Amarone-druvan när den är som absolut bäst
En lätt Valpolicella eller en fyllig Amarone? Hur är det möjligt att få så olika viner ur en och samma druva? Vad innebär begreppet "miniamarone"? Följ med oss på en härlig resa bland dessa underbara röda Italienska viner som har det mesta gemensamt men ändå är så olika
- Bli en ännu bättre vinkännare
- En underhållande och lärorik kväll
- Under ledning av en internationellt certifierad sommelier
Om upplevelsen - Amaroneprovning:
Vinprovningens tema heter "Från Valpolicella till Amarone" och inleds med att du får du en introduktion till regionen och dess druvor. Du får prova de riktigt klassiska vintyperna som produceras där idag, valpolicella, ripasso och amarone samt undersöka vad som får dem att bli så fantastiska var och en på sitt sätt. Du får lära dig allt om de olika vinsorterna och vad som skiljer dem åt. Kolla in utseende, känn doften, smaka och väg av kompositionen.