Upplevelser  • Upp till -55% rabatt  • Fri frakt & hemleverans  läs mer

2024-05-23 av Filippa Bergsten Belin

Studentpresent

15 sätt att skriva tackkort som student

Nu har du tagit studenten. Fy fan vad du är bra! Men de som uppvaktade dig på din stora dag förtjänar att tackas. Så hur ska du gå tillväga för att skriva ett bra tackkort? Här lär vi dig allt du behöver veta för att bli en baddare på att ge folk uppskattning för att de firat dig.

Flaket, ceremonin i kyrkan, studentmottagningen och studentbalen. Nu är allt över och du har framtiden att se fram emot. Kanske har du fått några fina studentpresenter du vill tacka för. Här kommer 15 olika sätt du som tagit studenten kan skriva ett tackkort.

Läs även: Guide: Hitta rätt studentpresent 2024

15 sätt att skriva tackkort som student

Varför ska man skriva tackkort?

Att skriva tackkort är en fin gest som visar din uppskattning och tacksamhet för alla studentpresenter och för alla som kom och uppvaktade dig på din studentdag. Ett tackkort behöver inte vara långt, utan det klassiska är att skicka ut en bild på dig med texten "Tack för att ni ville komma och dela denna dagen med mig!". 

Det finns många skäl till varför du som student ska skriva ett tackkort. Här är bara några!

 1. 1

  Visa uppskattning

  Att skriva tackkort är ett sätt att visa uppskattning och tacksamhet för vad någon annan har gjort för dig. Det kan vara allt från att han eller hon har gett dig en fin studentpresent till att de närvarat på din stora dag och bidraget till att göra den så trevlig. 

 2. 2

  Stärka relationer

  Ett tackkort är också ett sätt att stärka relationen mellan dig och den personen eftersom det visar att du bryr dig om dem och deras handlingar. 

 3. 3

  Visa din tacksamhet

  Du visar dig vara en snäll och tacksam person. Många får presenter och blir uppvaktade, men inte alla tar tiden till att verkligen tacka personen som gett gåvan eller närvarat vid firandet. Med ett tackkort visar du dig som en extra snäll och uppskattande person vilket alltid är en fördel när du har att göra med personer i framtiden.  

När och till vem skriver man tackkort till? 

Det finns många situationer där det är lämpligt att skriva tackkort för att visa uppskattning för någon annans handlingar eller insatser. Här är några exempel på tillfällen då det är lämpligt för dig som student att skriva tackkort:
 • Efter att ha fått en studentpresent: Det är vanligt att skriva ett tackkort efter att ha fått en present från någon annan. Gav någon dig en riktigt fin studentpresent? Tacka den personen i så fall!

 • Efter en fest eller evenemang: Var någon med och ordnade din studentmottagningen så den blev lyckad? Eller kom de en lång väg för att besöka dig och fira din student? Skicka ett tackkort för att visa att du uppskattar deras närvaro på tillställningarna! 

 • Efter att ha fått hjälp eller stöd: Gymnasiet kan vara en tuff tid. Om någon har hjälpt dig på något sätt genom råd, stöd eller en personlig tjänst under din gymnasietid kan du skicka ett tackkort för att visa din uppskattning.
I allmänhet är det en bra idé att skicka tackkort när någon annan har gjort något för dig som du känner att du vill visa din uppskattning för! 

15 exempel på fina hälsningar att skriva på tackkort efter din student

Nu, när vi har gått igenom varför man skriver tackkort på studenten kan det vara bra att veta vad man faktiskt kan skriva också. När nedan ger vi dig 15 olika tips på vad du kan skriva på tackkorten som du skickar ut till dina nära och kära.

 1. 1

  Tack för uppvaktningen på min student! Vad roligt att ni kunde komma.

 2. 2

  Tack så mycket för presenten! Och roligt att du kunde komma på studentmottagningen. Allt gott!

 3. 3

  Jag vill tacka er för den fantastiska uppvaktningen på min student. Det betyder verkligen mycket för mig att ni tog er tid att fira denna milstolpe i mitt liv.

 4. 4

  Tack för allt ni har gjort för mig på studenten. Jag uppskattar det verkligen och kommer alltid att minnas denna dag med stor glädje.

 5. 5

  Era vänliga ord och gratulationer har gjort mig så glad. Det var underbart att ha er med mig under firandet och jag är tacksam för att ni delade denna speciella dag med mig.

 6. 6

  Studenten var kul men det hade inte varit någonting utan din närvaro. Tack så mycket för att du delade den här upplevelsen med mig!

 7. 7

  Tack för din närvaro och din gåva. Den ska komma till bra användning! Ha en bra dag.

 8. 8

  Tack för att du var med och gjorde dagen så lyckad för mig. Ska aldrig glömma den här dagen!

 9. 9

  Att du ville komma och dela min studentdag med mig betyder allt. Ett stort tack!

 10. 10

  Skolan lärde mig vad kvoten av 21 är, men du lärde mig vad äkta vänskap är. Tack för att du ville dela den stora dagen med mig!

 11. 11

  Jag vill skicka de varmaste kramarna till dig som gjorde min student extra speciellt. 

 12. 12

  Tack för den fina presenten och för att du bidrog till den fantastiska upplevelsen som studenten var för mig!

 13. 13

  Med det här tackkortet vill jag från botten av mitt hjärta säga TACK.

 14. 14

  Dagen var inte perfekt förrän ni kom. Tack så mycket för att ni firade mig på min stora dag! 

 15. 15

  Stort tack för att du kom och firade min student. Jag är riktigt nöjd med dagen tack vare dig.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det inget negativt med att vara extra trevlig och skriva ett tackkort! Du uppskattning för någon annans insats, stärker relationen mellan dig och den personen samt bygger upp dig som en tacksam och uppskattande person. Så ta inspiration från vår text och knappa ihop ett sms eller skicka ett riktigt kort för att gå det extra steget.