Julkampanj 15-55% Rabatt • 3 års giltighet  • Fri frakt & Hemleverans. läs mer

2018-09-06 av Carl Ward

Upplevelser

CHAMPAGNEPROVNING - DAGS ATT FIRA! FRAM MED CHAMPAGNEN!

“Nej tack, jag gillar inte bubblor” - sa ingen, efter frågan om de inte skulle vilja ha ett glas champagne. För vem älskar inte champagne? Det är bubbligt, sött, syrligt och lekfullt lätt att dricka. Tricket är i själva verket att inte dricka för mycket champagne, en svår konst som vissa har hela livet på sig att lära sig men ändå aldrig behärskar. För vem sitter där på studentfesten med en glas champagne i handen, hjärtmedicinen till trots? Mormor! För ingen blir någonsin för gammal för att njuta av ett glass bubblande champagne.


Champagne - En riktigt exklusiv dryck

Visste du att all champagne kommer från en och samma franska vinregion, som heter just champagne? Där har det producerats oavbrutet sedan 1700-talet med samma metod, Méthode Champenoise. Visst går det att tillverka liknande dricka i andra delar av världen, men då förlorar det sitt magiska namn, champagne Du kommer att få lära dig mer om dess historia för att lära dig att uppskatta drycken på en än högre nivå än tidigare innan det är dags att prova er igenom ett par fantastiska utvalda sorter.

CHAMPAGNEPROVNING - DAGS ATT FIRA! FRAM MED CHAMPAGNEN!

Lär dig att uppskatta champagnen till max!

Er sommelier gör kvällen både lärorik och intressant och introducerar dig till champagnens olika grundsmaker, vilket är ett absolut nödvändigt steg för att förstå sig på uppbyggnaden och metodiken hos det bubbliga vinet. Sedan är det dags att ta fram de speciella champagneglasen och korka upp några flaskor väl utvald lyxchampagne att testa dina nya smakkunskaper på. Kommer du att lyckas hitta de olika grundsmakerna i dem, och känna dem träda fram på tungan?

Champagnen Skapades av ett misstag

Den första champagnen som skapades i Frankrike, skapades helt av misstag, och trycket i flaskan fick drycken att kallas för “djävulens vin”, då flaskor exploderade och korkar sköt iväg under jäsningsprocessen. Tänk att en så himmelsk dryck kom till av misstag, och fick ett så förfärligt namn. Men så blir man lite full i fan av ett par glas också, är det någon som känner sig sugen på lite djävulskt vin?

Läs mer om upplevelsen Champagneprovning