Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer
Timmerflotte på Klarälven

Timmerflotte på Klarälven

3.790 kr
Leveranstid e-post (pdf) 5 min
Leveranstid presentbox fr. 1-2 dagar
Alltid Fri frakt & Hemleverans I brevlådan inom 1-2 dagar
E-Postleverans inom 5 min Gratis och extra miljövänligt
Personliga presentboxar Välj unik design & rosett
3 års giltighetstid och fri bytesrätt
Upplevelsepresenter
Viktig information Ni måste vara minst 2 vuxna, och simkunniga. Orter Klarälvens Camping Antal deltagare Upplevelsen gäller för 2 vuxna Åldersgräns Från 5 år Tillgänglighet Enligt säsong Varaktighet 1 dygn

Häng med på en fantastisk timmerflotte-tur under ett dygn i Värmland

Skulle du vilja bygga din egen timmerflotte och flyta längs Klarälven? Vill du upptäcka det djurrika naturlivet som finns längs älven? Med den här upplevelsen får du tillsammans med någon du tycker om och en erfaren instruktör bygga ihop en flotte som ni sedan flyter på till kvällens sovplats. Tänk vad mycket ni får uppleva under dagen.

 

  • Upplev fantastisk natur och rikt naturliv längs Klarälven
  • Bygg ihop din alldeles egen timmerflotte med hjälp av erfaren konstruktör 
  • All nödvändig utrustning ingång i priset och du övernattar i stuga

     

 

Om upplevelsen - Timmerflotte på Klarälven:

Välkommen till Klarälvens Camping som är samlingspunkten för denna upplevelse. Klarälvens Camping ligger två timmar norr om Karlstad. Här kommer du och den du bjudit med få bygga ihop er timmerflotte tillsammans med en erfaren konstruktör. Sedan får ni hjälp att flytta den till upplevelsens startpunkt. Ni får låna all nödvändig utrustning som rep, timmer, paddlar, flytväst, stakstör, karta, livboj samt omtransport av ditt fordon till slutmålet. 

Nu är det dags att sätta sig på flotten och bege sig utmed Klarälven till slutmålet Gunnerud. Ni ska bara njuta av upplevelsen och fokusera på att ha det trevligt. Det blir en extra stark upplevelse att kunna färdas på en timmerflotte man har byggt ihop själv. Vistelsen på timmerflotten ger utrymme för diskussioner och samvaro som ofta kanske inte hinns med i vardagen. Var beredd på både lugna och intensiva perioder ombord. Klarälven kan vara både förrädisk ström och sävligt lugn och under vattenytan finns både gott om sandbankar och stenar som man kanske inte ser förrän du sitter fast. 

Det finns dock många anledningar till att stanna längs älven. En sevärdhet, en glass eller kanske en kort vandring i de vackra omgivningarna är bara några förslag. Att få laga mat utomhus är något alldeles extra, som ger en känsla av riktig härlig vildmark. Du kommer också att få uppleva älvens rika naturliv med bl.a. bäver, älg och rådjur. Du får vistas i skog och mark så länge du håller dig till allemansrätten.

När ni anländer till slutstationen kommer ni att riva timmerflotten enligt instruktioner ni får av konstruktören. Eftersom ni har byggt ihop timmerflotten med specialöglor och knopar så blir denna processen relativt snabb och enkel. Slutstationen ligger direkt intill bilparkeringen. Ni får tillbringa natten i en stuga där ni tar med er egna lakan och städar själva dagen efter.
 Jag har aldrig byggt en flotte, kan jag vara med på upplevelsen?

Självklart! Troligtvis har majoriteten av oss aldrig byggt en flotte förut. Erfaren personal på plats hjälper er med flottbygget och instruerar er i hur man bygger en flotte. Arrangören förser er med alla verktyg och material ni behöver för att bygga er flotte.

Vad behöver jag ta med mig?

Du behöver packa med kläder för dygnet som ska spenderas på älven, tänk på att ta med kläder efter väder och glöm inte badkläderna! Packa gärna med fiskeutrustning om ni vill fiska under turen och glöm inte snacks! 
All nödvändig utrustning står arrangören för.

Kan jag utföra upplevelsen året runt?

Upplevelsen är säsongsbaserad och säsongen sträcker sig mellan juni och augusti. 

Kan vem som helst utföra upplevelsen?

Absolut, men arrangören har vissa krav som måste uppfyllas. Varje flotte måste ha minst 2 vuxna ombord och samtliga vuxna i sällskapet måste vara simkunniga
Omdömen av den här upplevelsen: Skriv vad du tycker om upplevelsen
Timmerflotte på Klarälven
Dela din upplevelse

Liknande upplevelser