Fri frakt & hemleverans 3 ÅRS GILTIGHET - NÅGOT ATT SE FRAM EMOT personlig presentbox
Biljard

Biljard

Från 200 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på FLERA ORTER
Fri frakt vid köp över 500:- Hemleverans av box, 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min. Gratis och extra miljövänligt
Grymmaste priserna. Köp nu. Betala sen
3 års giltighetstid. 45 dagars returrätt
Upplevelsepresenter
viktig information Priset gäller för en timme och ni kan vara 2 eller flera Orter Örebro Antal deltagare Upplevelsen är för en eller flera personer Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet Året om Varaktighet 1 timme

Biljard - Varför inte ta med kompisgänget och spela biljard

Visste du att biljard kommer från en sport på gräs som liknar krocket? Det spelades under 1500-talet i Nordeuropa, förmodligen i Frankrike. Därav är biljardduken grön för att efterlikna gräset. Det finns flera olika sätt att spela på och alla är lika roliga.

  • Spela biljard med vänner och familj
  • Prova olika spel som 8-ball eller 9-ball
  • Ett perfekt sällskapsspel som passar alla

 

Om upplevelsen - Biljard:

Alla vet att biljard är det perfekta sällskapsspelet som passar alla. Är det en helkväll med grabbarna eller tjejerna, första dejten eller bara fredagsmys med familjen? Då är detta aktiviteten som alla kan vara med på.

De vanligaste typerna av spel som vi i Sverige menar när vi pratar om biljard är 8-ball eller 9-ball. Här kan du läsa mer om hur dessa två spel går till.

8-ball:
8-ball är det absolut vanligaste spelet som alla kan och som alla som börjar spela biljard lär sig. Reglerna är enkla: genom att sänka åttan vinner (och förlorar) man spelet. Om spelaren som spränger lyckas få ner en boll är det den färgen (hel eller halv) som den spelaren ska skjuta ner innan hen får sänka åttan. Om någon spelare råkar sänka åttan innan hela hens serie är nere förlorar spelaren spelet. 

9-ball:
I 9-ball används bara bollarna ett till nio och placeras i formation av en romb där nr ett ligger i spetsen och nr nio ligger i mitten. Sedan spelar det ingen större roll vilken ordning de andra bollarna ligger i. Vid sprängning måste boll ett träffas och minst en sänkas eller minst fyra träffa en vall. Om boll nio sänks i sprängningen har man automatiskt vunnit. För korrekt spel ska man träffa objektbollen med en boll med lägst nummer och sänka minst en boll. De behöver inte sänkas i nummerordning men den med lägst nummer måste träffas först.

 FAQ - Frågor och svar:

Våra kunder tycker att den här upplevelsen är: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Biljard
Dela din upplevelse