Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer

2022-03-18 av Emelie Zakrisson

Bröllopspresent

Guide: Så hittar du den perfekta bröllopspresenten

Hurra, det vankas bröllop och du är bjuden! Men vad har du tänkt ge i bröllopspresent? Att hitta en bra bröllopspresent som både uppfyller parets förväntningar och din budget kan vara knepigt. I den här artikeln får du den ultimata guiden för att du enkelt ska hitta den perfekta presenten att ge bort på sommarens bröllop.

Varför är bröllopspresenter viktiga?

Bröllopspresenter är viktiga eftersom de symboliserar kärlek och din uppskattning för brudparet. Det är en möjlighet att visa att du bryr dig om dem och att du vill vara med och fira deras stora dag. Det är även ett sätt att säga tack för att de valt att bjuda med dig på deras stora dag. En väl vald bröllopspresent ger paret chans att skapa nya livslånga minnen tillsammans som nygifta.

Vad är en bra bröllopspresent?

En bra bröllopspresent är något som brudparet kommer att uppskatta och minnas länge. Det kan vara en present som är personlig, meningsfull eller helt enkelt praktisk. Många gånger är det tanken bakom en gåva som är det viktigaste. Inte vad som står på prislappen. En riktigt bra bröllopspresent är en som kan spegla paret och sprida mer kärlek som kommer att göra dem som par ännu starkare.

Att tänka på innan du bestämmer bröllopspresent

Att köpa en bröllopspresent kan vara en utmaning, men med lite planering kan du hitta den perfekta presenten som brudparet verkligen kommer att uppskatta. Innan du köper en bröllopspresent, tänk på det här:
 1. 1

  Budget

  Bestäm en realistisk budget för presenten. Tänk på hur nära du står brudparet och hur mycket du har råd att spendera. Prislappen på presenten brukar också påverkas om du blir bjuden på allt eller du ska betala en kuvertavgift.

 2. 2

  Relationen till brudparet

  Tänk på din relation till brudparet. En mer personlig present kan passa bättre om du är nära vän eller släkting, medan en mer generell present kan vara bättre om du är en bekant.

 3. 3

  Brudparets intressen & hobbies

  Tänk på vad brudparet uppskattar att göra. Vad tycker de om? Vilken typ av presenter har du sett dem uppskatta tidigare? Försök att välja en present som passar deras personlighet. Gör inte misstaget att utgå från dig själv, utan tänk på brudparet i första hand.

 4. 4

  Utgå ifrån bröllopspresent listan

  Har brudparet skrivit en önskelista? Toppen! Där hittar du de bästa svaren. Men glöm inte att stämma av med de andra gästerna för att undvika att köpa dubbletter. 

Genom att utgå från följande punkter innan du köper en bröllopspresent kan du öka chansen att hitta den perfekta presenten till brudparet.

10 tips på vad du kan köpa i bröllopspresent till brudparet

Nu är det dags att försöka hitta den där perfekta presenten. Vi har därför samlat olika typer av upplevelser för att du ska kunna hitta en gåva som passar det par som gifter sig. 
 1. 1

  Luftballongstur

  Ge brudparet en oförglömlig bröllopspresent – en luftballongstur! Ge dem chansen att uppleva den magiska känslan av att sväva genom luften i stillhet medan det vackra landskap passerar under dem. Ballongturerna finns på flera platser runt om Sverige och är en perfekt bröllopspresent för det par som uppskattar upplevelser och äventyr.

 2. 2

  Helikoptertur

  En upplevelse de sent kommer att glömma! Med en helikoptertur får uppleva spänningen av att sväva i luften och se världen från ovan med fantastiska vyer. Njut av en romantisk stund tillsammans och få minnen som kommer att vara för evigt. Er erfarna pilot kommer att guida er genom allt medan ni lutar er tillbaka och njuter av resan. Detta är en present som kommer att imponera och ge paret en oförglömlig upplevelse som de kommer att prata om i många år framöver.

 3. 3

  Bo i igloo

  Varför inte ge en helt unik present där paret får njuta av en natt tillsammans där de får sova i en glas-igloo på vatten? Romantiskt, unik och helt klart en perfekt upplevelse som nygifta. Glöm vanliga hotellrum och överraska brudparet med en magisk natt i en yggdrasil igloo!

  Guide: Så hittar du den perfekta bröllopspresenten
 4. 4

  Hyr en privat relaxavdelning

  Trots att bröllopsdagen är en magisk stund fylld av glädje tar det på krafterna och dagarna inför bröllopet kan vara väldigt stressande. Unna därför paret en get away där de får tillbringa en timme på en privat relaxavdelningen helt själv. Ge de en stund för bara dem två att andas ut efter bröllopets alla intryck.

 5. 5

  Matupplevelse

  Älskar bröllopsparet att korka upp en flaska rödvin, duka fram charkbrickan och sälla sig i köket för att sno ihop en trerätters middag? Toppen! Då har du de perfekta bröllopspresenterna precis där. Låt de få lära sig mer om vinets värld kombinerat med fantastiska ostar eller ge bort ett tillfälle där de får ta nästa steg i deras matlanging med en kurs. 

