Digitalt presentkort inom 5 minuter  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Fermenteringskurs
Kampanj
-25%

Fermenteringskurs

749 kr 999 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Från 7 år Tillgänglighet Året om Varaktighet ca 2 timmar

Lär dig syra grönsaker!

Att syra grönsaker förlänger deras hållbarhet, men visste du att äta dem även tar hand om din hälsa? Med en förbättrad tarmhälsa hjälper du kroppen att stärka immunförsvaret och minskar risken för inflammationer. Lär dig olika syrningstekniker och hur du serverar dina syrade grönsaker för att höja smakerna i din maträtt.

  • Lär dig hur du lägger in grönsaker genom fermentering
  • Utveckla dina kunskaper inom tarmhälsa
  • Inspirerande och rolig kurs för både barn och vuxna



Om upplevelsen – Fermenteringskurs:

Det är dags att ta in årets skörd, men hur gör man för att bevara det man inte kan äta upp på en gång? Man syrar de! Såklart. Att fermentera mat är en inläggningsmetod som har används för att förlänga grönsakers hållbarhet i århundrade. Inte nog med att det ger grönsakerna ett nytt utgångsdatum, mjölksyrad mat innehåller även nödvändiga bakterier som stärker din hälsa.

Under den här fermenteringskursen får du lära dig fördelarna med fermenterade livsmedel och varför det är så nyttig. Man kommer gå igenom stegen till en lyckad inläggning och hur du kan förhöja en maträtt med de syrade grönsakerna. Du kommer få kunskap om skillnaden mellan probiotika och prebiotika, vad
forskningen säger om bakteriernas värld och dess påverkan på våra tarmar och immunförsvar.


Vad är fermentering?

Fermentering är en inläggningsmetod för att bevara grönsaker under en längre tid. Fermenterat kallas även ibland för mjölksyra.

Vilka grönsaker är vanlig att fermentera?

Morötter, blomkål, broccoli och lök är några av de rotfrukter och grönsaker som är vanliga att konservera genom fermentering.
Omdömen av den här upplevelsen: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Fermenteringskurs
Dela din upplevelse
Populära upplevelser
Kampanj
-30%
Ölprovning
Ölprovning
(25) +15
Testa olika sorter av öl under vår provning av utvalda ölsorter med tilltugg. En härlig provningsupplevelse för alla.
Från 384 kr 549 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning
(17) +13
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 487 kr 649 kr
Läs mer
Brunchkryssning
Brunchkryssning
(3) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 375 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Kombinera Mat och Vin
Kombinera Mat och Vin
(2) +12
Inspireras av en erfaren sommelier som ger dig tips och trix för att hitta rätt kombinationer när du tillagar en härlig middag.
Från 487 kr 649 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Middag i Mörker
Middag i Mörker
+1
Upplev den unika upplevelsen med att äta middag i totalt mörker.
Från 749 kr 999 kr
Läs mer
Kampanj
-25%
Vinprovning
Vinprovning
(16) +12
Ge dig in i vinets världen med en inspirerande provning och lär dig mer om druvor, vindistrikt, smaker m.m.
Från 449 kr 599 kr
Läs mer