Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans Läs mer
Glasblåsning

Glasblåsning Kosta

499 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på FLERA ORTER
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
viktig information 30 min till 1 timme Orter Göteborg, Kosta, Uppsala Antal deltagare Upplevelsen är för en eller flera personer Åldersgräns Alla åldrar Tillgänglighet Året om Varaktighet 30 - 60 minuter

Blås din egen glasskål på vår kurs i glasblåsning i Kosta


Har du undrat hur Kosta Bodas berömda glasalster blir till? Vill du prova på att skapa ditt eget? Här i Kosta får du möjlighet att blåsa din alldeles egen glasskål att ta med hem. En upplevelse du kommer att bära med dig länge och en skål du kan visa upp för dina nära och kära.

  • Lär dig olika blåstekniker av vår erfarna glashantverkare
  • Testa på den flera hundra år gamla tekniken för glastillverkning
  • Få chans att signera ditt glasalster och ta med det hem


Om upplevelsen - Glasblåsning i Kosta:

Öppna dörrarna till Smålands egna glasmecka som både kända konstnärer, skulptörer och designers har besökt för att utbilda sin inom glashantverk. Du kanske har hört talas om det världsberömda varumärket Kosta Bodas och alltid undrat hur de faktiskt lyckas forma skulpturer av glas? Nu är det din tur att skapa ditt egna mästerverk i Kostas glasbruk!

Våra erfarna glashantverkare lär dig allt du behöver veta om olika blåstekniker och metoder som används för att din skål ska bli både funktionell och snygg. Efter introduktionen är det din tur att ta över blåspipan som hjälper dig att forma den glödheta massan till ditt alldeles egna konstverk. Vilken form får din skål?

Förutom att du får testa på att göra en skål tas du med tillbaka i tiden där du får en inblick i den flera hundra år gamla glasblåsningstekniken. Den stora charmen med upplevelsen är att ingen av er kommer att gå därifrån med två likadana skålar. Här blir varje glasverk helt unikt. 

Känner du någon som älskar hantverk? Någon som alltid har velat prova på glasblåsning men som inte har haft tid än? Låt dem veta att det fortfarande finns tid! Besök Smålands glasrike i Kosta du med för en ”glashet” upplevelse. 

Vad behöver jag kunna innan upplevelsen?

Ingenting, allt du behöver ta med dig till upplevelsen är viljan att lära dig och våga prova. Glasblåsning är inte helt enkelt och kräver en hel del teknik. Men med under hela upplevelsen finns kunniga glasblåsare som hjälper och guidar dig. 

Vem passar upplevelsen för?

Glasblåsning passar för alla, gammal som ung kan prova på detta gamla traditionella hantverk. Under upplevelsen får du prova på att forma och färga glaset med hjälp av de traditionella verktygen: glasblåsarpipan, saxar och olika formar i den varma processen eller med hjälp av blästring och gravering i den kalla processen.

Hur fungerar glasblåsning?

Utgångspunkten i glasblåsning är smält glas, för att lyckas smälta glas krävs en speciell smältugn där olika typer av glasbitar smälts bit ca 1400 grader.  Massan får sedan kallna till en arbetstemperatur på mellan 1 050 och 1 200 grader. Då kan glaset formas genom blåsning, pressning, centrifugering och gjutning – innan det kyls ner och blir fast i formen.

Hur lång är upplevelsen?

Upplevelsen pågår mellan 30 min och 1 timme. Under upplevelsen får du hjälp av en handledare som guidar dig genom processen. När ditt glasalster är färdigt behöver det kylas i ca 3h, sen är det redo att pryda ditt hem. 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Glasblåsning
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

HomeQuest
HomeQuest Går att utföra i alla städer
Från 399 kr
Bio och Snacks för två
Bio och Snacks för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 429 kr
Parspel - Puss och Snusk
Från 249 kr
Smyckeskurs
Smyckeskurs Göteborg
Från 750 kr
Bio för två
Bio för två Gäller på samtliga Filmstaden, Svenska Bio och Cinema Scenen biografer i Sverige.
Från 289 kr
Solve a mystery
Solve a mystery Stockholm
Från 395 kr