Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans   Läs mer
Choklad och Vinprovning

Choklad och Vinprovning Göteborg för två

(5st omdömen) Läs alla
1.078 kr
st
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
viktig information Drick inte alkohol före choklad och vinprovningen. Undvik parfym och dofter Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle, Jönköping, Karlstad, Växjö, Falun Antal deltagare Upplevelsen är för två personer och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns från 20 år Tillgänglighet Året om Varaktighet Cirka 2 timmar

Upplev choklad och vin på ett nytt sätt och i bästa kombination. Välkommen till den lilla rödan stugan på Heden i Göteborg

Välkommen till oss i det röda lilla huset i stadsdelen Heden, cirka hundra meter från Gamla Ullevi. Här får du njuta av en lättsam och familjär atmosfär samtidigt som du får prova några av de godaste chokladerna i kombination med utsökta viner. 


✔ Njut av en choklad och vinprovning i trevlig och familjär bistromiljö 

✔ Vår certifierade och erfarne sommelier leder provningen

✔ Upplev nya smaker när du matchar rätt choklad med rätt vin

 


Om upplevelsen - Choklad och Vinprovning i Göteborg: 

Välkommen upp på övervåningen i den mysiga familjebistron. Här kommer en erfaren sommelier lära dig om kakaons historia och vilka viner som passar till vilken typ av kvalitetschoklad.

Du kommer även få veta mer om de olika vinerna och hur man harmoniserar dessa på ett smakfullt sätt. Du får prova fyra till sex olika viner och flertalet matchande choklader.

Upplev den härliga kombinationen av kakaons rika smak tillsammans med det smakfulla vinet och lär dig hur de tillverkas.

Bli inspirerad av alla nya smaker och kombinationer, får nya idéer och dela med dig av dina nya kunskaper till släkt och vänner. Vem vet, du kanske bjuder hem dina nära och kära på en egen choklad och vinprovning?


** Det kan förekomma säsongvariationer och olika provningsteman. Eventuella val av görs av dig eller mottagaren av upplevelsepresenten vid tidsbokningen för respektive ort efter köpet. Följ anvisningarna i värdebeviset. Smidigt och enkelt!
  

Hur många sorters vin och choklad provar man?

Det skiljer sig från provning till provning, men mellan 4-6 olika drycker kombinerade med väl utvalda chokladbitar.

Hur skiljer sig den här provningen från en vanlig vinprovning?

Under en vanlig vinprovning ligger fokus på att analysera de olika vinerna och hur de smakar, doftar och ser ut. Vid en choklad och vinprovning ligger fokus på att se hur de två komponenterna fungerar tillsammans och i olika kombinationer. Plockar chokladen fram något nytt ur vinet som du inte kände förut? Du kommer upptäcka nya och kanske även oväntade kombinationer under provningens gång.


Hur förbereder jag mig bäst för en provning?

Inför en provning behöver du inte göra något särskilt. Men vill du komma extra förberedd kan du alltid läsa på om hur en provning går till. Inför provningen rekommenderar vi att du äter något lätt så du inte kommer dit på tom mage. På själva provningen rekommenderar vi att ni inte bär för starka dofter i form av parfym och inte dricker någon annan alkoholhaltig dryck innan själva provningen. Detta då det kan påverka både smaklökarna och luktsinnet. 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
5 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Choklad och Vinprovning
Nina T. Engagerad & kunnig sommelier! Var på vin och chokladprovning. Vår sommelier var väldigt engagerad och kunnig. Bra att han inte jäktade igenom provningen
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Ölprovning
Ölprovning för två (22) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.098 kr
Vinprovning med Måns Zelmerlöw
Vinprovning med Måns Zelmerlöw Går att utföra i alla städer
Från 299 kr
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning för två (17) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.198 kr
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag för två (13) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.790 kr
Brunchkryssning
Brunchkryssning för två (1) Läs mer om upplevelsen här!
Från 1.170 kr
Vinprovning Online
Vinprovning Online Går att utföra i alla städer
Från 229 kr