Alltid Fri frakt & Hemleverans
I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min
Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar
Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid
och fri bytesrätt
Lär dig syra grönsaker!
Att syra grönsaker förlänger deras hållbarhet, men visste du att äta dem även tar hand om din hälsa? Med en förbättrad tarmhälsa hjälper du kroppen att stärka immunförsvaret och minskar risken för inflammationer. Lär dig olika syrningstekniker och hur du serverar dina syrade grönsaker för att höja smakerna i din maträtt.- Lär dig hur du lägger in grönsaker genom fermentering
- Utveckla dina kunskaper inom tarmhälsa
- Inspirerande och rolig kurs för både barn och vuxna
Om upplevelsen – Fermenteringskurs:
Det är dags att ta in årets skörd, men hur gör man för att bevara det man inte kan äta upp på en gång? Man syrar de! Såklart. Att fermentera mat är en inläggningsmetod som har används för att förlänga grönsakers hållbarhet i århundrade. Inte nog med att det ger grönsakerna ett nytt utgångsdatum, mjölksyrad mat innehåller även nödvändiga bakterier som stärker din hälsa.
Under den här fermenteringskursen får du lära dig fördelarna med fermenterade livsmedel och varför det är så nyttig. Man kommer gå igenom stegen till en lyckad inläggning och hur du kan förhöja en maträtt med de syrade grönsakerna. Du kommer få kunskap om skillnaden mellan probiotika och prebiotika, vad
forskningen säger om bakteriernas värld och dess påverkan på våra tarmar och immunförsvar.
Vad är fermentering?
Fermentering är en inläggningsmetod för att bevara grönsaker under en längre tid. Fermenterat kallas även ibland för mjölksyra.
Vilka grönsaker är vanlig att fermentera?
Morötter, blomkål, broccoli och lök är några av de rotfrukter och grönsaker som är vanliga att konservera genom fermentering.