Upp till 40% Rabatt Idag • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans  Läs mer
Saltspa

Saltspa

299 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox 1-2 dagar
Läs mer om upplevelsen på FLERA ORTER
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
viktig information Rekommendation: lätt klädsel, tex. shorts och linne Orter Stockholm Antal deltagare Upplevelsen är för en person Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet Året om Varaktighet Ett spabesök

Välkommen in i ett saltrum med avslappnande och helande effekter

Salt har otroligt många bra egenskaper och med en saltspa-behandling stärks även ditt immunförsvar och du kommer känna dig piggare och gladare efteråt.

  • Bli piggare och gladare med en saltbehandling 
  • Salt och ljus har otroligt många positiva effekter på kroppen
  • Sitt bekvämt och känn dig avslappnad 


Om upplevelsen - Saltspa: 

Med ett rum täckt av bergssalt från golv till tak med sollampor kommer du både att känna dig avslappnad, piggare och gladare när du går härifrån. Salt är antiseptiskt och antibakteriellt  och förstör visrus, svampar och bakterier och därav stärker kroppens immunförsvar.

Under vintern när bristen på solljus är som värst, blir många nedstämda och trötta så varför inte kombinera saltbehandlingen med ljusterapi?

Ljuset är 10 gånger starkare än ett välupplyst kontorsrum och tillgodoser ditt ljusbehov. Såsom solen, stimulerar ljuset våra må-bra-hormoner och gör oss gladare, piggare och harmoniska.

Eftersom rummet är klätt med salt är det en perfekt miljö för ljusterapi eftersom ljuset reflerkteras som på gnistrande snö. För att få optimal effekt bör man utsätta så mycket hud som möjligt för ljus och salt, så vi rekommenderar att du har på dig lätta kläder som linne och shorts.

Du sitter bekvämt i vilstolar med diskret, meditativ musik i bakgrunden och andas in saltet i luften som fylls på av en saltgenerator.  

Vad är ett saltspa?

Ett saltspa ägnar sig åt saltbehandlingar och består oftast av ett rum som är mer eller mindre täckt i bergsalt från golv till tak. Salt är antiseptiskt och tack vare sin antiseptiska verkan har saltet förmågan att förstöra bakterier och virus. Vilket i sin tur gör att en saltbehandling kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar. 

Vad är en saltbehandling bra för?

Eftersom saltet är antiseptiskt hjälper det till att stärka ditt immunförsvar.
Många som besväras av allergi, astma eller förkylning återvänder till oss när de upptäcker saltets förmåga att rensa luftvägar och bihålor.
Saltbehandlingen lindrar:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
    KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Förkylning, nästäppa och nedsatt syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Besvär med bihålorna

Hur går upplevelsen till?

Börja gärna med att komma 15-20 minuter innan din bokade tid, så du har tid att byta om i lugn och ro och kanske ta en kopp te. För behandlingen rekommenderas lätta kläder som shorts och t-shirt, då behandlingen får optimal effekt ju mer hud man utsätter för saltet i luften. Väl inne i saltrummet tar du plats i en av de sköna vilostolarna och slappnar av. Låt saltet verka och känns hur du laddar upp både med energi och samtidigt får en chans att slappna av. Temperaturen i rummet under behandlingen är ca 22-24 grader.

Fungerar det verkligen?

Många som går på behandlingen märker en tydlig skillnad. Saltbehandling har även visad effekt vid forskning och stöds av flera studier som gjorts om behandlingen. En vetenskaplig studie av deltagare med andningsrelaterade sjukdomar upplevde att deras symtom märkbart förbättrades efter 10 till 20 timmars saltterapi. En annan studie ger stöd för att saltterapi kan hjälpa när man lider av kronisk bronkit och ytterligare en studie visar att behandlingsmetoden kan hjälpa astmatiker med besvär nattetid. Så visst fungerar behandlingen. Men framför allt är det en härlig stund för avkoppling och en chans för dig att ladda dina batterier.
 
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Saltspa
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-10%
Hyr en Privat Relaxavdelning för två
Hyr en Privat Relaxavdelning för två (1) Stockholm, Malmö, Norrköping, Västerås, Örebro
Från 855 kr 950 kr
Kampanj
-15%
Floating
Floating (12) Stockholm, Malmö, Norrköping
Från 548 kr 645 kr
Kampanj
-15%
Nyhet
Modell för en dag
Modell för en dag (13) Stockholm
Från 463 kr 545 kr
Kampanj
-15%
Massage
Massage (1) Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Helsingborg, Karlstad
Från 718 kr 845 kr
Kampanj
-10%
Ansiktsbehandling
Ansiktsbehandling Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Gävle
Från 716 kr 795 kr
Kampanj
-20%
Privat Massagekurs för par
Privat Massagekurs för par Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala
Från 1.276 kr 1.595 kr