Upplevelser att se fram emot • 20-55% Rabatt  • Fri Frakt & Hemleverans. läs mer

2022-05-31 av Emelie Zakrisson

Mors dag-present

Presenter till mamma - hitta en personlig upplevelse till mors dag

Tips på upplevelsepresenter till mamma

Den 29 maj är det dags att uppvakta din mamma som hon förtjänar att bli uppvaktad. Och på vilket sätt gör man det bäst om inte med en personlig present? Oftast är mammor lättflörtade men som dotter eller son vill man ändå ge det lilla extra. Hon har ju trots allt född dig, matat dig, uppvaktat dig och såklart… stått ut med dig. Och vad passar inte bättre än att säga tack med lite extra lyx under en champagneprovning, ansiktsmassage eller en fullspäckad dag med upplevelser? 

Det finns lika många sätt att säga att du älskar din mamma som det finns mammor. Hitta ditt sätt för att göra mors dag-presenten extra personlig. Det kan vara att skriva en personlig hälsning, att ge henne en varmt kram eller att boka in en stund där ni två får tid till varandra. Med enkla tips kan du få till en riktig lyxig upplevelsepresent som kommer få din mamma att vilja skryta ännu mer över att ha din som sitt barn.

Guide: Så hittar du en personlig present till mors dag

Presenter till mamma - hitta en personlig upplevelse till mors dag
 1. 1

  Välj upplevelsepresent efter intresse

  Vad gillar din mamma att göra? Läser hon helst en bok och spelar frågesport på fredagkvällar, eller tittar hon på formel 1 och står längst fram i kön när den nyaste actionrullen har premiär på bio? Utgå ifrån vad hon gillar att göra och hitta inspiration till din mors dag present bland våra kategorier.

  Vi har samlat mors dag presenter från alla kategorier - inspireras här!

  Kan du fortfarande inte kategorisera din mammas intressen? Något som alltid går hem är tid tillsammans med dig. En dag på havet med brunch ombord på ett fartyg med det svenska skärgårdslandskapet som bakgrund eller sätt er framför staffliet och måla ert konstverks samtidigt som ni skålar i härlig dryck - en upplevelse som passar alla oavsett om du helt saknar känslan för färg och form eller är ett riktigt proffs på området. Varför inte göra upplevelsen till en stund för att svetsa samman er ännu mer och göra en personlig tavla tillsammans som beskriver er två?

  Presenter till mamma - hitta en personlig upplevelse till mors dag
  Älskar din mamma mat och dryck? Överraska med en kväll bara ni två under en smakfull kväll. Hitta mors dag presenterna inom mat och dryck.
 2. 2

  Våga fråga övriga familjen

  Det är ingen som tycker att du är sämre för att du frågar andra om tips. Har du tur får du tips på upplevelser som din mamma nämnt för de men inte för dig. Kanske har hon en hemlig dröm som inte du vet om som du kan överraska henne med. En present kan inte bli mer personlig än att ge en gåva som hon tror ingen vet om men alltid dröm om. 

 3. 3

  LÄS IGENOM ER GAMLA SMS-KONVERSATION

  Det är inte enkelt att komma på vad man som mamma önskar sig när du ställer frågan direkt till henne. Det kan därför vara bra att se tillbaka i tiden och se om hon sagt något till dig i ett tidigare tillfälle som både hon och du glömt av. Det kan vara allt från att hon känt sig sliten på jobbet på sistone eller nämnt att tiden till att umgås med sina vänner inte finns där. Boka in henne på en klassisk massage eller köp med en online vinprovning, bjud över hennes väninnor och överraska med en härlig vinkväll. 

  Presenter till mamma - hitta en personlig upplevelse till mors dag
  Unna din mamma en ansiktsbehandling på mors dag
 4. 4

  Skriv en hälsning som beskriver er relation

  Vad betyder din relation med din mamma? Oftast är man alldeles för dålig på att beskriva sin tacksamhet till sin mamma och vad hon betyder för en. Ibland kan det kännas enklare att skriva det i ord än att säga det högt. Och andra gånger är det enklare att visa det genom olika gester snarare än att formulera sig i ord. Det är en lika fin kärleksförklaring att ge en fin present som att säga ”jag älskar dig”. Jag lovar dig, din mamma kommer att förstå vad du vill säga oavsett. Hon är ju ändå din mamma och vet hur du fungerar.

  Om du önskar att skriva något fin till henne men har svårt att veta vad har vi samlat några hälsningar för att inspirera dig till vad du kan skriva till upplevelseboxen - läs alla hälsningar här

 5. 5

  Tänk igenom hur du överlämnar presenten

  Hur, var och när lämnar du över presenten. Det kan vara viktiga detaljer som få det att kännas extra speciellt. En upplevelse present kan du välja att ge på så många olika sätt, det gäller att hitta ett sätt som passar för dig. När du beställer en upplevelse från happy-day.se får du ett värdebevis med din valda upplevelse inpackiterad i en lyxig presentbox om du kan lämna över på en gång. Du kan även välja att köpa till en fin blomma och sätta fast på paketet för att göra den extra fin. Men det är inte alla gånger man kan vara närvarande på mors dag. Då är det perfekta alternativet att välja digital leveras där du får presenten levererad direkt till din mejlkorg. På så sätt kan du skicka vidare den till din mamma i rätt tajming. Kanske när ni Facetimar eller när du vet att hon sitter och äter frukos på morgonen som en härlig överraskning! 

Upptäck mer med upplevelser!

Vi vill inspirera dig till att hitta en personlig, minnesvärd och underbar mors dag present. Med upplevelser får ger du inte bara bort en fin present, du ger bort ett minne för livet. Passa på att få kvalitétstid med din mamma och skäm bort henne lite extra på mors dag!