Upplevelser  • upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Saltyoga
Kampanj
-25%

Saltyoga Stockholm

292 kr 389 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på flera orter:
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Viktig information Drick gärna lite extra vatten innan och efter passet Orter Stockholm Antal deltagare Upplevelsen är för en person Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet Året om Varaktighet ca 90 minuter

Upplev saltets och yogans hälsoeffekter med saltyoga i Stockholm

Att yoga i ett saltrum har flera positiva effekter, yogan gör dig lugn och avslappnad medan saltet stärker ditt immunförsvar. Ett trevligt sätt att nå fullständig avkoppling.


 • Låt yogan få dig att slappna av och saltet ge dig ny energi
 • Bli ett med dig själv med en stärkande saltyoga
 • Lär dig vara i nuet och sluta oroa dig för det förflutna och för framtiden

   

Om upplevelsen - Saltyoga i Stockholm:

Välkommen in i vårt saltrum och öva dig i mindfullness genom härlig yogaträning. Träna dig att släppa taget och vara i nuet. Saltet får dig att sjunka djupare in i vila, närvaro och stillhet. 
 

Salt Yinyoga:

Yinyoga är en skön och lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar; stelisar, nybörjare eller vana yogisar. Yogaformen är en blandning av hathayoga, meditation och traditionell kinesisk medicin. Träna dig att släppa taget och vara i nuet, känn hur saltet får dig att sjunka djupare in i vila, stillhet och närvaro. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt ligament, bindeväven, myofascian, skelettet och våra inre organ. Vi utgår från meridianerna som är kroppens energibanor och löper i bindeväven. Känn hur stela baksidor av ben och vader samt höfterna sakta öppnas upp och blir mer elastiska och smidigare.

Yinyoga strävar inte efter ”perfektion” i slutpositionen; istället för att använda kroppen för att komma i position så använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yingoga är ett utmärkt komplement till andra fysiska aktiviteter och den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä- och/eller nackproblem och speciellt mot en stressad, prestationsinriktad livsstil.
 

Salt Kundaliniyoga:

Kundaliniyoga brukar också kallas för yogaformernas moder då det är en mjuk och samtidigt kraftfull yogaform som ger snabb effekt. Den indiska yogin Yogi Bhajan tog med sig yogaformen till väst i slutet av 1960-talet. Genom logiska tekniker som använts i tusentals år får du lära dig att nå balans och djup avslappning i kropp och sinne. Du får också en rejäl rengörande saltdetox. Vi går igenom enkla, mjukgörande och stärkande rörelser, meditativa mantran för att stilla tankeflöder, balanserade andningsövningar, rogivande meditationer och liggande djupavslappningar. 

Saltrummets tystnad bryts ibland av logisk musik, sång och mjuka vibrationer från tibetanska klangskålar. Klassen passar alla oavsett förkunskaper, alla möter sig själva på sin nivå. Med möjlighet att sitta på stol om du har svårt att sitta på golv och alternativa rörelser om di känner dig stel, är skadad eller har värk.
 

Salt Mindfullnessyoga:

Med Mindfullness som grund bjuds varje pass på mjuka Kundaliniyogaövningar, djupavslappning med kroppsscanning och meditation samt andningstekniker som stillar oro och stress. Medveten närvaro eller mindfullness som det också kallas innebär att vara medveten om det som händer i nuet utan att vi försöker värdera och döma det vi upplever här och nu, vi ska bara observera och vila i vår upplevelse. Med träning i mindfullness ökar koncentrationsförmågan och känslan av trygghet och tillit fördjupas. Tanken är att ge oss möjlighet att påverka det enda som vi faktiskt kan påverka -nuet. Det stillar nervsystemet och ger kropp och sinne möjlighet till vila och återhämtning samt hjälper oss att reducera negativa känslor och stress som uppstår när vi oroar oss för saker som inte ännu hänt eller ältar de förflutna istället för att vara i nuet. Vi arbetar mjukt och med inre vänlighet möter oss själva precis där vi är, inga förkunskaper krävs och samtliga övningar går att göra på pall vid stelhet/skada.
 

Saltyoga Nidra Soundbath:

Du kommer att få uppleva den kraftfulla, avkopplande effekten som Yoga Nidra har på din mentala, emotionella och fysiska kropp. Klassen inleds med Pranayama vilket är olika andningsövningar som kommer göra dig redo för meditation. Liggandes på rygg med stängda ögon kommer du få en ledd meditation och det enda du behöver göra är att fokusera på att inte somna och lyssna på instruktionerna. Vid meditationens djupaste stadie kommer vi spela ett ljudbad som består av en uppsättning Himalayan Singing Bowls, vars vibrationer och toner mjukar upp både muskler och sinne samt fördjupar din meditation och avslappning. Yoga Nidra passar likväl nybörjare som erfarna yogisar och ingen förkunskap krävs.
 Hur skiljer sig saltyoga från vanlig yoga?

Den främsta skillnaden mellan de två yogatyperna är att den ena utförs i ett saltrum, där golv till tak är täckta i bergssalt. Vanlig yoga utförs i en vanlig yogasal. 
I övrigt skiljer sig inte yogaklasserna rent rörelsemässigt från varandra. Däremot skiljer sig effekterna från vanlig yoga och saltyoga från varandra en del.

Vad är saltyoga bra för?

Salt är antiseptiskt och bidrar bland annat till att stärka ditt immunförsvar. Yoga i ett saltrum kan därför, förutom att göra dig avslappnad, lugn och mjuka upp dina muskler göra ditt immunförsvar starkare samt hjälpa till med att rensa dina luftvägar. Saltyoga passar alla oavsett tidigare erfarenhet. 
Saltyoga är perfekt om du vill träna yoga och har något av dessa symtom:

 • Stress, oro och utmattningssyndrom
  KOL, astma och allergi
 • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
 • Förkylning, nästäppa och dålig syreupptagningsförmåga
 • Ledvärk
 • Problem med bihålorna

Behöver jag tänka på något särskilt innan och efter upplevelsen?

Drick ordentligt med vatten, både innan och efter yogaklassen. Ät gärna något en stund innan yogaklassen för att ge kroppen bränsle.
Omdömen av den här upplevelsen: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Saltyoga
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-25%
Privat Relaxavdelning för två
Privat Relaxavdelning i Stockholm för två
(1) +5
Avkoppling och rekreation när den verkligen är som bäst. Slappna av tillsammans med någon du tycker om.
Från 712 kr 950 kr
Läs mer
Floating
Floating i Stockholm
(12) +6
Ta en paus i vardagen och koppla av i det stillsamma vattnet. Unna dig själv eller en vän total avkoppling.
Från 599 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Massage
Massage i Stockholm
(1) +10
Ge din kropp den kärlek den förtjänar. Slappna av under en massage och känn stressen rinna av dina axlar.
Från 674 kr 899 kr
Läs mer
Body Scrub och Massage
Body Scrub och Massage
+1
Unna dig själv en härlig body scrub och massage i Jönköping som kommer att stärka ditt välbefinnande och lämna din hud mjuk med ett lyster.
Från 1.099 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Modell för en dag
Modell för en dag i Stockholm
(13) +5
Låt din inre modell komma fram när du ställer dig framför kameran och blir fotograferad av erfaren fotograf.
Från 412 kr 999 kr
Läs mer
Dagspa i Karlstad
Dagspa i Karlstad
(1) +1
Upplev en dag på Vana Spa för en avkopplande dag i magisk miljö.
Från 499 kr
Läs mer