 6. 6

  Glasblåsning

  Låt de skapa sitt egna, unika glasföremål som de förevigt kommer att bära med dig, inte bara som en pryl utan även det minne som skapas i samband med upplevelsen. En kurs i glasblåsning är både kreativ och rolig där de får skapa något unikt tillsammans.

 7. 7

  Hoppa fallskärm

  Väljer bröllopsparet hellre att åka ut och klättra, ta en löprunda eller paddla kajak en lördags eftermiddag istället för att slå sig ner i soffan? Sats då på en äventyrlig upplevelse som får adrenalinet att pumpa - ge dem en fallskärmshoppning! 

 8. 8

  Takvandring

  En takvandring erbjuder en fantastisk kulturupplevelse där det nygifta paret ges en exklusiv guidning med en personlig guide som visar dem den vackra staden som breder ut sig nedanför.

 9. 9

  Massagekurs för par

  Det är inte mycket som känns bättre än att få en riktigt skön och avslappnande helkroppsmassage. Dessutom är det en toppenursäkt till att dra tröjan av sin partner och lägga händerna på dem. I denna privata massagekurs för par får paret lära sig effektiva och enkla massagetekniker att ta hand om varandra med.

 10. 10

  Brunchkryssning

  Ge bort en unik brunchkryssning ombord på en historisk båt med vacker utsikt över den svenska skärgården. Här kan brudparet njuta av en generös buffé med mat av hög kvalitet, medan båten sakta glider fram längs stadens vackra kajer och öar. Den perfekta stunden för paret att reflektera och ta tid att prata om deras stora dag under tre timmar på sjön. 

Så slår du in bröllopspresenten 

Det närmar sig bröllopsdagen och det är dags att börja slå in presenten som du tänker lämna över. På samma sätt som att man säger att man äter med ögonen, gör man även det med presenter. När du ger bort en bröllopspresent är det värt att tänka på att presenten troligtvis kommer att ligga framme på ett presentbord. Se därför till att lägga manken till och engagera dig för att den faktiskt ska vara fin att ge bort. Så skippa plastpåsen och förra årets julpapper, ge inslagningen lite mer kärlek än så. Som tur är kan du genom bara några enkla medel få presenten att kännas extra personlig och lyxig. Ta hjälp av tipsen för hur du lämnar över en fin bröllopspresent. 
 1. 1

  Tänk på paketeringen

  Presentinslagningen är en viktig del av presenten. Lägg ner lite extra tid på att slå in presenten på ett fint sätt för att göra den extra speciell. Du kan också överväga att använda en presentpåse eller presentask för att göra det ännu enklare att ge presenten.

 2. 2

  Få den att sticka ut ur mängden

  Det är alltid kul att få brudparet att bli extra intresserad av ens paket bara genom att få paketet att sticka ut från de andra gåvorna på presentbordet. Välj därför en presentask med ett roligt motiv, dekorera din present med en blomma eller varför inte knyta fast presenten med en heliumballong? 

 3. 3

  Använd ett kort

  Glöm inte att skriva vem presenten är ifrån. Det är annars lätt att brudparet inte vet vem de ska tacka. Passa även på att skriva en hälsning i kortet med era lyckönskningar. När du väljer en upplevelsepresent kan du skriva din hälsning till brudparet direkt i värdebeviset!

Ge bort bröllopspresenten i efterhand

Ibland händer det att man av olika anledningar inte kan medverka på den stora dagen. Trots det kanske du ändå vill framföra din present och dina lyckönskningar till det nyblivna paret. Om du inte kan medverka på självaste bröllopsdagen brukar det fungera lika bra att skicka över presenter till parets hem. 

När du väljer en upplevelsepresenter hos happy-day.se kan du välja att skicka gåvan direkt till parets brevlåda. På så sätt får de en trevlig överraskning när de kommer hem efter sitt firande.

Du kan även välja att få värdebeviset digital för att mejla över det direkt till paret. Ett tips då är att du samtidigt passar på att spela in en videohälsning från dig själv. På så sätt kan du göra det personligt trots att du inte kan lämna över presenten till de under bröllopsdagen.

Fira brudparets alla bröllopsdagar

Från den dag de säger ja har de varje år en extra dag att fira - deras bröllopsdag. Från bomullsbröllop till guldbröllop och så vidare. Varför inte ge en gåva redan på bröllopsdagen som brudparets kan fira de närmaste bröllopsåren?  

Genom att ge flera olika upplevelser har paret något att se fram emot inte bara deras första år som gifta utan även deras tre närmaster bröllopsår. Samla flera upplevelser i en och samma present med Bröllopsboxen. Ett paket innehållande en magisk helikoptertur, en timme på en privat relaxavdelning och en bubblande champagneprovning, en upplevelse för de närmaster tre åren.

Tips på bröllopspresenter 

Har du fortfarande svårt att veta vad du ska ge i present? Ingen fara. Vi har samlat flera tips på populära bröllopspresenter.