Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Racing Experience + 5 varv
Kampanj
-35%
Bara hos happy-day

Racing Experience + 5 varv

4.674 kr 7.190 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Mantorp Park (Linköping), Knutstorp (Helsingborg), Anderstorp, Mittsverigebanan (Härnösand), Arlanda (Stockholm), Kinnekulle Ring (Lidköping), Gelleråsen (Karlskoga)§ Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs med andra i en liten grupp Åldersgräns Från 18 år Tillgänglighet Utvalda datum Maj - September Varaktighet Cirka 2,5 timmar inkluderat säkerhetsgenomgång, körning cirka 5+5 varv beroende på bana och medåkning i 3+3 varv. Viktig information Nykterhet och körkort är ett krav. Val av bil och bana görs vid bokning.

En maxad racingupplevelse - Bara hos happy-day.se

Upplevelsen Racing Experience är framtagen av racingförare och riktar sig till racing-entusiaster, erfarna, som nybörjare. Många drömmer om att sitta bakom ratten eller åka med ett racingproffs i en Supersportbil på racingbana. Nu är båda möjligt! Upplev en av de bästa racing-upplevelserna med mycket körning i ett härligt format!
 

 • Kör antingen nya Porsche GT4 RS eller AMG GT R
 • Mycket körtid och förarcoaching av racingförare
 • Åk med i en Audi RS6 tillsammans med en racingförare


Om upplevelsen - Racing Experience:

Upplevelsen börjar med en genomgång av säkerheten och en genomgång av bilen. Racingföraren och tillika instruktören ger dig tips i körteknik och spårval på banan.

Sedan är det bara att sätta sig bakom ratten på din favoritbil, spänna fast säkerhetsbältet, och rulla ut på banan. Att släppa loss motorns krafter på första raksträckan och uppleva den fenomenala väghållningen i kurvorna är en känsla som kommer sitta i länge.

Körningen sker under ett pass som är cirka 20 minuter långt och antalet varv som körs beror på vilken bana som bokas. På Mantop Park och Gelleråsen blir det cirka 5+5 varv och på Trosta Park några fler.

När körningen är genomförd så väntar en oförglömlig medåkning runt racingbanan i 3+3 varv med en professionell racingförare, en upplevelse som blir ett garanterat minne för livet. Spänn fast dig och håll i dig!


Supersportbilarna som används:

 • Porsche GT4 RS - Det är få förunnat att ha möjligheten att testköra den här bilen då det endast finns ett fåtal i Sverige. I dagsläget finns det inte någon, varken ny eller begagnad att köpa och kön är lång med hugade spekulanter.

  Bilen är en otroligt unik bil med fantastisk prestanda. GT4 RS har ett starkt DNA från racingbanan och det är första gången Porsche har satt i en motor från GT3 RS på över 500 hk i ett Cayman chassi med mittmotor, vilket gör bilen oerhört välbalanserad. Motorn varvar över 9000 RPM vilket gör ljudupplevelsen helt underbar. Bilen är byggd för att köras på bana och har säkerhetsbur, skalstolar och 4-punktsbälte.

  För de motornördar som läser tidningen Bilsport så har man inte kunnat undgå att biltestaren Tomas "Gullabo" Jansson satt den snabbaste tiden någonsin för produktionsbilar med gatdäck på den klassiska Bilsport Superstage.
  • Mercedes AMG GTR - Anses av många som den ultimata sportbilen. Bilen är byggd för att gå på racingbana och är utrustad med säkerhetsbur, skalstolar och 4-punktsbälte för maximal säkerhet. Den går även att köra på vanlig väg. V8an med dubbelturbo producerar 585 hästkrafter och har ett grymt härligt ljud. Ett måste att köra för sportbilsälskaren!
  • Audi RS6 - Är en riktigt snabb bil runt den ökända racingbanan Nurburgring. Bilen har en V8-motor som producerar 605 hk och gör 0-100 på 3,2 sekunder. En ikonisk sportbil med bra egenskaper för bankörning i ett stort format. Bilen är 4-sitsig och är den bilen som vi använder för medåkning i den här upplevelsen.

