.495 kr
Room Escape
Room Escape (18) Stockholm, Göteborg, Örebro, Jönköping, Norrköping, Linköping, Lund
Från 395 kr
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana Göteborg, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Karlstad, Luleå, Sundsvall, Borås, Kalmar, Ängelholm, Skövde, Åhus, Habo, Rättvik, Gällö, Oxelösund
Från 495 kr
Vildmarksbyn
Från 3.990 kr
Takvandring
Takvandring (3) Uppsala, Sundsvall
Från 695 kr
Grottkrypning
Från 890 kr