Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans Läs mer

2022-05-03 av Emelie Zakrisson

Guide

Hitta upplevelserna att göra i Göteborg

Kompletta guiden för ditt besök i västkuststaden

Lilla London, Sveriges framsida eller bara Göteborg. Oavsett namn är västkuststaden en av Sveriges vackraste platser med både ikoniska spårvagnar och göteborgshumorn som signalement. En stad värd att uppleva helt enkelt. Med våra tips hoppas vi att du får chansen att uppleva mer av Göteborg. 

Är du en av flera som väljer att planera in semestern till Sveriges näst största stad eller är bosatt i kuststaden och har tröttnat på att gå på samma gamla gator? Bra! Då är det på tiden att uppleva Göteborg från nya perspektiv. Uppifrån, utifrån eller inifrån - gå inte miste om en helikopter över staden, en brunchkryssning ute på havet eller en dryckesprovning inne i en av stadens fantastiska lokaler. Göteborg kryllar av platser för dig att upptäcka!

Vart ska du? - se olika delar av Göteborg

Är du bekant med Poseidon, Paddan och Läppstiftet? Ta dig då ut till Göteborgs västkust för att upptäcka Bohus läns stolthet. Eller är det just på västkusten du spenderat alla dina sommar? Missa då inte att ta dig in till staden för att känna på stadspulsen! Beroende på vart i Göteborg du planerar ditt besök har vi upplevelser för dig som vill uppleva mer oavsett om det är i centrala Göteborg, på västkusten eller utanför stadskärnan. 
Hitta upplevelserna att göra i Göteborg
Upptäck centrala Göteborg
I centrala Göteborg tar du dig enkelt runt. Kliv på en hop on-hop off buss för att inte bara transportera dig från punkt A till punkt B, utan för att även åskådliggöra stadens otroliga arkitektur och grönskande parker mellan kvarteren. Se Poseidon ståtligt posera högst upp på Avenyn och blicka ner mot staden och navet för de blå/vita spårvagnarna. 

Men varför inte se allt på en gång? En helikoptertur tar dig över staden där du får chansen att se både centrala Göteborg och kustlinjen med skärgårdspärlor från ovan. Uppräck staden från ett nytt perspektiv där staden skapar en labyrint av gator, fastigheter och parker. 

Upptäck västkustens skärgård
Västkusten - känt för sitt fiske och sina färgglada fiskebodar. Att gå längst de smala gatorna bland alla mysiga stugor som omsluts av klippväggarna är en upplevelse i sig. Men för att maximera ditt besök och få den riktiga västkust-känslan är en tur ut på havet en ovärderlig upplevelse. Ge dig ut på hummerfiske och lär dig mer om fisketraditionerna som gått i generationer och hur du på bästa sätt tillagar lyxprodukten. 

Ta dig från ena äventyret till det andra. Kliv på RIB-båten fö en minst sagt fartfyllt tur på havet. Spana efter sälar samtidigt so du får njuta av makalös utsikt med både tid för en härlig matsäck och promenad på Vinga Fyr.

 
Hitta upplevelserna att göra i Göteborg
Utanför Göteborgs innerstad
En bit utanför Göteborgs innerstad väntar spännande äventyr. Frågan är, hur mycket vågar du? Sätt dig bakom ratten på världens snabbaste bil och känn på krafterna när du trycker ner gasen på supersportbilden med 700 hk under huven. Eller ta plats i cockpit på planet som tar dig över Bohusläns landmärken där du får ta över styret under en introduktionsflygning. Se allt på en och samma gång; västkustens smultronställen, Ullevi och landsbygden från ovan. Ta dig en bit utanför storstaden för att uppleva äventyren som du kommer att minnas för alltid. 

När ska du dit? - planera i tid

Sommarsemester, vinterlovet eller bosatt i staden, att tajma in upplevelsen till kompisens 30-års firande eller överraska pappa på fars dag är en fantastisk present under besöket i Göteborg. När du planerar att överraska med en upplevelse, gör det i god tid innan. Det ökar sannolikheten att du kommer kunna genomföra din dag precis som du har tänkt den. Att visa sin kärlek till de i sin närhet med fina gester är ovärderligt både för dig som överlämnar presenten, men även för den som tar emot det. 

Glöm inte att tänka på när på året högtiden är. Varför? Jo, för att vissa upplevelser är väderberoende. En räkkryssning på fryst vatten eller en helikoptertur i ett ruskigt höstoväder gifter sig inte fint tillsammans. Planera in en härlig överraskning med en helikoptertur under en härlig sommardag och en magisk dryckesprovning i en av Göteborgs fantastiska lokaler på vintern. 
Hitta upplevelserna att göra i Göteborg
Visste du att Göteborg kallas för Lilla London pågrund av att det var många britter som under 1800-talet flyttade till Göteborg för att driva industrier

Med vem ska du uppleva med? - hitta upplevelse efter tillfälle

Barnbarn, bästa kompis, partner, kollega, syskon, det finns många relationer i våra liv vi vill hitta på saker med. Vems tur är det denna gång? Utgå ifrån era gemensamma intressen och gör någon tillsammans som ni båda länge har drömt om. En dryckesprovning med polarna eller en kurs i glasblåsning med mormor, se till att ge en personlig upplevelse som du vet att den andre länge pratat om att göra. I Göteborg finns det upplevelser att ge vid varje tillfälle och till alla personligheter.

 

Relaterad läsning: Så upplevelser du Stockholm bäst

Hitta upplevelserna att göra i Göteborg
I Kärleksboxen har vi samlat allt för paret som vill ha riktigt bra dater att se framemot tillsammans. En klassisk bio-date eller en stund på relaxavdelningen bara ni två är perfekt för både årsdagen, bröllopsdagen eller bara för att skapa flera romantiska stunder i vardagen.