Julkampanj 15-55% Rabatt • 3 års giltighet  • Fri frakt & Hemleverans. läs mer

2018-09-06 av Carl Ward

Upplevelser

CHOKLADPROVNING SA DU? VAR SKRIVER JAG UPP MIG?

Det finns få som förnekar det, men sanning är att vi alla älskar choklad. Oavsett om du är typen som grabbar tag i en packe Marabou precis innan kassan, eller om du försiktigt står och väljer ut praliner som handplockas av personalen och läggs i en vacker ask med rosett - så kan vi alla komma överens om en sak: Choklad är en liten bit av himmelriket på jorden. Och denna chokladprovning sparkar upp dörren dit ordentligt på glänt.

CHOKLADPROVNING SA DU? VAR SKRIVER JAG UPP MIG?

Chokladens exotiska historia

Oroa dig inte, självklart ska du få smaka på en rad olika sorters kvalitetschoklad som valts ut av vår sommelier. Men vi börjar vår chokladprovning med chokladens spännande historia som går flera tusen år tillbaka i tiden. Så fort det fanns människor på denna jord, som förstått vad som gömde sig i kakaobönorna, så har de inte kunnat hindras från att plockas. Ända in till 1500-talet så använde mayaindianerna och aztekerna kakaobönan som valuta. På den tiden var chokladen tråkigt nog en lyxprodukt som bara var till för de rikaste.

Prova kvalitetschoklad i mängder

Visst smakar chokladen fortfarande som en riktig lyxprodukt, men nu finns den tillgänglig både för den med stor och liten plånbok. Din sommelier för kvällen kommer att guida dig igenom en provning av mellan 9 till 14 olika chokladsorter, beroende på temat för kvällen. Se fram emot att häpnas av hur olika, och samtidigt lika goda, de varierade sorterna av choklad smakar. Chokladen kan vara allt ifrån söt, fyllig, bitter, mustig och syrlig. Självklart kommer du att få prova choklad av alla sorter under kvällen.
CHOKLADPROVNING SA DU? VAR SKRIVER JAG UPP MIG?

En kväll att se fram emot

Våra chokladprovningar varar i cirka 1, till 1,5 timme beroende på ort. Din sommelier inleder med att berätta om chokladens historia och egenskaper, och hur du allra bäst ska prova den. Sedan dyker vi djupare in i chokladens mystik, och fantastiska smak.

Läs mer om upplevelsen Chokladprovningen