Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Kör Formelbil

Kör Formelbil

8.995 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Viktig information Påverkade personer nekas körning. Körkort eller tävlingslicens krävs. Antal deltagare Upplevelsen är för en person Orter Linköping, Mantorp Åldersgräns Från 18 år Tillgänglighet April - oktober Varaktighet Cirka 8 timmar

För dig som alltid drömt om att köra en Formelbil

Det känns som om bilen är en förlängd del av kroppen, det är trångt, luktar motorsport och racing, det skakar, studsar och vibrerar. Accelerations- och G-krafterna är helt underbara och det är du som bestämmer, helt underbart! Om det här är din dröm. Låt det bli verklighet. Välkommen!

  • Upplev formelbilsracing i över 200 km/h
  • Racinginstruktör med stor erfarenhet att coacha både erfarna och nybörjare
  • En grym heldag med 2 timmars teori och 4 timmars körning på banan

     

Om upplevelsen - Kör Formelbil:

Upplevelsen inleds med en cirka 2 timmar lång lärorik och underhållande teoretisk del av upplevelsen. Ni går igenom regler, utrustning, säkerhet, spårval på banan, gas och bromsteknik, formelbilens uppbyggnad - reglage och knappar. Efter den teoretiska delen av upplevelsen är det dags för gemensam lunch för att sedan komma i racingoverallen, välja hjälm och utrusta dig för att krypa ner i sittbrunnen på formelbilen. 6-punktsbälten knäpps, ratten sätts fast, du får de sista peppningarna från din instruktör, checklistan gås igenom på de digitala instrumenten - 1: ans växel i – varv, ok – temperatur, ok – oljetryck, ok, sedan är det bara att vänta på klartecken från instruktören att ge dig ut på banan. Ditt livs äventyr kan börja!

 
Formelbilskörning efter följebil & instruktör:
Under dagen kommer vi att köra totalt fyra pass, de tre första passen kör du efter en instruktör som visar bästa spår, samt broms- och accelerationspunkter. Tempot börjar försiktigt för att höjas allt eftersom för att alla skall få förtroende för bilarna och tillfälle att lära sig de rätta linjerna, instrumentering, motor och växellådan etc. I pass tre börjar det likna ett riktigt snabbt racetempo.


Uppkörningen - Pass fyra:
Pass nummer fyra består av en final där du  får visa upp dina färdigheter, vi tar tid på varje varv för att få ett kvitto på din utveckling. Känslan i pass fyra är verkligen helt obeskrivlig, det känns som om bilen har blivit en del av kroppen. Upplev när vinden slår mot hjälmen, det luktar racing, det skakar och vibrerar. Du och formelbilen jobbar nu fullt ut tillsammans nu. Helt underbart! I slutet på dagen ligger farten runt 200km/h för de allra djärvaste och det som slår nästan alla är vilka oerhört effektiva bromsar en formelbil har, mindre än halva bromssträckan mot en standardbil.


Avslutningen:
När dagens har nått sitt slut är det dags för prisutdelning med genomgång av individuella varvtider och diplom. Väl förberedda tacktal är en självklarhet. För du kommer väll?Vilka förkunskaper krävs?

Inga särskilda förkunskaper inom racing krävs för upplevelsen, dock krävs det att du är över 18 år, har körkort och normal körvana.
Instruktörerna på plats kommer finnas med hela dagen och hjälpa dig. Ni inleder dagen med ett teoripass där du får lära dig allt du behöver veta för körningen senare.

Vad är en formelbil?

Kort och gott, det är en racingbil och en riktigt snabb sådan. Det längre svaret är att det är en ensitsig tävlingsbil där karossen inte täcker hjulen. Man tävlar i flera olika klasser med dessa bilar, där den högsta och mest kända är Formel 1. 


Hur mycket får jag köra?

Ni kör 4 varv på banan, men allt som allt är det 4 timmars praktik ute på racerbanan där ni växelvis kör och växelvis får feedback. 

Finns det någon längd- eller viktgräns för upplevelsen?

Det är racingbilar med en växelspak i midjehöjd. Bilarna är små och det är trångt i förarsätet. Dock är det svårt att sätta en exakt längd och viktgräns, då varje fall utvärderas individuellt. Vi rekommenderar dock att du kontaktar vår kundtjänst på [email protected] om du är längre än 190 cm och/eller väger mer än normalvikt för din längd så dubbelkollar vi om du kan utföra upplevelsen eller inte. 

Hur lång är upplevelsen?

Räkna med en heldag på racingbanan! Dagen inleds med ett två timmar långt teoripass, följt av lunch och sen är det dags att ta plats i bilarna för att köra. En dag du sent kommer glömma! 
Omdömen av den här upplevelsen: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Kör Formelbil
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Racing Experience
Racing Experience
(5) +6
En av de mest unika racingupplevelserna med mycket körtid. Upplev nya GT4 RS, Ferrari F8 Tributo & AMG GT R
Från 2.337 kr 3.595 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Helikoptertur
Helikoptertur
(14) +7
Fantastiska miljöer och oslagbara vyer från ovan över Stockholm, Göteborg & Malmö när du flyger helikopter tillsammans med en erfaren pilot.
Från 1.196 kr 1.595 kr
Läs mer
Kampanj
-55%
Bara hos happy-day
Top Gear Racetrack
Top Gear Racetrack
(5) +5
En helt unik körupplevelse där du får köra fyra olika supersportbilar på både bana och landsväg.
Från 4.948 kr 10.995 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Spaka Flyget Själv
Spaka Flyget Själv
(2) +7
Det är en otrolig frihetskänsla när du testar att spaka flyget tillsammans med en erfaren pilot högt bland molnen.
Från 1.799 kr 2.399 kr
Läs mer
Kampanj
-35%
Bara hos happy-day
Gevär- och pistolskytte
Gevär- och pistolskytte
(4) +4
Kliv in i filmens värld och testa några av de mest populära vapen som actionhjältarna använder i Hollywood.
Från 1.397 kr 2.149 kr
Läs mer
Kampanj
-30%
Bara hos happy-day
Kör Världens Snabbaste Bil
Kör Världens Snabbaste Bil
(6) +39
Upplev känslan att köra världens snabbaste bil. En unik körupplevelse på våra svenska vägar. Känn trycket
Från 767 kr 1.095 kr
Läs mer