Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer
Fermenteringskurs

Fermenteringskurs

995 kr
st
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Orter Stockholm Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i en mindre grupp med andra deltagare Åldersgräns Från 7 år Tillgänglighet Året om Varaktighet ca 2 timmar

Lär dig syra grönsaker!

Att syra grönsaker förlänger deras hållbarhet, men visste du att äta dem även tar hand om din hälsa? Med en förbättrad tarmhälsa hjälper du kroppen att stärka immunförsvaret och minskar risken för inflammationer. Lär dig olika syrningstekniker och hur du serverar dina syrade grönsaker för att höja smakerna i din maträtt.

  • Lär dig hur du lägger in grönsaker genom fermentering
  • Utveckla dina kunskaper inom tarmhälsa
  • Inspirerande och rolig kurs för både barn och vuxna



Om upplevelsen – Fermenteringskurs:

Det är dags att ta in årets skörd, men hur gör man för att bevara det man inte kan äta upp på en gång? Man syrar de! Såklart. Att fermentera mat är en inläggningsmetod som har används för att förlänga grönsakers hållbarhet i århundrade. Inte nog med att det ger grönsakerna ett nytt utgångsdatum, mjölksyrad mat innehåller även nödvändiga bakterier som stärker din hälsa.

Under den här fermenteringskursen får du lära dig fördelarna med fermenterade livsmedel och varför det är så nyttig. Man kommer gå igenom stegen till en lyckad inläggning och hur du kan förhöja en maträtt med de syrade grönsakerna. Du kommer få kunskap om skillnaden mellan probiotika och prebiotika, vad
forskningen säger om bakteriernas värld och dess påverkan på våra tarmar och immunförsvar.


Vad är fermentering?

Fermentering är en inläggningsmetod för att bevara grönsaker under en längre tid. Fermenterat kallas även ibland för mjölksyra.

Vilka grönsaker är vanlig att fermentera?

Morötter, blomkål, broccoli och lök är några av de rotfrukter och grönsaker som är vanliga att konservera genom fermentering.
Våra kunder tycker att den här upplevelsen är: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Fermenteringskurs
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser

Kampanj
-20%
Mordgåta med Middag
Mordgåta med Middag
(13) +4
Ta fast mördaren och lös mordet - en spännande middag för alla deckarälskare. Tvårätters middag med rafflande mordgåta.
Från 716 kr 895 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Ölprovning
Ölprovning
(23) +14
Testa olika sorter av öl under vår provning av utvalda ölsorter med tilltugg. En härlig provningsupplevelse för alla.
Från 319 kr 399 kr
Läs mer
Ost och Vinprovning
Ost och Vinprovning
(17) +13
Härliga kombinationer av vin och ost under en smakrik, intressant och trevlig vinprovning. En upplevelse i världsklass.
Från 499 kr
Läs mer
Brunchkryssning
Brunchkryssning
(1) +3
Upplev känslan att koppla av i fantastiska skärgårdsmiljöer samtidigt som du njuter av en utsökt brunchbuffé.
Från 285 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Romprovning
Romprovning
(7) +8
Romprovningen som ger dig det utmärkta tillfället att uppleva den mångfald av smaker aromerna tillför.
Från 396 kr 495 kr
Läs mer
Kampanj
-20%
Matvandring
Matvandring
(4) +3
En kulinarisk dag för den matintresserade där guiden tar dig till olika restauranger och berättar historien bakom de olika maträtter som erbjuds.
Från 272 kr 340 kr
Läs mer