Lär dig kombinera mat och vin i Linköping
Är du ny i gemet och vill lära dig hur du bäst kombinerar mat och vin? Perfekt. Den här provningen passar alla, den erfarne som nybörjaren. Att balansera maten med vinet är en konst, under den här kvällen på Pinchos i Linkping lär du dig av en erfaren sommelier.
- Upptäck nya smakkombinationer mellan vin och mat
- Erfaren och kunnig sommelier leder kvällen
- Passar alla
Om upplevelsen – Kombinera mat och vin i Linköping:
Du kanske undrar varför vinet du drack på restaurangen häromdagen smakade mycket bättre än när du själv bjöd på det hemma? Det är ganska enkelt att svara på. Det beror på att du kanske hade fel maträtt till, det är nämligen viktigt att man väljer ett vin som harmoniserar med ingredienserna i rätten, att man hittar rätt vin som balanserar bra mellan sötman, sältan, beskan, syran och kryddigheten i maten.
Att tänka på
- Kroppen i vinet
- Balans mellan grundsmakerna
- Vilken druva vinet är gjort på
Olika druvor funkar bättre till vissa ingredienser än andra och det kan vara svårt att veta om ingen har berättat det eller att man har fått lära sig det. Upplevelsen av ett vin varierar mycket beroende på tillbehöret, under kvällen kommer du vägledas av en professionell sommelier som pekar ut exakt vad som gör att du upplever vinet si eller så.
Centrala Linköping
Du och ditt sällskap kommer hålla på i ungefär två timmar, under tiden kommer ni smaka er igenom fem rätter med tillhörande vin för att hitta fram till den bästa kompositionen. Ni kommer hålla till på Pinchos, bara några hundra meter från Stora Torget mitt i Linköpings mysiga stadskärna. Det blir en kväll av höga smaker, orientering och mycket intressant fakta om mat och vin.