  Racingbanorna vi kör på:

  • Gelleråsen - I Karlskoga är en klassik svensk racingbana av hög standard som har både snabba och tekniska partier och mäter 2350 meter över ett varv. Banan har väl tilltagna avåkningszoner för maximal säkerhet.
  • Mantorp Park - I Mantorp nära Linköping är en förstklassig svensk racingbana med kända partier som Parisen och Mjölbykurvan. Banan är överlag ganska snabb och ett varv mäter 3106 meter. Även här är säkerheten satt i fokus och banan har tilltagna och säkra avåkningszoner.
  • Trosta Park - Är en av Sveriges modernaste testbanor och oerhört unik med sin närhet till centrala Stockholm. Här mäter ett varv 1400 meter som innehåller allt från hårnålssvängar till fullfartskurvor. 
  • Kinnekulle Ring - Kinnekulle Ring är en teknisk och snabb bana som ligger strax utanför Lidköping. Den 2072 meter långa banan bjuder på en härlig mix för alla fartglada. 


  Får jag som är under 18 år köra bilen själv?

  Nej, om du är under 18 år får du åka med när vår professionella racingförare kör runt banan. 

  Jag vill inte köra bilen själv, är det okej om jag bara åker av er racingförare?

  Ja det går precis lika bra. Du väljer själv om du vill köra några av varven själv eller om du i stället vill att racingföraren kör alla varv med dig som passagerare. Oavsett val så blir det ett minne för livet. 

  Måste man ha körkort för att köra än fast det är på en bana?

  Körkort är ett krav är denna upplevelse. 

  Är bilen försäkrad om jag skulle köra av banan och skada bilen?

  Ja. Bilen är försäkrad. Innan körningen får föraren en teoretisk genomgång för att kunna genomföra en trygg och säker körning. Instruktören sitter även med i passagerarsätet under hela körningen för att ge tips och säkerställa att instruktionerna följs. Vid vårdslös körning finns en självrisk på upp till 20 000 kr som bestäms beroende på bilens skada. 
  Omdömen av den här upplevelsen: Skriv vad du tycker om upplevelsen
  Racing Experience + 5 varv
  Dela din upplevelse

  Liknande upplevelser

  Kampanj
  -55%
  Bara hos happy-day
  Top Gear Racetrack
  Top Gear Racetrack
  (5) +5
  En helt unik körupplevelse där du får köra fyra olika supersportbilar på både bana och landsväg.
  Från 4.948 kr 10.995 kr
  Läs mer
  Kampanj
  -35%
  Bara hos happy-day
  Racing Experience
  Racing Experience
  (5) +7
  En av de mest unika racingupplevelserna med mycket körtid. Upplev nya GT4 RS, Ferrari F8 Tributo & AMG GT R
  Från 2.337 kr 3.595 kr
  Läs mer
  Kampanj
  -25%
  Helikoptertur
  Helikoptertur
  (14) +7
  Fantastiska miljöer och oslagbara vyer från ovan över Stockholm, Göteborg & Malmö när du flyger helikopter tillsammans med en erfaren pilot.
  Från 1.196 kr 1.595 kr
  Läs mer
  Brunchkryssning
  Brunchkryssning
  (3) +3
  Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
  Från 375 kr
  Läs mer
  Presentkort
  Presentkort
  (2)
  Presentkort på över 400 upplevelser i Sverige. Unikt utbud av fartfyllda, avkopplande och smakrika upplevelser.
  Från 100 kr
  Läs mer
  Kampanj
  -35%
  Bara hos happy-day
  Gevär- och pistolskytte
  Gevär- och pistolskytte
  (4) +4
  Kliv in i filmens värld och testa några av de mest populära vapen som actionhjältarna använder i Hollywood.
  Från 1.397 kr 2.149 kr
  Läs mer