Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Racing Experince
Kampanj
-40%
Bara hos oss

Racing Experience - Mantorp

(2st omdömen) Läs alla
2.157 kr 3.595 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Gelleråsen (Karlskoga), Mantorp Park (Linköping), Arlanda, (Stockholm), Kinnekulle Ring (Lidköping) Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs med andra i en liten grupp Åldersgräns Från 18 år Tillgänglighet Utvalda datum Maj - September Varaktighet totalt 90 minuter inkluderat säkerhetsgenomgång, körning cirka 5 varv och medåkning i 3 varv viktig information Nykterhet och körkort är ett krav. Val av bil och bana görs vid bokning

En maxad racingupplevelse - Bara hos happy-day.se

Upplevelsen Racing Experience är framtagen av racingförare och riktar sig till racing-entusiaster, erfarna, som nybörjare. Många drömmer om att sitta bakom ratten eller åka med ett racingproffs i en Supersportbil på racingbana. Nu är båda möjligt! Upplev en av de bästa racing-upplevelserna med mycket körning i ett härligt format!
 

  • Välj mellan Merecedes AMG GTR eller Porsche Cayman
  • Mycket körtid och förarcoaching av racingförare
  • Åk med i en Mercedes AMG GT63 S tillsammans med en racingförare


Om upplevelsen - Racing Experience:

Upplevelsen börjar med en genomgång av säkerheten och en genomgång av bilen. Racingföraren och tillika instruktören ger dig tips i körteknik och spårval på banan.

Sedan är det bara att sätta sig bakom ratten på din favoritbil, spänna fast säkerhetsbältet, och rulla ut på banan. Att släppa loss motorns krafter på första raksträckan och uppleva den fenomenala väghållningen i kurvorna är en känsla som kommer sitta i länge.

Körningen sker under ett pass som är cirka 10 minuter långt och antalet varv som körs beror på vilken bana som bokas. På Mantop Park och Gelleråsen blir det cirka 5 varv och på Trosta Park några fler.

När körningen är genomförd så väntar en oförglömlig medåkning runt racingbanan i 3 varv med en professionell racingförare, en upplevelse som blir ett garanterat minne för livet. Spänn fast dig och håll i dig!


Supersportbilarna som används:

  • Mercedes AMG GTR - Anses av många som den ultimata sportibilen. Bilen är byggd för att gå på racingbana och är utrustad med säkerhetsbur, skalstolar och 4-punktsbälte för maximal säkerhet. Den går även att köra på vanlig väg. V8an med dubbelturbo producerar 585 hästkrafter och har ett grymt härligt ljud. Ett måste att köra för sportbilsälskaren!
  • Porsche Cayman - Är en otroligt lättkörd och rolig sportbil med ett starkt DNA från racingbanan. Bilen är byggd för att köras på bana och har säkerhetsbur, skalstolar och 4-punktsbälte. Upplev den klassiska porsche-känslan med grym väghållning, fantastiskt ljud och vansinniga bromsar!
  • Mercedes AMG GT 63S - Är världens snabbaste fyrsitsiga bil runt den ökända racingbanan Nurburgring. Bilen har en V8-motor som producerar 639 hk och 0-100 på 3,2 sekunder. En magisk banbil i ett stort format. Bilen är 4 sitsig och är den bilen som vi använder för medåkning i den här upplevelsen. 

Racingbanorna vi kör på:

  • Gelleråsen - I Karlskoga är en klassik svensk racingbana av hög standard som har både snabba och tekniska partier och mäter 2350 meter över ett varv. Banan har väl tilltagna avåkningszoner för maximal säkerhet.
  • Mantorp Park - I Mantorp nära Linköping är en förstklassig svensk racingbana med kända partier som Parisen och Mjölbykurvan. Banan är överlag ganska snabb och ett varv mäter 3106 meter. Även här är säkerheten satt i fokus och banan har tilltagna och säkra avåkningszoner.
  • Testabana nära Arlanda - Välkommen till en av Sveriges modernaste testbanor och oerhört unik med sin närhet till centrala Stockholm. Här mäter ett varv 1400 meter som innehåller allt från hårnålssvängar till fullfartskurvor. 
  • Kinnekulle ring - Kinnekulle Ring är en teknik och snabb bana som ligger strax utanför Lidköping. Den 2072 meter långa banan bjuder på njutning för alla fartglada.


 

Får jag som är under 18 år köra bilen själv?

Nej, om du är under 18 år får du åka med när vår professionella racingförare kör runt banan. 

Jag vill inte köra bilen själv, är det okej om jag bara åker av er racingförare?

Ja det går precis lika bra. Du väljer själv om du vill köra några av varven själv eller om du i stället vill att racingföraren kör alla varv med dig som passagerare. Oavsett val så blir det ett minne för livet. 

Måste man ha körkort för att köra än fast det är på en bana?

Körkort är ett krav är denna upplevelse. 

Kan jag lägga till så jag får köra fler än 5 varv?

Ja absolut! Du kan enkelt uppgradera upplevelsen med fler varv. Det gör du när du bokar in upplevelsen.

Är bilen försäkrad om jag skulle köra av banan och skada bilen?

Ja. Bilen är försäkrad. Innan körningen får föraren en teoretisk genomgång för att kunna genomföra en trygg och säker körning. Instruktören sitter även med i passagerarsätet under hela körningen för att ge tips och säkerställa att instruktionerna följs. Vid vårdslös körning finns en självrisk på upp till 20 000 kr som bestäms beroende på bilens skada. 

Ingår försökring?

Ja, det ingår försäkring. 

Får jag låna utrustning?

Ja, det är hjälmkrav på banan så hjälm och balaklava finns att låna på plats, 

Finns det en safety car som visar hur jag ska köra?

Ja! För att hjälpa dig i din körning så kommer en safety car att köra framför dig. Vår instruktör som sitter med dig inne i bilen kommer självklar också att hjälpa dig i din körning för att få ut det mesta av upplevelsen. 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är:
2 omdömen
Skriv vad du tycker om upplevelsen
Racing Experience
Verifierad kund Stort tack för igår! Vilken fantastisk dag det blev på Mantorp och vilket monster denna Mercedes AMG GTR är!! :) Skickar ett stort tack till Calle för bra coachning/körning och ett stort tack till alla ni andra som varit inblandade!
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-30%
Bara hos oss
Kör Världens Snabbaste Bil
Kör Världens Snabbaste Bil (2) Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Jönköping, Karlstad, Linköping
Från 767 kr 1.095 kr
Kampanj
-15%
Helikoptertur
Helikoptertur (14) Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Eslöv, Östersund, Funäsdalen
Från 1.271 kr 1.495 kr
Kampanj
-30%
Bara hos oss
Gevär och Pistolskytte
Gevär och Pistolskytte (7) Stockholm, Karlstad, Norrköping
Från 1.397 kr 1.995 kr
Kampanj
-40%
Bara hos oss
Världens snabbaste VS AMG GT 63 S
Världens snabbaste VS AMG GT 63 S (1) Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Jönköping, Karlstad, Linköping
Från 1.314 kr 2.190 kr
Kampanj
-10%
Spaka Flyget Själv
Spaka Flyget Själv (2) Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Ronneby, Borlänge
Från 2.336 kr 2.595 kr
Kampanj
-15%
Kör Ferrari / Lamborghini
Kör Ferrari / Lamborghini (19) Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Linköping, Västerås, Örebro
Från 846 kr 995 kr