Populära sökningar
Älskar du italiensk matlagning och vill lära dig allt du kan för att briljera i köket? Här har vi kursen för dig. Italienska köket har väldigt varierade smaker och områden och i denna kurs kommer vi lära dig några roliga klassiker.
Välkommen till matstudion på Ekhagsvägen i Stockholm, under denna kurs kommer du få laga middagen tillsamman med vår italienska kock Silvano Ilardo. Det italienska köket beskrivs ofta felaktigt som ett kök, så är det inte. Varje region, och ibland stad, har sin specialitet. Här har vi samlat det bästa från hela landet för att lyfta din matlagning till en helt ny nivå.
Kvällen börjar med enklare antipastirätter. Antipasti är en aptitretare, en förrätt, som kan bestå av prosciutto e melone, caprese eller frutti di mare. Gemensamt för alla antipastirätterna är att de är lätta att laga och har ganska få ingredienser. En caprese är en tomatsallad med basilika, vitlök, olivolja och svartpeppar. Det viktiga med "enklare" rätter är att sätta alla smaker och detaljer i dem, vilket Silvano kommer hjälpa dig med.
Ni kommer laga några klassiska rätter som pasta Vongole, Saltimbocca och Tiramisu. Volgole är en pastarätt från södra Italien bestående av chili eller peperoncino – den italienska chilin, hjärtmusslor, vitt vin och olivolja. Saltimbocca är en rätt gjord på kalv, rätten har sitt ursprung i områdena kring Rom. Kalven smaksätts med salvia och rökt skinka, ibland marineras även köttet i rött vin innan stekning. När vi är klara med varmrätterna kliver vi över till efterrätten. Här bjuds det på Tiramisu; italienska kex som dränks i starkt kaffe, mascarpone och zabaione. Den lätta och luftiga efterrätten är hämtad från de nordöstra provinserna, Veneto och Friuli Venezia Giulia.
Efter denna kurs kommer du kunna laga klassisk italiensk mat som ett proffs. Visa dina nya kunskaper med en bjudning tillsammans med dina vänner.
Vilken förkunskap måste jag ha?
Är det en upplevelse som kan utföras i grupp?